Vrátia mi peniaze za nedokončený vodičský kurz?
Robím si vodičský na moto skupiny A. Doma na mojej moto som mala pád a skrátka,rozmyslela som si to. Nebudem jazdiť. Vrátia mi v autoškole časť peňazí?
Mám za sebou teoriu, 1x cvičisko 120 min a 1x jazdu 120min.
Zvyšok jázd mám mať v polovici mája. Ďakujem
Tak ked si uz mala jazdy tak nie, alebo to už dokonči
@stellarstar to je podmienka, že keď už mám jazdy,tak nevrátia nič?
Pozri si zmluvne podmienky.
Pozri si zmluvne podmienky.
@som_realistka kde ich nájdem? Som na ich stránke a nič nevidím
To čo za nové slovo si vymyslela? Že "moto" 🙈 To čo je ?
A ked si platila, tak si nepodpisovala nejaku zmluvu?
Ako si mohla jazdiť na moto, keď nemáš ešte vodičak?
A ked si platila, tak si nepodpisovala nejaku zmluvu?
@puklica13 nie, peniaze som posielala na ich účet
Ako si mohla jazdiť na moto, keď nemáš ešte vodičak?
@kavasmliekom za domom máme slepú cestu a veľké miesto, súkromný pozemok, tam som jazdila mimo autoškoly
To čo za nové slovo si vymyslela? Že "moto" 🙈 To čo je ?
@mandarinka555 to som nevymyslela,to slovo bežne motorkári používajú.
Tak ani po dvore medzi stromami nemáš čo sadnúť bez vodicaku. Tým by som sa nechválila. A oni ti nič nemusia vrátiť, môžu ti podržať peniaze na dokončenie, tuším rok si v evidencii na polícii.
Tak ani po dvore medzi stromami nemáš čo sadnúť bez vodicaku. Tým by som sa nechválila. A oni ti nič nemusia vrátiť, môžu ti podržať peniaze na dokončenie, tuším rok si v evidencii na polícii.
@kavasmliekom ok,fajn, viem,moja blbost
Pondelok zavolám budem múdrejšia
Teoreticky nebudú mať s tebou náklady na ďalšie jazdy tak by mohli niečo vrátiť, ale na druhú stranu "A" nerobí veľa autoškôl takže si mohla blokovať miesto niekomu kto by zaplatil celý kurz.
To je ako keď si rezervuješ a zaplatíš hotel v najväčšej sezóne na celý týždeň a na 4. deň sa rozhodneš ísť domov, tak chceš aby ti vrátili peniaze za zvyšné dni.
Trochu nechápem tvojmu postupu, ty si si najprv kúpila motorku bez toho aby si na ňu mala vodičský a vedela či naozaj budeš jazdiť s tým že si ho potom urobíš?
Veď keby si nezvládla skúšky a vodičský nakoniec nemala tak čo s motorkou?
Už keď si do toho investovala čas a peniaze skús to dokončiť a či potom budeš jazdiť alebo nie uvidíš.
Ty si nepodpisovala žiadnu zmluvu od kedy do kedy je kurz a podmienky?Je možné, že ti vrátia dcerina spolužiačka odstúpila z kurzu po 3 jazdách a vrátili jej, ale je to na serióznosti atď...
Áno môžu ti vrátiť čas peňazí ako sa tak dohodnete, a nie je to v rozpore s ich podmienkami. Pri zápise do kurzu ste nepreberali ich podmienky? Určite sa na to spýtaj priamo ich.
Teoreticky nebudú mať s tebou náklady na ďalšie jazdy tak by mohli niečo vrátiť, ale na druhú stranu "A" nerobí veľa autoškôl takže si mohla blokovať miesto niekomu kto by zaplatil celý kurz.
To je ako keď si rezervuješ a zaplatíš hotel v najväčšej sezóne na celý týždeň a na 4. deň sa rozhodneš ísť domov, tak chceš aby ti vrátili peniaze za zvyšné dni.
Trochu nechápem tvojmu postupu, ty si si najprv kúpila motorku bez toho aby si na ňu mala vodičský a vedela či naozaj budeš jazdiť s tým že si ho potom urobíš?
Veď keby si nezvládla skúšky a vodičský nakoniec nemala tak čo s motorkou?
Už keď si do toho investovala čas a peniaze skús to dokončiť a či potom budeš jazdiť alebo nie uvidíš.
@maranco manželova ...
