Význam a vysvetlenie vtipov z Hurvínkových príbehov
Prosím viete vysvetlit, su o Hurvinkovi
1. Manička sa chváli, že majú divoku mačku..Hurvinek sa pyta odkedy. Manička na to že odkedy jej šlapla na chvost
2 Hurvinek sa pyta taťuldu preco odlietaju vtaci do afriky. pan Spejbl na to ze aj černosi chcu mat deti.
3.hurvinek hovori manicke ze si ju vezme ked vyrastie..manicka ze nie ale ze ma dobry vkus. Potom si to rozmyslí a spyta sa co by jej povedal kebyze sa predsa len vezmu..Hurvinek na to ze nic lebo sa nevie sucasne smiat aj rozpravat.
4. Manicka hovori ze sa nerada Foti lebo na ziadnej fotke nie je si podobné.Hurvinek.na to ze to by mala byt rada
vysvetľovaný vtip už nie je vtip 🤦♀️
@terezkaarthuramax Vtip sa dá pochopiť rôznymi spôsobmi. Tiež pointa vtipu môže mať viac významov.
1 Toto chápem tak, že Hurvínek chcel vedieť, odkedy má tú mačku, ako dlho. Mánička mu odpovedala, odkedy je mačka "divoká". Zároveň sme pochopili, že mačka nie je divoká, ale že jej bolo ublížené a bránila sa.
2 Toto môže byť myslené nielen na bociany, ale na "ptáky" všeobecne. Chlap má predsa "ptáka" a chcú ich mať aj v afrike.
3. som nepochopil ani ja presne.
4. už ti vysvetlili.

1. Macka vystrajala, pretoze ju bolelo, ze jej sliapla na chvost. Takze najskor si treba predstavit, ako divoko od bolesti skakala, alebo Manicku za to sliapnutie besne doskriabala. Popripade zvieratko od bolesti hlasno zvresklo, ako divoka macka.
2. Bociany/vrany/(iny vtak z povery) nosia deti. Tak aj cernochom donesu. Analogicky presunuta nasa povera aj na iny narod.
3. Asi, ze je taka vtipna, a preto je do nej zalubeny. Keby to mala byt urazka, nehovori jej, ze si ju chce vziat. Ale uprimnost/sarkazmus sa da jasnejsie urcit z toho, co bolo pred a po tomto uryvku. Alebo z poznania, aky vztah zvycajne mavaju tieto postavy v hrach.
4. Ako sarkazmus, ze vyzera v realite horsie ako na fotke. Ako pochvala, ze vyzera v realite krajsie.
Oboje sa da blizsie ujasnit z toho, ako sa konverzacia vyvijala pred a po tomto uryvku. Alebo z poznania, aky vztah zvycajne mavaju tieto postavy v hrach.