icon

Zakrývanie tváre deťom na sociálnych sieťach

15. sep 2022

Prajem príjemný večer, strašne sa mi rozum zastava z tohoto trendu. Ja ako rodič chápem, že nie každý chce mať svoje dieťa na sociálnych sieťach, čo je v poriadku. Ale nerozumiem, prečo ako napríklad niektoré ,,celebrity" odfotia dieta a dajú mu smajlika na tvár. Tak keď to dieťa nechcem ukazovať, tak ho vôbec nepredávam ani so smajlikom cez tvar. Príde mi to také smiešne a ešte keď je taky rodič čo takto fotí dieťa pravidelne. Ja keby nechcem moje dieťa dávať na sociálne siete, tak mu odfotim chrbat alebo tak, kde mu nie je vidieť do tváre alebo vôbec. A nie takto trapošiť 🤣

sonicka96
15. sep 2022

Súhlasím tiež mi to rozum neberie, ak nechcem svoje dieťa ukazovať svetu tak ho absolútne nefotim a nerobim caviky okolo toho. Mne to príde že takéto ženy chcú byť len zaujímavé i keď absolútne niesu 🙂

danyelia
15. sep 2022

Ahoj, máš pravdu...tiež to tak vnímam. A nemusia to byť ani celebrity, tento trend som si všimla už aj u bežných ,,smrteľníkoch,, dokonca aj u jednej kamošky. Asi chcú tí ľudia byť len zaujímaví a hrajú sa na dôležitých 😁

marca12
15. sep 2022

Zi a nechaj zit. Media dnes robia clanky "od stola" a kradnu fotky zo soc.sieti. zrejme aj preto to robia. Deti su ich sucastou,castokrat maju rozne spoluprace na detske veci,tak tam to dieta odfotia. Mne vobec nevadi,ze maju smajlika. Je to kazdeho vec v akej forme zverejni svoje dieta.

kakakina
15. sep 2022

No lebo chcú ukázať ako majú značkovo dieťa oblečené asi.

ahoj0
15. sep 2022

Ja svoje deti zverejňujeme veľmi malo (cca raz ročne), staršej 8 ročnej sa už pýtam či s tým súhlasí, vyberieme spolu vhodnú fotku, neznášam keď ich zverejňujú babky, tety… ale strpím to, je to z toho dôvodu že raz vyrastú a nemusí sa im páčiť že boli uverejňované pred celým svetom ich fotky.

autor
15. sep 2022

@marca12 to robia aj obyčajný nezaujímavý ľudia, nie len ,,celebrity". Keď raz nechcem aby bolo moje dieťa zverejňované nafotím ho vobec🤷‍♀️

marca12
15. sep 2022

Zbytocne minas energiu na zamyslanie sa nad tymto.

mamamasama
15. sep 2022

Mne prislo vtipne ako kamoska takto skryvala tvar syncekovi prve mesiace a potom z dna na den zmena. A to nevravim, ze druhe dietatko postovala nahe. Nechapem.

amelie2017
15. sep 2022

Jedna znama takto prida denne aj 10 fotiek, deti funny okuliare alebo slniecka na celu tvar, ale nasledne na to da zdielat, ze prenajimaju dovolenkovy apartman s komplet adresou..zdiela fotky z jasli/skolky, kde chodia deti...

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
ewka9
16. sep 2022

Sú tri skupiny. Prvá sa rada pochváli fotkou dieťaťa, druhá nezverejňuje fotky detí na sociálnych sieťach a tá tretia zakrýva tvár a robí sa len zaujímavá 😅🤷ani ja som to nepochopila, ale úprimne mi to je jedno...nijako to môj život neovplyvňuje 😅🙂

shee11
16. sep 2022

Pretože chcu zdielat svoj zivot, podelit sa s ním, ale nechcú aby fotografie ich dietata boli nejakým spôsobom zneužité. Určite je to lepšie ako zdieľať verejne fotky svojho dieťaťa, tam kde si ich môže stiahnuť hociaky uchyl (napr. MK). A uplne najlepsie je nezverejnovat nic. Ale je taká doba. Je to kompromis. Zi a nechaj zit

cervenaruza123
16. sep 2022

Ja som jedna z mala, co mi to pripada v pohode. Aj fotky beznych ludi su zneuzivane a podvodnici z nich vedia spravit rozne skarede fotomontaze. O co skor to budu robit s fotkami celebrit a vydierat alebo cosi podobne. Dalsia vec, celebrita sa nemoze prejst po ulici, aby od nej 10 ludi nepytalo podpis alebo sa pripadne vyhrazalo niecim. Cim castejsie bude tvar ich dietata na socialnych sietach, tym skor aj to dieta samotne niekto spozna, mozno aj ked bude so starou mamou ci ako starsie same, co nemusi byt najprijemnejsie. Myslim, ze kazdy rodic by chranil pred tymto dieta, ak by to zazival sam kazdy den. Nehovoriac o unosoch, kedy blazni na ulici spoznaju dieta niekoho bohateho ci znameho a ho unesu a pytaju vykupne. Nie je to caste, ale stava sa. Cloveka spozname podla tvare, malokedy inak. Lenze zase nezverejnovat s dietatom nic, ak som s nim pomerne casto a ak aj vacsina fanusikov si ziada nejake fotky zo sukromia, to je tazko. Nezverejnia, niektori by boli schopni ich prenasledovat a fotit tajne. Najpohodlnejsie mi to pripada takto, ze prekryju nejak tvar a je to. Vlk syty aj ovca cela. Samozrejme, je moznost aj nebyt na socialnych sietach, ale to dnes malokto obycajny ma tak, nieto slavny. Este ked z toho maju zarobok. To by som aj ja bola aktivnejsia na nete, keby som za to zarabala :⁠-⁠D

kendova_anna
16. sep 2022

Na jednej strane to aj chapem, proste nechcu, aby tie fotky ich deti boli iekde nejak zneuzite. Bohuzial je taka doba, ze takych pripadoch je proste coraz viacej