icon

Veľmi zvláštny sen

5. máj 2023

Zdravím dámy, je tu prosím niekto kto sa vyzná v snoch ?
Snažila som sa hľadať aj na internete v snároch ale nič z toho som nenašla.
Včera večer keď som zaspávala, tak som mala pocit že ešte stále nespím, bol to neuveriteľne živí sen. Zrazu som cítila že mi niečo tlači vankúš na hlavu a ja nemôžem dýchať. Snažila som sa kričať, kopať ale telo ma neposluchalo. Už som cítila ako mi otažievajú ruky, nohy a pomaly si uvedomujem že tu je môj koniec. S krikom a veľmi silným lapaním po dychu som sa nakoniec prebrala, celá vystrašená a uvedomila si že som reálne dýchať nemohla a ruky a nohy mám naozaj veľmi ťažké.
Stalo sa vám niekedy niečo podobné? Môže mať ten sen nejaký význam?
Celú noc som nezažmúrila oko, bála som sa že sa zadusím 🤦‍♀️

marhulka13
5. máj 2023

Mne to príde ako spankova paralyza

autor
5. máj 2023

@marhulka13 spánkovú paralýzu som zažila viac krát. Môžem povedať že toto bol úplne iný pocit

ankare
5. máj 2023

Skús sa modliť, ak sa to ešte raz zopakuje. Držím palce!

januska12323
5. máj 2023

Spánková paralýza. Mozog nepochopil čo sa deje s telom.

aneetra
5. máj 2023

Uplne, toto su typicke opisy spankovej paralyzy. Netusim vsak, ako sa to "lieci". Neviem, ci nie nahodou aj u psychologa? Nemozes mat nieco, co by ta trapilo? Neukamenujte ma, len sa mi volaco mari.

lalu_sk111
5. máj 2023

Mne to tiež príde ako spánková paralýza. Ono môže mať rôzne formy. Obyčajná alebo takýto ,,útok,,. Dôvody môžu byť tiež rôzne. Každopádne u mňa spustené ,,ezoterikou, jógou, liečiteľkou,, .. keď som sa stala kresťankou tak to prestalo.

cocolino234
5. máj 2023

@autorka ak si mala pocit, že ešte nespíš a videla si okolo seba miestnosť, v ktorej reálne si, tak si jednoducho mala spánkovú paralýzu a doteraz si ju ešte nezažila, mýliš si to s niečím iným. Toto bola spánkova paralýza a nič iné.

Najväčším ukazovateľom je strata kyslíka a to z dôvodu, že tvoje telo panikári, pretože o sebe vieš ale nemôžeš sa hýbať a v panike sa ti ťažko dýcha. Toto má za následok pocity dusenia a často si ľudia predstavia ako im niekto sedí na hrudi alebo im tlačí vankúš na hlavu, prípadne počujú zvuky. Ja som spánkové paralýzy zažila počas života viackrát a vždy počas zaspávania.

lobic
5. máj 2023

@marhulka13 moze byt, aj ked ja osobne som to este v zivote nezazila a popravde, ani nechcem. ale vela som si o tom citala a pride mi to dost podobne tomuto, co tu slecna/pani opisovala.

jaskolka
5. máj 2023

Spankova paralyza.

zuzikak
5. máj 2023

aj ja sa priklanam k spankovej paralyze hoci uz si nejaku zazila a bol to iny pocit. No tentokrat tvoj mozog troska inak spracoval informaciu, ze telo ide oddychovat...neboj nic zle to neznamena, nemas v dome nic zle a ani sa ti nic zle nestane. Skus nabuduce zaspavat v inej polohe.