icon

Viete mi pomôcť s úlohou?

1. jún 2020

Máš 4 veľkostne rovnaké tabličky čokolády, avšak 2 sú tébske a 2 poľské . Aby si zachránila brata, potrebuješ si dať presne jednu tébsku a jednu poľskú tabličku. Je však tma a ty nevidíš, ktorá je ktorá. Nemôžeš si zapáliť svetlo. Všetky majú rovnakú chuť a vôňu. Pokiaľ si ich dáš viac, predávkuješ sa a nestihneš pochovať brata. Akým spôsobom zješ jednu tébsku a jednu poľskú čokoládu?

amelia000
1. jún 2020

Tak zachranit ci pochovat brata? 🤣🤣🤣

ckocka
1. jún 2020

Zo všetkých zješ polovicu.

acrobaleno
1. jún 2020

Zapnem svetlo.

solange7
1. jún 2020

Tak bud sa odrazis od toho zvratu, ze je vlastne brat mrtvy a nic z toho nemusis zjest, pretoze sa zachranit brat po smrti uz neda, alebo zjes zo vsetkych 4 len polovicu.

amelia000
1. jún 2020

@solange7 No to je to, ze mas zachranit brata, ale koniec tej ulohy uz predpoklada, ze si ho nezachranil a ani nestihnes pochovat. Cize zozeriem vsetku cokoladu 🤣🤣🤣

marianeta
Autor odpoveď zmazal
acrobaleno
1. jún 2020

OT ale čo je to tébska čokoláda 😅

mpg
1. jún 2020

Mohol by to urobiť tak, že každú rozlomí napoly a vlastne ich rozdelí na dve kôpky (rovnaké), alebo ak sa nedá rozlomiť - tak aj odjesť polovicu ako tu už hore písali.
Ale teraz títo mladí si zvyknú posvietiť mobilom, aby videli.

autor
1. jún 2020

dakujem vam pekne za odpovede, lamala som si nad tym hlavu aj s manzelom, na nic sme neprisli :D je to uloha do skoly, ale trochu odveci sa mi zdá :D

ivinkapink
1. jún 2020

No s PanomBohom, to kde davaju taketo domace ulohy? v ktorom rocniku? aky predmet???