icon

Zatvorenie obchodov cez sviatky

26. sep 2025

Nechapem načo najprv zatvoria obchody cez sviatky a potom ich opat otvoria.Nič tu nevie vydrzat dlhodobo,aby si ludia nato aspoň zvykli!
A chudaci predavači zas bez oddychu a od rodiny.
Chapem,ze urgentne zamestnania ako lekari,hasici,policajti su v praci ale nikto neumrieme,ak by predavači neboli.
Dufam,ze aj ten D.e.B...0,ktory to vymyslel(ten co stale ma iba pracu so sviatkami a rusi ich)napochoduje do prace ako prvy!
A nech začne v parlamente hned z rana umyvanim zachodov.
To naozaj ide len o konzum tu?
To sme tu len nato,aby sme iba makali a nic okrem toho?To uz ani tie sviatky si nemozme oddychnut?
ANI traja Krali uz pre nas nebudu platit?Ved to je velky sviatok,ktory je dôležitou sučastou Vianoc.
Preco nemozeme byt spolu😰
Momentalne som na materskej a muz stale v praci a este aj to malo času čo mozme byt pokope tomu niekomu tam hore bytostne vadi.
Som neštastna z tejto situacie,sme zotročeni a nemame kúsok času na seba.
Vždy ked isiel sviatok som sa tešila ako male dieta a teraz su už tri fuč!Čo mame z toho života ked sa ledva vidime...
Vela od života nechceme vela,len par volnych dni v kruhu rodiny a ešte aj to tu rušia!
Pride čas ked nam zoberu aj obličky😢

Strana
z8
klementinka58
26. sep 2025

ano je neskutocny konzum, vo Francuzsku maju zavrete obchody v nedele uz roky a prezili v pohode 🙂

anonym_52f778
26. sep 2025

Tie nedele by nemuseli byt otvorene obchody ved ludia uz ani nevladzu tlacit tie kosiky a este aj v nedele minat peniaze.

anonym_e33a16
26. sep 2025

Povolaní,ktoré pracujú cez sviatky je oveľa viac ako len urgentné.
Predavačky sa tešia, že si zarobia. Budú mať voľno cez týždeň, o to neprídu

jarmila2010
26. sep 2025

Traja krali zostavaju dnom prac.pokoja...a za vsetko ostane...super!ja sa tesim za vsetkych volicov tejto vlady...tesim sa,ze oni su stastni!

veklipo
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@anonym_e33a16 predavačka by sa tešila, keby zarobila dosť cez pracovný týždeň

anonym_db82ba
26. sep 2025

Tak toto je jedna z mala veci, ak nie jedina, co mi na tomto konsolidacnom baliku ale ze vobec nevadi 🤷‍♀️

anonym_e33a16
26. sep 2025
@veklipo

@anonym_e33a16 predavačka by sa tešila, keby zarobila dosť cez pracovný týždeň

@veklipo Takto má viac peňazí za menej roboty

veklipo
26. sep 2025

Ja jednoznačne zastávam zatvorené obchody cez sviatky. Už by sme sa mali posunúť ďalej. Keď chránime 2 pohlavia, nenarodené deti, prečo nechránime rodiny.
Ženy tu pracujú po víkendoch, muži na nočných, mnohí na tyzdnovkach. Potom ta naša spoločnosť tak vyzerá. Nemáme na seba čas, neucime sa ho tráviť kvalitne.

janai1
26. sep 2025

Chudáci predavači robia 24/7 a rodinu vidia iba počas tých vytúžených sviatkoch? Tak to som nevedela... Človek by si doteraz myslel, že zákonník práce platí pre všetkých 😶‍🌫️

Inak, trošku si prečítaj info keď sa chceš sťažovať. 6.1. nie je zrušený ako deň prac. pokoja.

