icon

Význam Met Gala

6. máj 2025

Prosim viete v podstate co to je za akciu? Preco? Ma charitativny vyznam?

kvietok1992
6. máj 2025

Zmyslom je vybrať peniaze na podporu Metropolitan Museum of ART-Met, jednak zo vstupeniek, zvyčajne platia dizajnéri stoly a pozvú si celebrity a potom je tam vždy výstava na konkrétnu tému už pre verejnosť

zuzanka.zuzu
6. máj 2025

mne to príde ako z hier o život 🙈 úplná maškaráda a panoptikum príšer 🙈

kvietok1992
6. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu podľa mna je super keď dodržia tému a je to trosku zábavnejšie ako iné eventy kde chlapi čierna/biela oblek a ženy pomaly cez kopírku šaty…tento rok brutálne mali outfity

moonlight1210
6. máj 2025
@zuzanka.zuzu

@zuzanka.zuzu kazde metgala ma urcenu temu. A podla nej dizajneri vymyslaju oblecenie, ktore pozvane hviezdy predvedu na sebe (resp. reciprocne dani umelci sami oslovuju dizajnerov so zaujmom o kostym). Je to istym sposobom ako maskarny bal, ale s presne urcenou temou a hodnoti sa, kto ju dodrzal najlepsie, ci najoriginalnejsie.
Takze tam mozes ist kludne v satach, co sa len štrajchnu o temu, alebo su aj total mimo temy. Alebo sa odviazes a si ochotna si obliect blaznivy model.
Zvycajne v nom nie su potom cely vecer. Hlavne, ak je komplikovany. Obvykle sa da odstrojit (odpojit z neho vyrazne prvky ako rozne vlecky, mohutne sukne, doplnky, atd.) do jednoduchsej podoby.

A kedze sa z toho stala znama sledovana akcia, tak kto chce byt znamy a byt videny v ramci umeleckej komunity, tak sa snazi tam dostat.

U nas na svk vedia zeny na obycajny ples prist niekedy tak doobliekane v tom, co im ani nepristane, ze je to horsie ako metgala. Lebo na metgala je to aspon jasny zamer a ulet.
U nas na tom plese to ta zena mysli zial smrtelne vazne, co ma na sebe. Nechcel to byt umelecky zamer, povazuje to za vkusne, modne a nositelne.

marcellka32
6. máj 2025

Halle Berry..hmmmm....ja neviem, niektorí už nevedia ako zaujať...zato Zendaya krásny kostým