icon

Môžem mať právny problém s falšovaním účtu?

11. jan 2024

Ahojte, priatel si spravil herný účet na občiansky jednej známej. Samozrejme s jej dovolením v tej dobe. A ďalší jeho kamarát hral na jeho úcte automaty a vyhral tam nemalú sumu. Ibaže ten účet je písaný na jej meno, keďže cez jej občiansky bol vytvorený. Ale bankový účet v tom učte je môj. A kamarát tie peniaze chcel poslať na môj účet no neschválili mu to keďže je to nemala suma. A tie peniaze vie vybrať len ta osoba na ktorú je robený ten účet. A to je tá priatelova známa ktorú nevie nikde nájsť, nevie o nej nič. Takže jeho kamarátovi napadlo že to sfalsuje. Prepise meno a … Viete si to asi predstaviť…. Keďže tie peniaze sú jeho akurát to dievča nevedia nájsť aby s nimi tie peniaze šla vybrať. A moja otázka znie keďže je tam moja banková karta na tom hernom úcte. Môžem mať z toho problém? Alebo skôr to len odmietnu a nič z toho nebudem mať ? Priatelov kamarát presviedča že by som z toho problém určite nemala že nie je to úradná listina… Čo si o tom myslite ? Prosím píšte len tí ktorí sa do toho rozumiete ďakujem. Podľa mňa to tak celkom neo je keďže ide o falšovanie preto s tym podstate ani nesúhlasím 🙂

Strana
z2
natalll
11. jan 2024

Ano vypis z učtu pri overeni ibanu, ale pri zruseni nic nepytali ja som to napisala na papier odfotila a poslala

simca06022011
11. jan 2024

vysvetli mi jeden, jediny dovod, preco niekto kompletny si urobi herny ucet na Op nejakej znamej, ktoru ani nevie zohnat teraz... (ako sa dostal teda k op? no jasne, dobrovolne mu dala).. a este si tam aj kartu da inej osoby... ?
Vyhry preveruju, cize bud najdete danu slecnu, alebo by som povedla ze mate smolu, ak budete nieco falsovat, samozrejem po vyplateni podla mna moze ist o trestny cin. Lebo tie peniaze vam NEPATRIA. Patria tomu, koho je ucet a to je toho cloveka koho OP tam je 🙂

autor
11. jan 2024

@simca06022011 hm moja smola to nie je keďže ja som tam tie peniaze ani nevrazila ani nevyhrala ani nič. O nič som neprišla. Je tam jedine moja banková karta ktorá bude odstránená keď sa zruší účet.… A nech si to dotyčný rieši ako chce…. No podľa man by mali patriť tomu kto na ten účet peniaze dal aby mohol vyhrať. Lenže bohužiaľ hlúposť môjho priateľa bola že si robil účty na cudzie op… Neviem čo viacej chcete vedieť…

autor
11. jan 2024

a áno bolo to par rokov dozadu a áno dobrovoľne mu dala op. Ešte si dovoľte hovorit že ten op bol kradnutý… 👏🏻

autor
11. jan 2024

a tá karta je moja keďže mame od začiatku od kedy spolu žijeme a pracujeme spoločný bankový účet.

simca06022011
11. jan 2024

ja ti poviem v com je ta hlupost konkretne.. ak by riesili trestny cin, tak budu riesit to na aku kartu mali ist peniaze alebo z kade mali ist peniaze.. neviem teda celkom teraz na co tam bola ta tvoja karta, ked ani si tam nic neplatila, ani nic ti nechodilo.. :DSI predstav ze aj podvodnikov s predajmi tovaru hladaju v provom rade cez bankove ucty, lebo cez tie hned zistia kto je za tym uctom.
to vravis ty ze je kradnuty.. ;) ja ti vravim, ze nie je ok aby niekto registroval cokolvek na op niekho ineho. A kompletny clovek nedopusti aby niekto cudzi si registroval nieco na jeho op.. pises ze fetacka, ktore kto vie kde je... no iste mu to dala dobrovolne pri zdravom rozume. Mozno bola taka naivna ako ty s uctom. Zapamataj si do buducna, s chlapom spolocny ucet = ak vobec, tak az po svadbe.

