Zamlčané hriechy pri spovedi
Na úvod poprosím aby si niektorí odpustili blbé komentáre a pisali iba k veci, čiže skôr asi iba veriaci . Ďakujem 🙂
Len sa chcem opýtať či niekto zažil spoveď na ktorej priznal, že zamlčal nejaký hriech... Alebo či niekoho takého poznáte. Mám niečo na duši a zároveň na srdci čo ma posledné mesiace veľmi žerie, až tak ze na to myslim od rána do noci ...
Myslim ze kazdy knaz sa s tym stretol a nic hrozne ti nehrozi. Aj knazi su ludia co hresia, a citia a boli mladi ci este v dobe ked neboli knazmi a vedia aky stres, a kolko odvahy niekedy treba k vyznaniu hriechu. Urcite by som necakala na hromadnu spoved ale riesila by som to teraz- je po prvom piatku a ludi na spoved pomenej.
Knazi sa uz take veci napocuvali..... smelo do toho. Hned ako budes odchadzat tak aj zabudne ake hriechy si mu povedala
Je tu aj fórum veriace mamičky. Tuto sa asi nevyhneš nevhodným komentárom.
A inak k veci, okrem zamlcaneho hriechu, nezabudnúť na to, koľko sv.prijimani odvtedy bolo.
Tak to kľudne kňazovi povedz. A už sa tým nemusíš trápiť.
Veď na to je spoveď. Nám sa tu na MK z toho vyznávať nemusíš. Tak ako to dokážeš napísať sem a zverejniť, kľudne môžeš potichu pošepkať v spovedelnici a nikto iný o tom nemusí vedieť. 🙂 A môžeš požiadať admina o uzamknutie témy, lebo budú tu do teba rýpať. 😉
Však spoveď je na to, nie? Či chceš zamlčať znova?
@januska12323 nie nechcem keby som to mala znovu zamlčať tak to ani nejdem na spoveď
@morusha veľa
@loliki ano myslela som na to ze sa isto niekto najde
Tak choď a netráp sa, kňazi toho už počuli.
@morusha ide o to ze ja si to pamätám iba matne. Bolo to dosť rokov do zadu este som bola asi dieťa... Nepamatam si skoro nic z toho iba maly okamih
Vyznaj to a už sa k tomu viac nemusíš vracať. Každá úprimná sv. spoveď prinesie veľa milostí nielen kajúcnikovi, ale povzbudí aj spovedníka, už to potvrdili viacerí. Čím väčšiu pokoru máš v sebe, tým viac odvahy ti Duch Svätý dodá a uzavri to potom. Bude to dobré, Ježiš ťa silno objíme 😉❤️
Ak si nejaký hriech ÚMYSELNE ZAMLČALA, tak od vtedy máš neplatné aj všetky spovede.
Tak sa priprav na to, že sa budeš musieť znova vyspovedať aj zo všetkých hriechov, ktoré si od vtedy mala. Kňaz by ťa mal k tomu vyzvať.
Inak je dobré urobiť si v tomto prípade generálnu sv. spoveď. Ale tá vyžaduje čas, treba si to dohodnúť vopred.
@maja22 ďakujem za silné a krásne povzbudenie ❤️
@lilianka28 s tým počítam...
Pomodlím sa za teba, aj za tvojho spovedníka a odporúčam ti to tiež 🙂 Modli sa za neho a pros Ježiša, nech k tebe cez neho prehovorí. Mne to velmi pomáha.
@maja22 toto si nesmierne vážim ❤️ dakujem za každú modlitbu z celeho srdca ❤️
@maja22 najťažšie je ale ako na spovedi začať...
Mozes mi napisat ip…
Tazky hriech je - Vedome,Dobrovolne a vo vaznej veci. Ak si nieco vyviedla ked si bola mala - mozno si si to ani neuvedomovala. Alebo ti niekto ublizil?, prinutil ci nahoboril na nieco zle??? Dohodni sa z knazom n spovedi kde to mozete rozobrat. Lebo nie vzdy je podstatne co si urobila ale aj okolnosti vo ta k tomu doviedli.
@zuzinka888 prave ze ja si to nepamätám... Vážne k tomu viac povedať neviem. Ci to bolo dobrovoľne alebo co ma k tomu viedlo...
@maja22 ano
aj ked si to pamataš matne povedz to knazovi aspon približne aj svoje pocity to ťa oslobodí
Prosím ťa, hodinu rozoberáš niečo, čo bolo v detstve a ani si to poriadne nepamätáš. V spovednici to vybavíš za 5 minút. Nemaj z toho stres. Máš možno úzkostlivé svedomie a vidíš hriech aj tam, kde nie je.
V kostole kde obcas chodievam je pri spovedelnici taky citat, v tom zmysle, ze spoved nie je za trest, nieco coho sa mas bat, ale ma priniest ulavu na svedomi, naber odvahu a povedz to knazovi s tym, ze nech na to povie cokolvek, on ta nesudi, pokial to naozaj lutujes, da ti rozhresenie a tebe sa ulavi.
Ak si to poriadne ani nepamatas- nemoze to byt vedone zamlcany hriech. Skor ide o nejaku traumu ktora sa teraz derie na povrch. Dohodni si stretnutie s knazom a porozoravsj sa s nim o tom- mizes to brat ako "terapiu". A popritom sa vyspovedas a ulavy sa ti.

Zamlčal hriech pri predchádzajúcich spovedi?