rozculena
26. sep 2025

čo furt máte do šľaka s tými predavačkami? Aké chudery? Veď nerobia 24/7,stále majú len svoj úväzok podľa zmluvy........keď robí v nedeľu alebo cez sviatok,tak má predsa voľno cez týždeň....
keď túto chujovinu vymysleli,tak mi reálne klesol o dosť plat.
A okrem toho,keď predavačka podpisovala zmluvu,tak vedela,ako bude robiť.
A ešte jedna vec,viete,ako sme sa narobili pred každým sviatkom,lebo ľuďom úplne drbalo??A po sviatku to isté...

anonym_6bb85b
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@anonym_e33a16 ja nebudem mat žiadne voľno cez týždeň a nie neteším sa.Robim v obchode po-pia a každý druhú sobotu takže som úplne nadšená ze nebudem mat žiadny sviatok

pojezdalova
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@anonym_e33a16 hej?Ja pracujem v obchode , vyskakovať si veru nemôžem ale radšej budem doma s deťmi ako v robote a privyrobím si inokedy

aalt
26. sep 2025

Boli casy, ked som maval 150 odpracovanych hodin nadcasu za mesiac. Boli casy, ked som maval 150 hodin pohotovosti za mesiac. Vsetko podla pracovnej zmluvy a vsetko zaplatene. Bol som mlady a nevadilo mi to a keby som nechcel, tak to nerobim. Ale nevidim dovod, aby to mne alebo zamestnavatelovi stat zakazoval.

gribka1
26. sep 2025

Vydržať, možno sa rozšíria obchody bez predavačov. Na Slovensku veľké množstvo ľudí pracuje na smeny, soboty, nedele, sviatky, v noci, nie len predavačky. Skôr by bolo vhodné skracovanie pracovného času, no bohužiaľ, vieme kde žijeme.

anonym_6bb85b
26. sep 2025
@gribka1

Vydržať, možno sa rozšíria obchody bez predavačov. Na Slovensku veľké množstvo ľudí pracuje na smeny, soboty, nedele, sviatky, v noci, nie len predavačky. Skôr by bolo vhodné skracovanie pracovného času, no bohužiaľ, vieme kde žijeme.

@gribka1 ja som si napr.pracu vybrala aj preto, ze sviatky som mala volne a nemusela som riešiť kam s deťmi...každý si vybral prácu podla svojich preferencií, takže hasič, lekár atď s tym počítali ze budu pracovať cez sviatky.Ja napr.nie, ako tu už bolo písané v tomto štáte všetko stále menia a nič nevydrzi

gribka1
26. sep 2025
@anonym_6bb85b

@gribka1 ja som si napr.pracu vybrala aj preto, ze sviatky som mala volne a nemusela som riešiť kam s deťmi...každý si vybral prácu podla svojich preferencií, takže hasič, lekár atď s tym počítali ze budu pracovať cez sviatky.Ja napr.nie, ako tu už bolo písané v tomto štáte všetko stále menia a nič nevydrzi

@anonym_6bb85b Nie, vôbec nič netrvá, jeden bordel.

anonym_f92a4d
26. sep 2025

@anonym_autor Aj my vp fabrikách pri nepretržitých prevádzkach pracujeme vždy. Sviatok, nesviatok...

anonym_f92a4d
Autor odpoveď zmazal
doriiis
26. sep 2025
@anonym_f92a4d

@anonym_autor Aj my vp fabrikách pri nepretržitých prevádzkach pracujeme vždy. Sviatok, nesviatok...

@anonym_f92a4d .... Asi tak.
Aby si nebola prekvapená milá autorka, ako sa predavači o tie sviatky budú pretekat, že kto pôjde do roboty .

anonym_f92a4d
26. sep 2025
@doriiis

@anonym_f92a4d .... Asi tak.
Aby si nebola prekvapená milá autorka, ako sa predavači o tie sviatky budú pretekat, že kto pôjde do roboty .