autor
11. jan 2024

@simca06022011 Nič by sa také nerobilo bez môjho dovolenia a ja určite by som sa nedala oklamať a nedovolila by som aby sa robili také podvody na mojom účte… Rozumiete tomu? Ako vidím tak mi pravdepodobne len neveríte a hľadáte dôvody ani neviem na čo… Vysvetlenie tá karta tam bola lebo môj priateľ sem tam si zahral keď mal voľne točky s tým že som o tom vedela… Vedela to aj tá dotyčná osoba že ma na svoj op založený taký herný účet, bohužiaľ je to človek ktorý sa netocil v najlepších kruhoch ako aj môj priateľ v minulosti a nevieme momentalne o nej nič a nemôže to dokázať že áno je to jej karta a ten kamarát nemôže vybrať tie peniaze ktoré nahral…. A keď ma mienite zhodiť aj za to že si zahral sem tam na tom úcte s jej op hru tak vás hneď vyvediem z omylu keďže ona o tom vedela že sa na jej op robil účet. A jednoducho jedine čo som chcela aby ste tu napísali názor na to poprípade čo by som z toho mohla mať ak by sa na niečo také prišlo. Lebo priateľov kamarát to nevie pochopit. Si myslím že som tu toho napísala až priveľa…

autor
11. jan 2024

A k tomu spoločnému úctu. Môj priateľ si sam neuvedomil aké to môže mať následky… A popravde moja hlúposť ani mne to nenapadlo. To dievča žije na druhom konci Slovenka tak už pár rokov nie sú spolu v kontakte keďže tam bol za prácou a tak spoznal aj tu dotyčnú. Nikto nebol sfetovaný na smrť každý ma svoj rozum a keby nechcela nedala by mu ten op. A je drzosť hovoriť že bola podstate okradnutá oň.

simca06022011
11. jan 2024

ty nerozumies vobec. Ani ta nezhadzujem ani nic. Len ti jsne pisem, ze podvod je uz aj to pouzivat niekoho ineho OP na COKOLVEK, platobnu kartu niekho na cokolvek.. a duplom ak su tie veci od inych osob, moze sa to brat tak, ze to TY si podvodnik, ktori sa chce obohatit. Chapes? S tym Op, a kartou sa uz robi nieco.. uz ste to dovolili obe. Mne je jedno kto co vie, nevie, ci si dala povolenie, ci nie... no a zbytocne sa nerozculuj. Ale treba byt opatrny, aj s "priatelmi". Lebo ci registruje ucet niekde alebo nie.. raz sa nepohodnete a si bez financii ak ma k nim pristup, a pod. Nie ste manzelia, peniaze striktne odseba. Ked tak si spravte este extra spolocne a rezervu si nechavaj.
S rozumom.
Tuto situaciu viet evyriesit len tak, ze proste ju zozeniete. AK sa nepodari, tak je to skor smola.

autor
11. jan 2024

@simca06022011 aj keď o tom dotyčná vie a podstate dala mu povolenie aby ten účet vytvoril ? Áno rozumiem tomu a celý čas mám ten istý názor že by som z toho mala problém práve ja keďže by sa to posielalo na môj bankový účet. Ale to by som musela dovoliť a ja to nedovolím sni by som nedovolila. Ja nič iné som tu nepísala. Áno z toho mám tak jedine veľké ponaučenie a keby som vedela vratit čas tak priateľovi v tej dobe nedovolím aby tam pridal môj účet. Len nikto z nás netušil že niečo také s a môže stať. Proste mne o tie peniaze nejde ani môjmu priateľovi. Stále si hovoríme že peniaze boli aj budú ten priateľov kamoš nám sľuboval podiel. Ale nebudeme riskovať a mňa tým ohrozovať. Obaja sme tak nastavení od zaciatku akurát mi len šlo o to aby aj ten kamoš videl že to nie je sranda s nič sa také nebude robiť. Si myslím že všetko som pochopila tak akurát správne. Svadba sa uz blíži takže si myslím že je zbyticne riesit ten spoločný účet. .

diana45
11. jan 2024

Dobrý príbeh 👍

autor
11. jan 2024

@diana45 ako to myslite 😀

diana45
11. jan 2024

Ja už radšej nemyslím, keď som si prečítala....😃

autor
11. jan 2024

@diana45 tak nemyslite extrémne mi to trhá žili či niekto tomu verí alebo nie. Nepoznáte ma a viem že mi nemusíte veriť ale na co by som si niečo také vymyslela čo by som z toho mala, nemala mi veľmi hlava neberie. Ale okej😀

ekira1
12. jan 2024

Tak v prvom rade by si si mala ujasniť, čo je vlastne pravda. Píšeš, že sumu nechcú vyplatiť, pretože je to veľká suma a iba osobne. Potom chceš meniť číslo účtu, to akože na iný účet už tá suma vysoká nebude a peniaze pošlú? Keď chcú vyplatiť iba osobne, k peniazom sa dostane len osoba, na ktorú je účet a príde s občianskym.. to neoklamete, oni nie sú padnútí na hlavu..

ekira1
12. jan 2024

@simca06022011 potrebuješ iba jeden? Takých dôvodov je viac 🫢 je na čiernej listine hráčov, o peniaze si nikde nezahrá.. Má exekúciu, na jeho účte by mu to zobral exekútor.. nemá peniaze, zháňa hry zadarmo pre nových.. samé "dobré" dôvody ako klamať 🫣

simiis
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2