icon

Výmena ŠPZ za nový typ

12. apr 2025

Ludia viete prosim poradit - mame na osobnom aute klasicke spz, z ktorej viete vycitat “mesto”. Chcem vymenit za ten novy typ, z ktoreho sa uz mesto vycitat neda. Online to poriesit nevieme. Staci teda prist na policiu a poziadat o vymenu SPZ a poplatok bude 50€ dokopy za obe, aj ked povodne tabulky nie su znicene ani stratene? Dakujem, snad niekto podobne cosi uz riesil.

maranco
12. apr 2025

Funguje to tak ako píšeš.

Nemáš v okruhu svojich známych/rodiny niekoho kto má čítačku a trošku tomu rozumie? Ja som takto objednával cez internet nové značky pre iných a doniesol im kuriér zobral staré dal nové a ušetrili 25€.

autor
12. apr 2025

@maranco a nevadi, ze tu ziadost online nezada majitel vozidla? Ak nevadi tak to potom vieme aj online. Dakujem za odpoved ☺️

maranco
12. apr 2025

Žiadosť podpisuje majiteľ vozidla, ku mne prišli s občianskym a sme to vyplnili, alebo som ich navigoval na diaľku a urobili to doma na svojom PC.

https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

autor
12. apr 2025

@maranco prosim Ta, ked majitel vozidla nema platny certifikat v OP, vieme aj napriek tomu udelit mne to splnomocnenie? Bez navstevy notara pre overenie rucneho podpisu samozrejme

autor
12. apr 2025

Skusam ale nepusti ma podpisat to online splnomocnenie bez platneho certifikatu v OP… cize asi len notar/matrika a papierova ziadost

maranco
12. apr 2025

Potrebuješ OP vydaný po 20.6.2021 aby si si tam vedela vytvoriť platný podpisový certifikát.
Ak máš starší OP máš nárok na bezplatnú výmenu.

Tak či tak si ho vymeň/majiteľ auta, nevieš kedy bude odcestovaná alebo chorá a budeš potrebovať riešiť úrady na diaľku, tak zbytočne platiť notára.

autor
12. apr 2025

@maranco ano mas pravdu, veaka za vsetky info. Nevedela som ze pri OP vydanom pred tym dstum je narok na bezplatnu vymenu

autor
12. apr 2025

@maranco este prosim Ta otazka: ked ziadam online o vymenu tabuliek, musim zadat aj ziadost o vydanie noveho osvedcenia o evidencii vozidla? Ci rovno kurier prinesie nove osvedcenie aj s novymi tabulkami a vezme stare osvedcenie a stare tabulky. Dakujem

maranco
12. apr 2025

Tak jeden z tých čo som mu robil prepis auta a mal starý OP si radšej vymenil OP aby platil menej.

To konkrétne neviem, naposledy som to robil pred rokom a na diaľku a čo potrebovali to som im naklikal, ale viem že kuriér ak chodil stále zobral starý doklad alebo značky a dal nové.
Možno pri vypĺňaní toho formulára tam bude napísaný postup.

autor
12. apr 2025

@maranco ano naklikala som si to a OEV vydaju automaticky, netreba ziadat. Vdaka za rady, tiez pojdeme tou cestou noveho OP s cipom a ziadosti online. Super, ze MK sluzi aj na taketo rady a ze su tu takyto ludia, ako Ty 🍀☺️☺️☺️

autor
15. máj 2025
@maranco

Tak jeden z tých čo som mu robil prepis auta a mal starý OP si radšej vymenil OP aby platil menej.

To konkrétne neviem, naposledy som to robil pred rokom a na diaľku a čo potrebovali to som im naklikal, ale viem že kuriér ak chodil stále zobral starý doklad alebo značky a dal nové.
Možno pri vypĺňaní toho formulára tam bude napísaný postup.

@maranco ahoj, prosim Ta poradis mi este s tymto? Mame zadanu ziadost online uz vyse 2 tyzdne, len neviem ako s platenim - pride nam nieco niekam alebo ako mame zaplatit tych 25€? Dakujem pekne

maranco
15. máj 2025

Ako zaplatiť ti príde do schránky slovensko.sk pozri sa tam či nemáš poštu
Nastav si aj notifikácie aby ti chodili správy na mail a SMS.

autor
15. máj 2025
@maranco

Ako zaplatiť ti príde do schránky slovensko.sk pozri sa tam či nemáš poštu
Nastav si aj notifikácie aby ti chodili správy na mail a SMS.

@maranco a nevies po akej dobe od podania ziadosti? Lebo schranku sme aktivovali az po vyse tyzdni az dvoch…

maranco
15. máj 2025

Ono to tam bolo tuším už na druhý deň, keď tak skúste podať nanovo žiadosť, vôbec neprišlo ani potvrdenie prevzatia žiadosti?

autor
15. máj 2025
@maranco

Ono to tam bolo tuším už na druhý deň, keď tak skúste podať nanovo žiadosť, vôbec neprišlo ani potvrdenie prevzatia žiadosti?

@maranco nieco ohladom podania ziadosti nam prislo, ale detaily k platbe nie…

maranco
15. máj 2025

skús dať odpovedať na to podanie a napísať že ti neprišli údaje na platbu

autor
15. máj 2025
@maranco

skús dať odpovedať na to podanie a napísať že ti neprišli údaje na platbu

@maranco skusime, dakujem este raz za pomoc

cvety
18. máj 2025

Ahoj. Podarilo sa Vám výmenu zrealizovať? Tiež chcem anonymné EČV, len neviem aký oficiálny dôvod udať pri žiadaní. OP s čipom mám. Viem si to poriešiť elektronicky, len neviem či sa to dá aj takto kvázy bezdôvodne. Teda, že nemám poškodené, alebo stratené EČV

autor
19. máj 2025
@cvety

Ahoj. Podarilo sa Vám výmenu zrealizovať? Tiež chcem anonymné EČV, len neviem aký oficiálny dôvod udať pri žiadaní. OP s čipom mám. Viem si to poriešiť elektronicky, len neviem či sa to dá aj takto kvázy bezdôvodne. Teda, že nemám poškodené, alebo stratené EČV

@cvety oni sa na dovod nepytaju, my sme ho zatial nikam neuvadzali teda

maranco
19. máj 2025

Prišla ti správa ako zaplatiť?

autor
19. máj 2025
@maranco

Prišla ti správa ako zaplatiť?

@maranco neprisla 🤷 tento tyzden skocime na inspektorat, lebo to trva neksutocne dlho a nezda sa mi to. Kdesi bude chyba