icon

Veríte na povery?

14. apr 2025

Na vonkajší parapet okna bytu v ktorom žila mamina priletel kuvik. 11.poschodie paneláku v Petržalke. Bolo to dopoludnia za slnečného dňa. Nikdy predtým tam nebol. Približne o mesiac mamina zomrela.

pribinak
14. apr 2025

Bývam tiež na sídlisku v Ba, mame tu kuviky sokoliky aj kane
Nič nezvyčajne

earlgrey
14. apr 2025

Neviem, mne sa stále na streche oproti môjmu balkónu "intímne zbližujú" holuby 😀 občas im závidím 😁

autor
14. apr 2025

@pribinak tu sú len holuby, nič iné okrem toho jedného kuvika čo priletel len raz.

really8
14. apr 2025

Ja neverim. Ale v den ked zomrel otec (mal vysoke stadium rakoviny a bol uz doma) nam na plote sedeli dve biele holubicky. Nikdy sme holuby nemali v okoli. Mama veri ze to ma suvis

cacianka
14. apr 2025

Potreboval si oddýchnuť. Nič viac za tým nehladaj. Ten vták ani nevedel kto tam bývam
Alebo myslíš že mu niekto dal adresu ?
V nemocniciach si myslíš že sú plné okná kuvikov ?

evcagabi
14. apr 2025

Nie

januska12323
14. apr 2025

Chudák kuvik, keby vedel radšej nikde nezastaví.

7miriam77
14. apr 2025

Na povery neverím, no verím v osud a v to, že čo sa má stať sa stane

klara546
14. apr 2025

Budes na žltom sloniku, to ti je hádam jasné.

viestta
14. apr 2025

Nie neverim na povery

autor
14. apr 2025

@pribinak
@cacianka
@januska12323
@klara546 otázka znie, či veríte na povery, nič viac.

martinmmartin
14. apr 2025

Si pozri kolko ludi zgegne bez kuvika

pribinak
14. apr 2025

Nie, neverim na povery

miniatura14
14. apr 2025

Nie, neverím. Myslím, že to ľudí zbytočne stresuje. Uvidia kuvika a hneď sú vyplašení, že čo sa komu stane.

tiezjedna
14. apr 2025

nie, neverím na žiadne hovadiny

nazu
14. apr 2025

Na čo myslíš, to priťahuješ - takže ja na povery verím iba vtedy, ak ma svrbí ľavá ruka😉

rozculena
14. apr 2025

Nie

marianarem
14. apr 2025

No neviem, ja som tiez byvala v Petrzalke a zili tam aj dravce. Bola som na 10 poschodi a prisli aj tam. Ja neverim takymto poveram. Kuvik je normalny nic netusiaci vtak.

cacianka
15. apr 2025

@marianarem dnes som sa bol 04: 10 vycikať, vtáci štebotali ako na koncerte, kakofónia zvukov, tak nechápem prečo práve kuvik by mal byť poslom smrti.

viestta
15. apr 2025

@cacianka kedysi davno, ked nebolo poulicne osvetlenie, tak svetlo pritahovalo kuvikov k domom. No a v noci sa bezne nesvietilo, svietilo sa len ked bol v dome niekto vazne chory, mozno nakoniec aj skonal. Takze sa v ludovej slovesnosti zamenila pricina s dosledkom. (vysvetlovala to etnologicka) Ako u kazdej povery

cacianka
15. apr 2025

@viestta to mi je jasné, že to má korene v dávnej minulosti, ale vieme že veda, pokrok a vedomosti idú veľmi dopredu a aj všetky povery sú vysvetliteľné.