icon

Volali mi z Eurocord, že som v súťaži o kočík

redudas
17. feb 2014

bezplatný odber bude vykonaný, ak:

• starší súrodenec trpí ochorením liečiteľným kmeňovými bunkami z pupočníkovej krvi,
• pôrod dieťaťa prebehne pred začiatkom 28. týždňa tehotenstva,
• bude mať novorodenec Apgar skóre v 5. minúte po narodení nižšie ako 5 bodov.

Ak porodím v normálnom termíne alebo to skóre bude vyššie tak bezplatný odber nebude. Jednoducho odber neprevedú. Majú mi poslať papiere tento týždeň a keď to zoberiem tak stačí im obratom poslať jeden papier podpísaný. Aj Vám s touto akciou volali?

fuska
17. feb 2014

To volaju pomaly kazdej. Lebo aj ked mamicky o odbere neuvazuju, ak nieco vyhraju, alebo je to "v akcii", tak predsa nemozes odmietnut. 😀 Uz je tu o tom nejaka tema, skus pohladat.

adriana1980
17. feb 2014

To sú magori. By som ich niekam poslala 😒

hori
17. feb 2014

ehm... ako... dakujem pekne za taku "akciu"... tento marketing mi pride paradne agresivny...by som ich nakopala... 😠 a ten kocik to akoze co, mas cakat do porodu ci vyhras alebo nie?

hori
17. feb 2014

mimochodom, neviem si predstavit, ze odoberaju pupocnikovu krv, ked "pôrod dieťaťa prebehne pred začiatkom 28. týždňa tehotenstva alebo bude mať novorodenec Apgar skóre v 5. minúte po narodení nižšie ako 5 bodov"... vtedy bude asi kazda volna ruka potrebna pri zachrane zivota dietata a na odber pupocnikovej krvi nikto ani nepomysli...

diusik
17. feb 2014

@redudas no aj mne vyvolavali,dokonca sme sa dohodli ze uz mi daju pokoj,ze nemam zaujem,povazovala som to za uzavrete a po mesiaci zase,ze ci z financnych dovodov, a ze preco nie a tak.No biznis jak hovado,sorry za vyraz...

nika1020
17. feb 2014

Ahojte...mne tiez volali pisali.bolo to pre mna financne narocne...vytvoria psychologicky efekt...co ak..a podobne..
Mne sa myslienka paci a aj suhlasim ale viem ze nie len pri rakovine sa da pup.krv vyuzit.citala som si aj ine zdroje.ale tehotna som rozmyslala citovo a myslim ze to tak aj vyuzivaju.Potom som chcela darovat..tak to si precitajte.Dieta musi mat aspon 4kg...ja ze ci dobre rozumiem?ak som zdrava aj dieta ..nie je skoda ze to konci ako odpad? Vraj je to podla medzin.pravidiel..potom mi pisali volali ze mi daju zlavu..
Uz som to neriesila.
Pri porode sa ma hned pytali ci chcem odber.
Trosku ma to aj Mrzelo..,
No podla mna ta cena a ta komunikacia zohrala svoje.moj muz neznasa take manipulacie, takze si to vopred preber s partnerom.
Tolko moja skusenost.

nika1020
17. feb 2014

@hori
Ja som rodila cisarskym...frmol ..na sale a stihli sa opytat..podla mna motivuju financne aj lekarov aj nemocnice...

ninarich
17. feb 2014

aj mne volali a to sme boli prave na dovolenke v BG a povedali, že som už ten kočík vyhrala a to som bola v 7mes, samozrejme som sa tešila, ale povedala som že nech sa ozvu keď budeme na SR.... ozvali sa a kočík dostanem až po odbere (čiže si ho vlastne sama aj zaplatím) a keď som odmietla, tiež ich neskôr zaujímalo že prečo a tak.....

je to riadny nátlak, a ja osobne si myslim,že keď si to už nejaká mamička vyberie tak na základe vlastného rozhodnutia a nie aby jej to niekto takto natlačil...

