Vodičský preukaz - kurz
2. mar 2023
Viete niekto, keď neurobím skúšku v autoškole, do akého časového limitu je možné skúšku zopakovať? Ak som bola na kurze pred rokom, a viac sa tam neukázala, myslíte, že môžem ešte kurz dokončiť? Neurobila som jazdu. A mala by som záujem o ďalšie kondičné jazdy pred skúškou.
•
2. mar 2023@patka06 ...po absolvovaní prípravy na vedenie motorového vozidla v autoškole v plnom rozsahu..., To znamená opäť celý kurz znovu? Nerozumiem tomu 🤔
Opäť celý kurz....kde si bola doteraz? Nemala si sa na to vykašľať bolo treba to skúsiť čím skôr ...
•
2. mar 2023Hej aj som si to myslela, ale tak nevadí.

https://autoskola.sk/zaverecne-skusky/
Ak je žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia hodnotený z niektorej skúšky z odbornej spôsobilosti klasifikačným stupňom neprospel, môže skúšku z odbornej spôsobilosti opakovať, pričom každá opakovaná skúška sa môže vykonať najskôr po piatich pracovných dňoch odo dňa vykonania neúspešnej skúšky. Opakovaná skúška sa vykonáva len z tej časti skúšky, z ktorej žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia neprospel. Žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia môže vykonať najviac dve opakované skúšky z odbornej spôsobilosti.
Ak vykonané skúšky sú neúspešné do šiestich mesiacov odo dňa termínu prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti vôbec nevykoná, žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia môže byť na skúšku z odbornej spôsobilosti opätovne prihlásený len po absolvovaní prípravy na vedenie motorového vozidla v autoškole v plnom rozsahu. Opakovanú skúšku z odbornej spôsobilosti možno vykonať len v mieste, kde žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia vykonal prvú neúspešnú skúšku z odbornej spôsobilosti.
Ak žiadateľ o udelenie vodičského oprávnenia preukáže, že sa nemohol na skúške z odbornej spôsobilosti zúčastniť do šiestich mesiacov odo dňa termínu prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti zo závažných dôvodov, možno túto lehotu predĺžiť o ďalšie tri mesiace.
Predĺžená lehota začína plynúť dňom uplynutia šiestich mesiacov od dňa prvej skúšky z odbornej spôsobilosti alebo v určenom termíne skúšku z odbornej spôsobilosti.