icon

Vyhorenie a následné liečenie

ninkababika
30. aug 2017

Dobry den.
Chcela by som poprosit tych ktory maju skusenosti s vyhoreniem a liecenim aby poradili. Da sa robit nieco ucinne aj pred navstevou psychologa? A ak ho navstivim ktory je naozaj dobry?

sona222
30. aug 2017

Treba zacat niecomu verit, ttosku ss postarat o svoj duchovny zivot 🙂

ninkababika
autor
30. aug 2017

@sona222 Ono to je pekne, aj sa oto snazim ale dako to nepomaha.

orta
30. aug 2017

Nie je nieco, comu by si sa rada venovala? Vies odputat sa trocha od reality?

veroniak12
30. aug 2017

mozno si najst nejaky konicek? alebo obnovit nejaky starsi, ktoremu si sa pred tym venovala ale casom si nan zabudla, pretoze si nemala cas a podobne 🙂 hlavne ide o to aby si mala zase zo zivota radost takze sa snaz co najviac robit veci, ktore ta bavia a naplnaju ta 🙂

cavabcici
30. aug 2017

treba asi hlavne odstranit to co to vyhorenie spustilo...ak sa to da, az potom liecit priznaky...
ci to sposobuje praca, rodinne problemy, vztahy, nespokojnost so sebou....treba si to podla ma jednoznacne pomenovat
a treba zacat brat zivot troska s lahkostou, ked nejde o zivot o nic nejde...su ludia co to maju v zivote urcite tazsie

deni2202
30. aug 2017

@ninkababika Uplne ti rozumiem, aj ja mavam niekedy taketo stavy a nic na to nepomaha. Skus zajst za dobrou kamaratkou a porozpravat sa. Z vlasnej skusenosti viem, ze je to ucinnejsie ako psycholog. mne teda vobec nepomohol. Alebo mamina, sestra, niekto blizky, kto ta pozna a vypocuje a poradi ti co dalej so zivotom. Ako baby pisu, teraba si najst nieco, ta bude robit stastnou 🙂

prvosienka7
30. aug 2017

Treba na nejaký čas odstrániť zo života stereotyp, aj keď to môžno bude ťažké ale musíš si znova tie dni spraviť niečím zaujímavé 🙂 Začať sa venovať niečomu čo ťa baví, možno maľovať, šiť alebo športovať a každý deň si niečím ozvláštniť 🙂

ninkababika
autor
30. aug 2017

Boze ludia ste strasne zlaty 😀❤️🙏 Moc si vazim ze sa snazite pomoct. Problem je ten ze byvame u svokrovcou a ja nemam chut ani rano vstat. Mam male dieta o ktore sa rada staram hram sa snim varim mu periem dokonca aj plienky 😀 Ale tazko to je so svokrou strasne mi dava na javo ze som uplne ina ako ona. Ona poznanlen robotu. Vsetko zvlada zahradu.... A ja som len darebacka co sa hra s deckom. Na vlastnom byvani sa pracuje firma nam stavia dom. Muz pracuje od rana do vecera. Niesom extra poriadku milovna ale priznavam. Ale asi preto ze stale pocuvam komentare ako su jne zeni sikovne ma nic nebavy. Stale mam bordel a ani ma nehne to upratovat. chapem ze svokre to ide na nervy ale ona sa omna nestara byva v inej casti domu. Nechcem odnej aby mi varila alebo upratovala. Ale ked pride iba na skok tak musi mat komentare aka je ona naribena a zazera nato co mam ja okolo seba. Mam tendenciu nic nerobit ked je doma ani s domu nevidem som ako vos pod chrastou len aby som sa snou nestretla. Neverim ze to je lenivost. uz ako mlade dievca som
milovala robotu v zahrade vzdy som vedela viupratovat dom zavarat... Ale reraz mam problem si umyt riady. Vlastne len varim a umyvam riady do nicoho ineho sa nedokazem dokopat.

mickao
31. aug 2017

@ninkababika svokra vie vždy potešiť. Aj tá moja mi robila radosť, ale nie kvôli poriadku. Ona totižto vždy "vedela", čo môj syn chce a potrebuje. Teraz už mám od nej kľud, ale trvalo to 5 rokov, kým sa ukludnila. Tých 5"rokov bolo najhorších, aké som kedy zažila. Zistili mi tetaniu, čo je okrem iného hlavne zo stresu.
A čo ťa ona vychováva? Či má za teba zodpovednosť?

majloo
31. aug 2017

@ninkababika ked budes vo vlastnom, hned sa ti bude dobre dychat a podla mna najdes energiu na cokolvek🙂, aj upratovat vo vlastnom. Dolezite je to dovtedy zvladnut. Aj si sa niekomu blizkemu s tymto zdoverila? ...inak mozno blbost, ale nie je svokra nevedomky aj energeticky upir? Ze by si sa preto tak citila? Niektori ludia su na to velmi citlivi, napriklad ja.

ninkababika
autor
31. aug 2017

@majloo Moze byt 😀 Asi preto ma ona tolko vela energie