Veterinárne poplatky za 8 týždňové šteniatko
Chcela by som vedieť koľko to môže približne robiť (ide o nitriansky kraj).
Takto staré šteniatko by malo byť uz začipované, minimálne 2krát odčervené a malo mať prvú dávku očkovania - to všetko by mal hradiť pôvodný majiteľ
Na vás je potom dať ho doočkovať (ak si dobre pamätám tak šteniatka sa očkujú na 3krát) a jedna dávka stojí tuším od 10-20eur (záleží od druhu vakcíny, od samotného veterinára)
Potom treba ešte odčerniť minimálne 2krát (potom sa odčervuje raz za pol roka) tabletka na odčervenie stojí od 3- 5 eur myslím.. to kupite aj normálne v lekárni a môžete dať psíkovi doma.
Toto je základ pri zdravom psíkovi, pri tom očkovaní veterinár vyšetrí (skontroluje) psíka oči, uši, packy, brucho,...proste taká preventívka za toto si môže naúčtovať pár eur ale nemusí to záleží zase od veterinára.. 🙂
Pozrite si cenníky jednotlivých veterinárnych kliník/polikliník, ktoré majú zverejnené na svojich webových stránkach.
@mpg tak ako som písala môže to byť 50eur ale si našiel nejakeho drahšieho veterinára (napr veterinárma klinika s pohotovosťou v nr) tak to môže byť aj viac okolo 80 eur
Každopádne mal by vám ukázať aspoň bločky za tú vakcináciu a čipovanie 🙂
A samozrejme tým pádom by psík mal už mať svoj pas kde to bude mať všetko zapísané 🙂
@mpg ved sa opytaj priamo kolko za psika chce. Ja by som sa skor bala tej kombinacie, ci to nie je nejaky mnozitel a psik moze mat zdravotne komplikacie. Potom by tie ucty u veterinara boli dost vysoke. Krizenec retrievera aj co to zje, rataj ze za kvalitne granule das mozno aj 100 € mesacne. Ak riesis obstaravaciu cenu kvoli tomu ze sa bojis ze bude vysoka, radsej si psika nekupujte.
Ved sa opytaj, nevieme co vsetko psiky maju.. mozno maju uz aj čip. Inak za ockovanie ja platim okolo 25EUR jedno, myslim, ze takyto krpci sa ockuju niekolko krat. Odcervenie ani neviem..
Ale ak je problem ci das za psika 20 alebo 100EUR tak si ho nekupuj (ja doprajem psika hocikomu, len mi trha srdce ked su potom vyhodeni, alebo v utulkoch a musia si zvykat na novych ludi). Moj vyparati tolko toho kazdy rok, ze len tento rok co sme skoro stale doma som uz nechala u veterinara nejakych 500EUR. A kde to este strava a ine (stedne velky pes, cca 50EUR mesacne ma stoji na granuliach, a este k tomu dostava kadeco ine), retriver je este vacsi.
@mpg my sme si zobrali 8 t šteňa a u veterinára som dala za očkovanie, čipovanie a odcervovaciu pastu 29€, Nitr.kraj -surany

Poplatky za čo? Veď rôzne úkony majú rôzne ceny. Rodičia majú psa. Niektorý rok nechajú u veterinára 100 eur, niektorý 600. Takže netreba si obstarať psa, ak človek nie je finančne pripravený na to, že sa môže stať, že zvieratko musí ísť z jedného dňa na druhý na operáciu, ktorá stojí pár stoviek.