icon

Vybavovanie občianskeho preukazu

nelcita23
7. jún 2017

Mamičky zdravím vás !😊 Chcela by som sa vás opýtať, mám neplatný OP, pochodim na ohlasovni pobytu aj s platným pasom ? Ďakujem

mata1001
7. jún 2017

Mas zmeneny trvaly pobyt?

nelcita23
autor
7. jún 2017

Ešte nie, keď som sa išla prehlásiť povedali mi, že už je neplatný, že ho mám ísť odovzdať a vystaviť si nový, adresu som na ňom nemala zmenenú a neviem ako mám postupovať keďže sa nemôžem prihlásiť na adresu predtým

mata1001
7. jún 2017

No napisem ti to presne lebo pracujem na odd dokladov.takze: pojdes na odd dokladov a odovzdas op a vystavia ti papier kde bude napisane ze mas neplatny doklad.s tym papierom pojdes na miestny urad ohlasovna pobytov v mieste noveho trv.pobytu , zmenia ti na zaklade toho papiera trv.pobyt ( zober aj list vlastnictva) a oni to zmenia v systeme a uz na odd dokladov ti vyrobia doklad s novou adresou.
Do 30dni to mas za 4,50€ a do 2dni 24,50€

nelcita23
autor
7. jún 2017

Ďakujem Vám veľmi pekne ! Zajtra hádam všetko vybavím 😊

katarinamarkova
7. jún 2017

@mata1001 môžem otázku, keď s týmto pracuješ?
- lebo daný ,,doklad,, že vydávame nový OP - neakceptujú skoro nikde - ako náhradu za doklad totožnosti. všetky inštitúcie povinné identifikovať klientov zo zákona vyžadujú OP, pas.
papier od polície - doklad totožnosti nenáhradza.
ani v banke, ani v soc. poisťovni, ani na daňovom, ani na úrade práce, ani v komerčnej poisťovni, ani na obecných úradoch.......každý jeden úradník má pokiaľ viem zo zákona povinnosť identifikovať daného človeka - bohužial žiadosť o vydanie dokladu pre nikoho z nich nie je dokladom totožnosti, ale len žiadosťou o niečo.....
je niekde uvedené v akých prípadoch tento ,,papier,, nahrádza doklad totožnosti? resp. je niekde uvedené, že naozaj nahrádza doklad totožnosti a úrady ho majú ako doklad totožnosti akceptovať?

skutočne ma to zaujíma budem vďačná za odpoveď.
ďakujem.

mata1001
8. jún 2017

@nelcita23 jasne ze vybavis...musia ti dat papier ze mas neplatny doklad a stym si prehlasis pobyt...

mata1001
8. jún 2017

@katarinamarkova jasne ze mozes, ked viem , odpoviem 🙂 Ten papier ( ziadost) nahradza op len v jednom pripade a to ked soferujes a policajti ta zastavia.Oni ten papier akceptuju.Urady nie.Nemas tam cislo noveho op a povedzme si uprimne takyto papier vie vytlacit uz v dnesnej dobe hocikto.Platny pas je rovnaky doklad totoznosti ako OP.
Uradnicky ( ale neviem ci vsade) ( u nas ano) ta vedia identifikovat podla rodneho cisla a fotky ci si to ty.ale ak dobre viem tak podla zakona mas mat op, ona si ta nemusi preverovat, to je iba o ochote.
Takze ked ta napr.na UP nechcu vybavit kvoli tomu ze nemas op a ani platny pas tak postupuje spravne, lebo nemas ziadny doklad totoznosti.v takom pripade treba nosit aspon rodny list so sebou.

katarinamarkova
8. jún 2017

@mata1001 ešte jedna otázočka - áno viem takto to funguje, potvrdila si mi to, vysvetlila, ďakujem.
ale: veľa ľudí chodí hrdo s týmto ,,papierikom,, že veď mi na polícii povedali, že to mám miesto občianskeho, pokial mi nedajú nový.
Keby som to počula raz, tak si hovorím, veď OK asi ujo, teta zle pochopili......ale počúvam to podchvíľou.
sú ľudia len tak hlúpi, že to vačšina z nich proste nechápe, alebo im to nikto nepovie a oni si len domyslia ako by to mohlo byť, alebo im fakt na polícii hovoria - máte to miesto OP pokiaľ nebudete mať nový???
🙂

mata1001
8. jún 2017

@katarinamarkova neviem co hovoria na policii, ale my hovorime ze ten papier je nahrada za op...pri soferovani ked vas zastavia tak policajti to akceptuju, urady, banky, posty nie.
Ja to hovorim kazdemu takto...a aj moje kolegyne.

katarinamarkova
8. jún 2017

@mata1001 🙂 a ludia tak ako vždy registrujú len prvú polovicu vety 🙂

mata1001
8. jún 2017

@katarinamarkova ani nehovor...niektori ani prvu polovicu...

momkaa
6. feb 2021

@mata1001 ahoj ešte tam pracuješ /te?
Mám otázku ďakujem

mata1001
6. feb 2021

@momkaa ano, kludne sa pytaj

momkaa
9. feb 2021

@mata1001 môžem súkromnú správu