hori
17. feb 2014

inak, kocky, celkom by ma zaujimalo, aky kocik to vlastne ponukaju... 😉

redudas
autor
18. feb 2014

ja to nechápem, samé akcie ponúkajú...som zistila,ze su dve spolocnosti taketo + ze vraj akcie byvaju aj na samotnej sale.....tak kto sa ma v tom vyznat?

cordbloodcenter
22. sep 2014

@ninarich

Dobrý deň Ninarich, súťaž o detský kočík a výbavičku podľa vlastného výberu v hodnote 500€ NIE je podmienená odberom. http://sutaz.cordbloodcenter.sk/vyhrajte-kocik/
Je možné že ste dostala sponzorský príspevok na ober pupočníkovej krvi v podobnej sume.

V prípade, ak ste si istá že sa jednalo o súťaž o detský kočík a výbavičku podľa vlastného výberu v hodnote 500€ a niekto výhru neprávom podmieňoval odberom, kontaktujte nás na:
- na bezplatnej infolinke 0800 11 12 33
- E-mail info@cordbloodcenter.sk

cordbloodcenter
22. sep 2014

@hori

Hori, dostanete 500€ na detský kočík a výbavičku podľa vlastného výberu. Teda si kúpite kočík aký chcete 🙂

ukulela
22. sep 2014

... ja som sa informovala o darovani pupocnikovej krvi do banky ... moze pomoct aj inym. ale - okrem toho, ze dieta musi mat porodnu vahu vyssiu ako 4 kg (ako ze sorry, ale kolko malych slonov sa rodi bezne?) tak problem je aj v nemocniciach. ja idem rodit v Brezne. normalne mi tam pupocnikovu krv za € odoberu, ale bezplatny odber najblizsie urobia podla pani z telefonu az v ziari nad hronom (80 km - a cestou do ziaru miniem rooseveltovu nemocnicu v BB a nemocnicu vo zvolene) alebo v Martine (100 km, cez BB a Sturec.). ako nerozumiem, preco bezplatny odber neurobia v spadovej fakultnej nemocnici v krajskom meste??? :(

cordbloodcenter
30. sep 2014

@ukulela

Dobrý deň, na obe otázky je spoločná odpoveď: Darovanie pupočníkovej krvi je možné najme vďaka finančným príspevkom od našich sponzorov. To znamená, že darovanie pupočníkovej krvi je finančne limitované. Z tohto dôvodu musíme odoberať pupočníkovú krv od najlepších darcov (preto novorodenec musí mať napr. nad 4 kg) a taktiež v najvhodnejších nemocniciach z pohľadu nákladov.

V prípade akýchkoľvek otázok ma neváhajte kontaktovať.

Lukáš

ukulela
30. sep 2014

@cordbloodcenter no a prave preto ma mrzi, ze darovat sa neda tak jednoducho. to by malo byt aj v zaujme statu / min. zdravotnictva / poistovni ... rovnako, ako darovanie krvi. rozumiem, ze vy ste sukromna firma.

cordbloodcenter
3. okt 2014

@ukulela

Chápem Vás, no naďalej nám ostáva hľadať sponzorov, alebo ľudí kt. môžu takto pomôcť. Istotne by nás potešilo získať viac financií na ďalšie bezplatné darovanie pupočníkovej krvi. Taktiež nás teší, že sa ľudia o toto zaujímaniu.

Lukáš

ukulela
3. okt 2014

@cordbloodcenter nejaki nakloneni poslanci v NRSR sa nenajdu, ktori by o tom mohli zacat diskutovat napr. pri priprave rozpoctu? nech sa aspon otvori verejna diskusia ...

cordbloodcenter
3. okt 2014

@ukulela

uff toto je už zložitá téma politiky, kt. dosť mimo mňa 🙂 Každopádne sa snažíme, aby ľudia vedeli čom je pupočníková krv a prečo je pre nás ľudí dôležitá.

Lukáš