Výpadok elektriny v Španielsku a Portugalsku
Čítali ste,dnes od cca.11:00 masívny výpadok
el.prúdu v týchto krajinach,čiastočne zasiahnuté Taliansko aj Francúzko.Nikto nevie dôvod,čo si myslíte,aký je skutočný dôvod?
@tundra dôvod je prírodný, vysoké rozdiely teplôt
@tundra najprv som myslel že bola erupcia na Slnku, keďže sme v maxime slnečnej aktivity, pozrel som počasie na Slnku ale je pokojné až potom som našiel čo to bolo
@maranco Portugalsko ma 93% krajiny bez elektriky.Totalny chaos,viac neviem,kolega v praci sa ma pýtal,ci na Slovensku je elektrina...
@maranco celkom by som tomu veril, v pripade ciastkoveho vypadku,ale padla takmer cela siet a nie len v Portugalsku.A pocasie,nie je ani na grilovanie,nakolko nemôzu varit a pre pocasie ani grilovat.Ten dôvod,mi pride, len na ukludnenie obyvatelov.
Uvidime,co cas ukaze.
@maranco celkom by som tomu veril, v pripade ciastkoveho vypadku,ale padla takmer cela siet a nie len v Portugalsku.A pocasie,nie je ani na grilovanie,nakolko nemôzu varit a pre pocasie ani grilovat.Ten dôvod,mi pride, len na ukludnenie obyvatelov.
Uvidime,co cas ukaze.
@tundra mne sa tiez to vysvetlenie nepozdava. Je to cudne. Uvidime.
Uvidime,co cas ukaze.
@tundra viem si predstaviť že keď sa ľudia nezmestia do kože a budú sa zahrávať s jadrovými zbraňami, žeby sa zopakovala Carringtonova udalosť spred 166 rokov a taký menší reset civilizácie by bol vtedy potrebný aby ochránil ľudstvo pred samo zničením
Vypadla o ca 12.30 v Spanielsku a podla toho, co hovorili v ràdiu (Cinska bazare mali monopol na male tranzistory … Tu nema obyc radio skoro nikto) tak to zdovodnili viacerymi technickymi a atmosfèrickymi i faktormi dohromady … na Balearoch a Kanarskych elektrika bola. Nam sa vratila okolo 23.00. Varit mohli na plyne a u Cinana mali campingove varice… niektore Supermarkety maju svoje generatory (napr Caprabo … tak ani nezavreli) najhorsie dopadli ludia vo vlakoch … v noci mali este 11 neevakuovanych)
Tak ja neviem, ale ja som v novinach uz pocula ptvorene hovorit o tom, ze to bol cyber atack
Nikto nic nevie, ale to o meteoroligickom fenomene nepomeru teplot je vtakovina na n-tu, doslova.
Na Kanarskych sme boli vcera od 18 do polnoci bez mobilov, nemohli sme volat a nemali sme data, vraj kvoli pretazenosti siete na pevnine.....
Nikto nic nevie, ale to o meteoroligickom fenomene nepomeru teplot je vtakovina na n-tu, doslova.
@tenerifka tiez si myslim, ze to je ptakovina. A spadlo v tom istom momente elektricka siet a mobilna
Na Kanarskych sme boli vcera od 18 do polnoci bez mobilov, nemohli sme volat a nemali sme data, vraj kvoli pretazenosti siete na pevnine.....
@tenerifka no neviem z coho my sme nemali elektriku do nejakej 1am a rano data este stale idu na figu
@tenerifka no neviem z coho my sme nemali elektriku do nejakej 1am a rano data este stale idu na figu
@prasiatko30 no som zvedava, s cim pridu....
Dcere zapli elentrinu pred 20,30. Ale v niektorych castiach Madridu az po polnoci, islo to postupne.
Ak by bol vybuch na slnku, ten vypadok by sa tomu mohol pripisat, ale nepomer teploty? To akoze odkedy v Spain funguje elektrina, prvykrat v celej historii nastal v roku 2025 nepomer teploty, ktory odpalil celu krajinu? To su take rozpravky ako seno pre ovce, ako covid z netopiera....
Dcere zapli elentrinu pred 20,30. Ale v niektorych castiach Madridu az po polnoci, islo to postupne.
Ak by bol vybuch na slnku, ten vypadok by sa tomu mohol pripisat, ale nepomer teploty? To akoze odkedy v Spain funguje elektrina, prvykrat v celej historii nastal v roku 2025 nepomer teploty, ktory odpalil celu krajinu? To su take rozpravky ako seno pre ovce, ako covid z netopiera....
