icon

Vetvičky do vázy z lesa

monikablazickova
29. nov 2020

Ahoj chcela by som sa spýtať,
Chcem si ísť do lesa nastrihat pár vetvičiek do vázy aj na adventny veniec.. Viem ze výrub stromov je nezákonný ale zopár haluzok sa smie? Neviem nič také nájsť na internete a nechcem mať zbytočné problémy..
Ďakujem ❤️

andreatytler
29. nov 2020

@monikablazickova Ak byvas v meste, zajdi na miesto kde predavaju zive vianocne stromceky. Oni maju vela osekanych vetviciek. Mozno ich aj predavaju vo zvazkoch alebo ti daju nejake zadarmo.

pribinak
29. nov 2020

Si predstav že koľko ľudí si takto chce odtrhnúť len pár vetviciek
Odriapu pol lesa, poškodia stromy. Všade kde predávajú stromčeky, predávajú a aj rozdávajú vetvičky.
Tak nenic prírodu a najmä lesy, viac ako je to zničené

viestta
Odpoveď bola odstránená
baluinka
29. nov 2020

@monikablazickova ja si každý rok nazbieram v lese takto pár vetvičiek, myslím, že z toho netreba robiť drámu 🙂 samozrejme, že neošklbem celú jedličku na nejakom viditeľnom mieste, zvyčajne ideme hlbšie do lesa na prechádzku, tých pár vetvičiek tomu stromu myslím neuškodí 🙂 (na trhu, kde to takto predávajú, to beztak isto väčšina predávajúcich nepestuje vo vlastnej záhrade..)

ladyvi
29. nov 2020

@andreatytler len teraz este predaj stromcekov nie je. Aspon ja som vcera aj predvcerom obehala obchodne domy a vacsie retazce, a nikde ziadne vetvicky na predaj ani vnutri ani pred. Chcela som povodne tak "poctivo". Mna by zaujimalo odkial mate vsetci tie adventne vence doma porobene. Ja som zufalo hladala aj v kvetinarstvach. Nechcela som proste plastovy. Nakoniec som dnes odstrihla asi 5 vetiev v lese, do vazy. Ups.

marsmykkok
29. nov 2020

v pohode, ale skôr pozeraj vysoké stromy, tie malé možno chcú vyrúbať na stromčeky, tak nech im ich nepoškodíš.