icon

Vlak zdarma

vecnemlada
28. aug 2023

Ahoj ,chcem sa opýtať keď poberam sirotský dôchodok na syna mam nárok na vlak zdarma?

Strana
z2
katkaseiner
28. aug 2023

nemyslim si

viestta
28. aug 2023

Nie, narok ma len syn, ak by bol ZTP mas narok ako sprievodca ZTP na zlavu

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@katkaseiner prečo teda dole sa píše poberateľ dôchodku označiť aký dôchodok?

pandusica
28. aug 2023

No ved sirotsky pobera syn a nie ty. Tak on ma narok na zdarma dopravu, ty iba ak mas vdovsky.

katkaseiner
28. aug 2023

@vecnemlada nie som profesional, ale sirotsky zrejme pobera dieta - teda tak to chapem ja, ale mozem sa mylit. Viem len ze znamej tiez zomrel muz a listok si plati ak ked deti maju vlaky zadarmo

alickapusinka
28. aug 2023

Pokiaľ nie je zťp nárok na vlak zadarmo nemá. Toto je tlačivo všeobecná pre všetkých ľudí čo sú starobný dôchodcovia, ID.

eeffka
28. aug 2023

@vecnemlada mas nad 62rokov? Asi nie, je tam jasne napisane ze oznacuju ziadatelia 62+

eeffka
Autor odpoveď zmazal
nelca84
28. aug 2023

@alickapusinka ak je ziak alebo student, tak ma narok na vlaky zdarma

pandusica
28. aug 2023

@eeffka ziadatelia do 62 rokov, alebo kde prosim vidis, ze nad 62+, len pre info.

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@pandusica
@katkaseiner no ja som si tiež myslela že dôchodca je syn ,ale z ČR mi chodí každé tri mesiace tlačivo treba potvrdiť papier o žití a do kolonky dôchodca musím písať svoje meno.

pandusica
28. aug 2023

@vecnemlada a syn ma kolko rokov? Asi je to kvoli tomu, ze je nezaoptrene dieta, ale dochodok pobera on a nie ty.

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@nelca84 áno to viem ale otázka bola ina🙂

vecnemlada
autor
28. aug 2023
roja01
28. aug 2023

Zaujimave, kedysi chceli potvrdenie o ziti z CR kazdy stvrtrok, no od minuleho roka mi staci 1x za rok.

janai1
28. aug 2023

@eeffka do 62 znamená 62+ ?😉

mamina7070
28. aug 2023

@vecnemlada urcite nemas narok lebo ty nie si poberatel dochodku ale iba zakonny zastupca
k tomu tlacivu musis prilozit potvrdenie zo socialnej poistovne ze ty si poberatel dochodku (slovenskeho) a kazdy rok znovu

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@roja01 po mne to chcu každé 3 mesiace

mamina7070
28. aug 2023

a tvoj syn nie je dochodca ale sirota (polovicna

roja01
28. aug 2023

@vecnemlada, mne to je cudne, ved dieta berie sir.dochodok min do 18r, max.do 26r. Naco to potrebuju kazde tri mesiace, ved je 99% predpoklad, ze sa dozije. Zatial co u starobneho dochodcu to nie je take iste.

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@roja01 no oni nechcu vedieť či žije syn ,ale chcú vedieť či žijem ja🙂 lebo mňa beru ako dôchodcu a poberateľa.

nelca84
28. aug 2023

@vecnemlada ved ja som reagovala na alicku, nie na teba

roja01
28. aug 2023

@vecnemlada, pravda na to som ani nemyslela...😉

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@nelca84 prepáč zle som pochopila

kacena4
28. aug 2023

@vecnemlada lebo myslia invalidny, starecky, neviem ci aj ostatne to si musis zistiť na vlakovej stanici poradia

maranco
28. aug 2023

@vecnemlada ak si bola vydatá a poberáš vdovský dôchodok podľa stránky https://www.zssk.sk/bezplatna-preprava/do-62-ro... bezplatné cestovanie majú aj "poberatelia vdovského alebo vdoveckého dôchodku", urob si kartičku na stanici a potom pri kupovaní lístka vyberieš dôchodca do 62 rokov + 100% zľava a dáš číslo kartičky

ibrunova
28. aug 2023

Nárok na bezplatné cestovanie majú invalidní a starobní dôchodcovia.

vecnemlada
autor
28. aug 2023

@maranco nie nebola som vydatá

zaba21
28. aug 2023

@ibrunova
Aj poberatelia vdovských, vdoveckých dôchodkov.

zaba21
28. aug 2023

@vecnemlada
Myslím si, že musíš dokladovať "žitie" ako zákonný zástupca neplnoletého dieťaťa, ktoré je poberateľom sirotského dôchodku. Ak bude dieťa plnoleté, a stále bude nezaopatrené, bude priamo poberať sirotský dôchodok.

Strana
z2