Veríte na príslovia?
Veríte na príslovie: Na každú sviňu sa voda varí.
Je to len príslovie ako každá taká povedačka.
@januska12323 nechcem sa ťa dotknúť, ale ty asi veľa nerozmýšľaš o chode sveta, že ... príslovia nie sú povedačky - to nie sú povery, ale skúsenosti generácií predkov ...
@januska12323 nechcem sa ťa dotknúť, ale ty asi veľa nerozmýšľaš o chode sveta, že ... príslovia nie sú povedačky - to nie sú povery, ale skúsenosti generácií predkov ...
@biba_18 ale to neznamená, že každé príslovie je 100% pravda.
@januska12323 napríklad ktoré? lebo si neviem tak na rýchlo spomenúť ...
Príslovia sú vymyslené na základe ľudských skúsenosti. No nie v každej situácii musí to príslovie aj platiť. Ja vo všeobecnosti prisloviam verim
Vieš čo je pravá láska?
Keď ti môj ***** v hube mlaská.
Chceš tomu veriť?
Áno, myslím, že sú pravdivé.
@januska12323 napríklad ktoré? lebo si neviem tak na rýchlo spomenúť ...
@biba_18 čiže na každú "sviňu", vo všetkých dobách a krajinách sa VŽDY "uvarila voda" áno? 😀
@anonym_7713ab a prečo myslíš že nie? máš odsledovanú každú sviňu? aká je pravdepodobnosť že sa to nestane?
@anonym_7713ab a prečo myslíš že nie? máš odsledovanú každú sviňu? aká je pravdepodobnosť že sa to nestane?
@biba_18 a ty máš? Keď si myslíš, že áno? 😀 Chápeš? Januska nenapísala nič zlé, áno, môže to byť len taká povedačka, keďže nikto nikdy nezistí, či sa vždy na 100% naplní.
@anonym_7713ab povedačka je niečo ako že budeš mať smolu keď prejde čierna mačka cez cestu, na to sa môžeme pýtať či tomu niekto verí… a nie to či sa ti vráti od života čo do neho dávaš… a zas ak niečo nefunguje na 100 %, ťažko povedať že ten výrok nie je pravda…
@biba_18 to sú povery a tie nie sú založené na životných skúsenostiach ani reálnych veciach ale na výmysloch a klamstvách v snahe ovládať konanie ľudí
@anonym_e01df7 akože čo, že čím viac budeš provokovať tým viac dostaneš do nosa? dobre 😂
@biba_18 to o tej čiernej mačke
@anonym_e01df7 áno, presne o tom píšem - porekadlo a povera sú 2 rôzne veci… v téme to nie je povera…
Bozie mlyny, Karma, vyckaj casu dostanes klasu, a pod su kecy ktore sluzia na oblbnutie jednoducheho plebsu nech sa moc nezamysla nad vecami a ide mu lepsie robota na niekoho ineho od ruky. Ak ti nahuckam uzasnu odmenu "niekedy" ale iba ked budes posluchat ako hodinky teraz tak budes makat a sam seba presvedcis ze makas akoze na seba......system funguje tisicrocia nezmeneny , preco by to aj niekto menil
@martinmmartin to nemá nič so systémom - funguje to naprieč celým svetom - viď to s tými božími mlynmi a karmou - rovnaká vec z dvoch rôznych kultúr 🤷♀️ ty predsa nemusíš čakať lebo niekto sa ti vyhráža božími mlynmi - to je o tvojom postoji k ľuďom okolo teba…
btw, aj to s tou husou čo má čakať si nepochopil podľa toho čo píšeš …
@martinmmartin to nemá nič so systémom - funguje to naprieč celým svetom - viď to s tými božími mlynmi a karmou - rovnaká vec z dvoch rôznych kultúr 🤷♀️ ty predsa nemusíš čakať lebo niekto sa ti vyhráža božími mlynmi - to je o tvojom postoji k ľuďom okolo teba…
btw, aj to s tou husou čo má čakať si nepochopil podľa toho čo píšeš …
@biba_18 ty máš dnes dovolenku? celý deň si strčená v každej diskusii
Ale keď sme pri tom, verím vete "pravda vždy vyjde najavo". Či teraz, o desať rokov alebo o 100, raz sa na všetko príde.
@anonym_99aee3
1. teba je po tom 💩
2. pochybujem že vieš kde som v ktorej diskusii - pokiaľ sama do nej nevojdeš - teda o čom je tá otázka? 😂 o tebe
3. keďže mám dobrú náladu tak ti odpoviem - som doma a sedím celý deň na zadku
Verim v Lož má krátke nohy a Čo zaseješ, to žneš.
moje oblúbené👉 Starého psa novým kúskom nenaučíš. Svetská sláva, poľná tráva. Vrana k vrane sadá. Práca chvatná 💩 platná. Aký gazda, taký dvor. Aká matka taká Katka. Aké stádo, taký vúl. Aký išiel, takú našiel. No money no honey. Kto vysoko lieta, nízko padá. Nehas, čo ťa nepáli. Opitý povie, čo triezvy myslí. (na margo vo víne je pravda). Ruka ruku myje, aby bola čistá. (na margo úplatkov a korupcie) Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.
Najčastejšie teraz používam Niet spravodlivosti na tomto svete, lebo vrana vrane oko nevykole.
A že sa na každú sviňu voda varí? Nie, neverím. Asi zhasol plameň. 🙄

je to v podstate ako božie mlyny melú pomaly ale isto ... alebo dovtedy sa chodí s krčahom po vodu ... všetko na tento spôsob ...