Veríte na povery?
Na vonkajší parapet okna bytu v ktorom žila mamina priletel kuvik. 11.poschodie paneláku v Petržalke. Bolo to dopoludnia za slnečného dňa. Nikdy predtým tam nebol. Približne o mesiac mamina zomrela.
Neviem, mne sa stále na streche oproti môjmu balkónu "intímne zbližujú" holuby 😀 občas im závidím 😁
@pribinak tu sú len holuby, nič iné okrem toho jedného kuvika čo priletel len raz.
Ja neverim. Ale v den ked zomrel otec (mal vysoke stadium rakoviny a bol uz doma) nam na plote sedeli dve biele holubicky. Nikdy sme holuby nemali v okoli. Mama veri ze to ma suvis
Potreboval si oddýchnuť. Nič viac za tým nehladaj. Ten vták ani nevedel kto tam bývam
Alebo myslíš že mu niekto dal adresu ?
V nemocniciach si myslíš že sú plné okná kuvikov ?
Nie
Chudák kuvik, keby vedel radšej nikde nezastaví.
Na povery neverím, no verím v osud a v to, že čo sa má stať sa stane
Budes na žltom sloniku, to ti je hádam jasné.
Nie neverim na povery
@pribinak
@cacianka
@januska12323
@klara546 otázka znie, či veríte na povery, nič viac.
Si pozri kolko ludi zgegne bez kuvika
Nie, neverim na povery
Nie, neverím. Myslím, že to ľudí zbytočne stresuje. Uvidia kuvika a hneď sú vyplašení, že čo sa komu stane.
nie, neverím na žiadne hovadiny
Na čo myslíš, to priťahuješ - takže ja na povery verím iba vtedy, ak ma svrbí ľavá ruka😉
Nie
No neviem, ja som tiez byvala v Petrzalke a zili tam aj dravce. Bola som na 10 poschodi a prisli aj tam. Ja neverim takymto poveram. Kuvik je normalny nic netusiaci vtak.
@marianarem dnes som sa bol 04: 10 vycikať, vtáci štebotali ako na koncerte, kakofónia zvukov, tak nechápem prečo práve kuvik by mal byť poslom smrti.
@cacianka kedysi davno, ked nebolo poulicne osvetlenie, tak svetlo pritahovalo kuvikov k domom. No a v noci sa bezne nesvietilo, svietilo sa len ked bol v dome niekto vazne chory, mozno nakoniec aj skonal. Takze sa v ludovej slovesnosti zamenila pricina s dosledkom. (vysvetlovala to etnologicka) Ako u kazdej povery

Bývam tiež na sídlisku v Ba, mame tu kuviky sokoliky aj kane
Nič nezvyčajne