@tenerifka hej u nas je bezne teplotny skok, ze rano je 5-6stupnov a na poludnie 25st - 20stupnovy rozdiel a nevypali to CT a vcera rozidel ani nie 10-15stupnovy a cela españa v prdeli- ani nie, ze lokalne - to je taka blbost. Na slovensku zhackovali catastro a v spanielsku red electrica a movil
@tenerifka dik,ze si napisala👍.
@tenerifka tiez si myslim, ze to je ptakovina. A spadlo v tom istom momente elektricka siet a mobilna
@prasiatko30 ty si este neprisla na to, ze mobilna siet je zavisla od napajania elektrikou? Ci myslis, ze na com funguje?
Tu ma napadlo Šéfe, mně se asi něco nepovedlo...
@tenerifka dik,ze si napisala👍.
@tundra pamatas si pred par rokmi sa znizila frekvencia v celej Europe, pricina bola v Srbsku, pretoze nestihali dodavat do siete taky prikon aky sa pozadoval a doslo k "rozhaseniu" sustavy. Kedze Pyrenejsky poloostrov je prepojeny zo zvyskom Europy len cez jedno vedenie, tak ak nastane porucha na tomto vedeni, tak sa moze rozhasit cela sustava. Zvysok Europy je poprepajany hore-dole tak tam sa pripadny vypadok vykryje ucinnejsie.
@tundra pamatas si pred par rokmi sa znizila frekvencia v celej Europe, pricina bola v Srbsku, pretoze nestihali dodavat do siete taky prikon aky sa pozadoval a doslo k "rozhaseniu" sustavy. Kedze Pyrenejsky poloostrov je prepojeny zo zvyskom Europy len cez jedno vedenie, tak ak nastane porucha na tomto vedeni, tak sa moze rozhasit cela sustava. Zvysok Europy je poprepajany hore-dole tak tam sa pripadny vypadok vykryje ucinnejsie.
@viestta mozno mas pravdu,neviem, toto co pises som nezachytil.Pocul som o pripadnom, blac out v Nemecku, pred par rokmi.
@viestta moze byt, ale to nic nemeni na tom, ze povodna pricina toho, co sa stalo vcera, nemoze byt nepomer teploty, to by vyskakovala elektrina po celom svete kazdy tyzdeñ....
@viestta moze byt, ale to nic nemeni na tom, ze povodna pricina toho, co sa stalo vcera, nemoze byt nepomer teploty, to by vyskakovala elektrina po celom svete kazdy tyzdeñ....
@tenerifka ty netusis ako dokaze zmena teploty skratit kable? Ked ich este rozhupe vietor, tak kludne mozu vyskratovat ak sa dotknu.
@tenerifka ty netusis ako dokaze zmena teploty skratit kable? Ked ich este rozhupe vietor, tak kludne mozu vyskratovat ak sa dotknu.
@viestta pri teplote 30°C sa káble predĺžia o 17 metrov 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=WdViMpm19YI@tundra pamatas si pred par rokmi sa znizila frekvencia v celej Europe, pricina bola v Srbsku, pretoze nestihali dodavat do siete taky prikon aky sa pozadoval a doslo k "rozhaseniu" sustavy. Kedze Pyrenejsky poloostrov je prepojeny zo zvyskom Europy len cez jedno vedenie, tak ak nastane porucha na tomto vedeni, tak sa moze rozhasit cela sustava. Zvysok Europy je poprepajany hore-dole tak tam sa pripadny vypadok vykryje ucinnejsie.
@viestta vsak to je v poriadku - vypadky lokalizovane koli pretazeniu siete tu boli - nie je nic noveho pod slnkom, ale toto bolo v jednej minute ostal bez elektriky vsetko a vsetci, preto to nie je normalne. A, Ano som si vedoma, ze mobilna siet funguje vdaka elektrike.
@prasiatko30 ty si este neprisla na to, ze mobilna siet je zavisla od napajania elektrikou? Ci myslis, ze na com funguje?
@viestta ty si uvedomujes, ze kazde leto je v esp teplota aj nad 45stupnov? A prechadzat sa v madride alebo sevilla po vyhriatom asfalte je uplne zuzo - vcera teploty nedosiahli ani zdaleka maxima z jula/augusta

v tom maju prsty mimozemstania