Vlak zdarma
Ahoj ,chcem sa opýtať keď poberam sirotský dôchodok na syna mam nárok na vlak zdarma?
Nie, narok ma len syn, ak by bol ZTP mas narok ako sprievodca ZTP na zlavu
@katkaseiner prečo teda dole sa píše poberateľ dôchodku označiť aký dôchodok?
No ved sirotsky pobera syn a nie ty. Tak on ma narok na zdarma dopravu, ty iba ak mas vdovsky.
@vecnemlada nie som profesional, ale sirotsky zrejme pobera dieta - teda tak to chapem ja, ale mozem sa mylit. Viem len ze znamej tiez zomrel muz a listok si plati ak ked deti maju vlaky zadarmo
Pokiaľ nie je zťp nárok na vlak zadarmo nemá. Toto je tlačivo všeobecná pre všetkých ľudí čo sú starobný dôchodcovia, ID.
@vecnemlada mas nad 62rokov? Asi nie, je tam jasne napisane ze oznacuju ziadatelia 62+
@alickapusinka ak je ziak alebo student, tak ma narok na vlaky zdarma
@pandusica
@katkaseiner no ja som si tiež myslela že dôchodca je syn ,ale z ČR mi chodí každé tri mesiace tlačivo treba potvrdiť papier o žití a do kolonky dôchodca musím písať svoje meno.
@vecnemlada a syn ma kolko rokov? Asi je to kvoli tomu, ze je nezaoptrene dieta, ale dochodok pobera on a nie ty.
@nelca84 áno to viem ale otázka bola ina🙂
@pandusica 10
Zaujimave, kedysi chceli potvrdenie o ziti z CR kazdy stvrtrok, no od minuleho roka mi staci 1x za rok.
@vecnemlada urcite nemas narok lebo ty nie si poberatel dochodku ale iba zakonny zastupca
k tomu tlacivu musis prilozit potvrdenie zo socialnej poistovne ze ty si poberatel dochodku (slovenskeho) a kazdy rok znovu
@roja01 po mne to chcu každé 3 mesiace
a tvoj syn nie je dochodca ale sirota (polovicna
@vecnemlada, mne to je cudne, ved dieta berie sir.dochodok min do 18r, max.do 26r. Naco to potrebuju kazde tri mesiace, ved je 99% predpoklad, ze sa dozije. Zatial co u starobneho dochodcu to nie je take iste.
@roja01 no oni nechcu vedieť či žije syn ,ale chcú vedieť či žijem ja🙂 lebo mňa beru ako dôchodcu a poberateľa.
@vecnemlada ved ja som reagovala na alicku, nie na teba
@vecnemlada, pravda na to som ani nemyslela...😉
@nelca84 prepáč zle som pochopila
@vecnemlada lebo myslia invalidny, starecky, neviem ci aj ostatne to si musis zistiť na vlakovej stanici poradia
@vecnemlada ak si bola vydatá a poberáš vdovský dôchodok podľa stránky https://www.zssk.sk/bezplatna-preprava/do-62-ro... bezplatné cestovanie majú aj "poberatelia vdovského alebo vdoveckého dôchodku", urob si kartičku na stanici a potom pri kupovaní lístka vyberieš dôchodca do 62 rokov + 100% zľava a dáš číslo kartičky
Nárok na bezplatné cestovanie majú invalidní a starobní dôchodcovia.
@maranco nie nebola som vydatá
@vecnemlada
Myslím si, že musíš dokladovať "žitie" ako zákonný zástupca neplnoletého dieťaťa, ktoré je poberateľom sirotského dôchodku. Ak bude dieťa plnoleté, a stále bude nezaopatrené, bude priamo poberať sirotský dôchodok.

nemyslim si