AUTOR nedostaneš nič
Ahoj, ak si uhradila už celú sumu, mali by Ti vrátiť alikvótnu čiastku, lebo jazdy si ešte nemala zďaleka všetky. V autoškole si to spočítajú, koľko si ich stála a verím, že zvyšok vrátia.
Skús si to ale ešte rozmyslieť, keď si sa na to dala, či to predsa nedokončíš. Po páde si trochu v strese, ale nerob unáhlené rozhodnutia.
Poznám pani, ktorá mala 3 jazdy v AŠ (osobné vozidlo, ani rovno na širokej ceste sa nevedela udržať) a muž jej dal zacúvať do garáže, kým on preloží nejaké veci na dvore. Rozbila celý ľavý bok auta! Nechcela dokončiť ani vodičák. Nakoniec ho spravila a jazdí, ale opatrne a odmieta cúvať.😉
Ie je jednoduchsie sa pozbierat a dokoncit to❓
Napr. nám v autoškole hneď povedali, že najneskôr po prvom trenažéri nám ešte môžu vrátiť polovicu ceny, pokiaľ si to niekto rozmyslí. Neskôr už nič. Záleží asi aj od autoškoly.
Ie je jednoduchsie sa pozbierat a dokoncit to❓
@ahhola uvidím čo mi povedia v autoškole a podľa toho sa zariadim . Prihlášku som posielala ešte v decembri 2024, a celú sumu som vyplatila hneď. Na kurz že nás budú volať začiatkom februára. Začiatkom februára sa nikto neozval,tak som volala a že až na konci februára sa ozvú. Na konci februára sa ozvali, že nás budú volať v polovici marca. Na konci marca bola 1x teória po 1,5 hodiny. Ďalší týždeň bola druhá teória úplne krátko, každý ďalší týždeň ďalšia teória ktorá netrvala viac ako 2 hodiny a hotovo,vraj už je teorke koniec. Potom dva týždne sa nikto neozval a v polovici apríla ma zavolali na cvičisko. Inštruktor ma nechal jazdiť hala bala a vykecával sa tam s iným inštruktorom, samozrejme osmičky som robila veľmi naširoko, celé zle ešte.
Týždeň na to, že do premávky i keď som hovorila že sa na to necítim keďže som sa nevedela vytočiť v malej rýchlosti na malom mieste. Na konci apríla sa už nikto neozval a začiatkom mája inštruktor napísal sms, že sa nám ospravedlňuje za to že nás nevolá na jazdy,ale že má toho veľa a musí dojazdiť inú skupinu a potom má týždeň dovolenku a že nás bude volať na jazdy až v polovici mája. To je vlastne všetko a včera som sa rozhodla tak, že na to kašlem
To, čo píšeš o autoškole, je otrasné. Ja by som ich niekam nahlásila. Ich postup vôbec nie je v poriadku. Z toho čo píšeš, by som veľmi asertívne žiadala vrátiť úplne celú sumu. Veď neposkytli ešte nič v rámci štandardu.
Ale mimo otázky.. sama mám vodičák A, je úžasné keď ideme s mužom každý na svojej motorke. Prekonaj negatívnu skúsenosť s autoškolou aj s pádom a nájdi si inú autoškolu. Nevzdaj sa toho.
To, čo píšeš o autoškole, je otrasné. Ja by som ich niekam nahlásila. Ich postup vôbec nie je v poriadku. Z toho čo píšeš, by som veľmi asertívne žiadala vrátiť úplne celú sumu. Veď neposkytli ešte nič v rámci štandardu.
Ale mimo otázky.. sama mám vodičák A, je úžasné keď ideme s mužom každý na svojej motorke. Prekonaj negatívnu skúsenosť s autoškolou aj s pádom a nájdi si inú autoškolu. Nevzdaj sa toho.
@melanta 😘
To žartuješ, však? 😅
Ved tam zavolaj, maju toho vela, mozno Ti nieco vratia. A dakujem, ze si sa rozhodla kurz nedokncit. Ked na to nemas, radsej nech nejazdis, nakolko by si niekomu mohla ublizit.
Ved tam zavolaj, maju toho vela, mozno Ti nieco vratia. A dakujem, ze si sa rozhodla kurz nedokncit. Ked na to nemas, radsej nech nejazdis, nakolko by si niekomu mohla ublizit.
@mk1111111111 presne to som povedala, kvôli svojej bezpečnosti a bezpečnosti iných 🤍
Keby takych viac bolo 👍
Poslušne hlásim, že mi vrátia nespotrebovaný zvyšok t.j. viac ako 600 eur 😊

Tak ked si uz mala jazdy tak nie, alebo to už dokonči