@doriiis Však mi sa všetci tešíme keď nám vyjde sviatok robiť.

anonym_78b250
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@anonym_e33a16 aj s tou ficovoličkou, dorisskou nepíšte láskavo za predavačov😡😡

anonym_986d34
26. sep 2025

teda mali by cez sviatky zatvoriť aj kiná, divadlá, plavárne, sauny, aquaparky, hotely, reštaurácie, zmrzlinárne, cukrárne, múzeá, fitcentrá, čerpacie stanice... ? veď aj tam pracujú ľudia rovnako ako v obchodoch. Prečo sa riešia len predavači ?

rozculena
Autor odpoveď zmazal
anonym_049c4d
26. sep 2025

Neviem co stále mate s predavačmi. Je kopec iných povolaní, kde ľudia pracujú cez sviatky. Tiež robím sviatky, víkendy.....takze toto absolútne je pre mňa nepodstatne ...skôr ma trápia iné body konsolidácie, co strpci veľa ľuďom život....véd predavac keď odrobi sviatok, tak ma iní den voľno, len sa to vymení..

anonym_1ce7ce
26. sep 2025

@anonym_autor by si neverila, ale predavačky sa bijú o to, aby mohli robiť cez soboty, nedele a sviatky. Samozrejme sú také, ktoré chcú byť s rodinou, ale ja som bola veľmi prekvapená, keď som riešila spory predavaciek.

autor
26. sep 2025
@anonym_e33a16

@veklipo Takto má viac peňazí za menej roboty

@anonym_e33a16 uz prestan s tymi peniazmi furt,ved o tom tu pisem.Tristvrte Slovenska ma z oci dolare ci co uz??Radsej chcem byt s manzelom a detmi spolu jak dolare nahanat.A to sme docela chudobni ale ten spolocny cas je mi prednejsi ako bezduche papiere.Co si za tie papiere vsetci kupite?Cas a stastie nie

autor
26. sep 2025
@veklipo

Ja jednoznačne zastávam zatvorené obchody cez sviatky. Už by sme sa mali posunúť ďalej. Keď chránime 2 pohlavia, nenarodené deti, prečo nechránime rodiny.
Ženy tu pracujú po víkendoch, muži na nočných, mnohí na tyzdnovkach. Potom ta naša spoločnosť tak vyzerá. Nemáme na seba čas, neucime sa ho tráviť kvalitne.

@veklipo ano presne!

anonym_e33a16
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e33a16 uz prestan s tymi peniazmi furt,ved o tom tu pisem.Tristvrte Slovenska ma z oci dolare ci co uz??Radsej chcem byt s manzelom a detmi spolu jak dolare nahanat.A to sme docela chudobni ale ten spolocny cas je mi prednejsi ako bezduche papiere.Co si za tie papiere vsetci kupite?Cas a stastie nie

@anonym_autor Vydrž, pred sviatkom bude hádka o smeny, Ak sa ovšem reťazce nerozhodnú zavrieť, lebo sa im neoplatí platiť predavačky a náklady na prevádzku

autor
26. sep 2025
@janai1

Chudáci predavači robia 24/7 a rodinu vidia iba počas tých vytúžených sviatkoch? Tak to som nevedela... Človek by si doteraz myslel, že zákonník práce platí pre všetkých 😶‍🌫️

Inak, trošku si prečítaj info keď sa chceš sťažovať. 6.1. nie je zrušený ako deň prac. pokoja.

@janai1 moja zlata,uz len to,ze o tom rozmyslaju a chcu dat jeden rok "testovaci"ze pojdu vsetci na troch kralov do prace☝️☝️☝️☝️☝️Uz len to je na zamyslenie☝️☝️☝️☝️☝️☝️.A podalsie co z takeho dna ked pride muz az vecer a kazdy druhy vikend v praci.AK je to tak-tak je sakra zakonnik prace nacase zmenit.Kde mame tie volne piatky co sa slubovali???Nie ze len nikde ale aj to najmenej,sviatok-sa rusi!!

autor
26. sep 2025
@anonym_db82ba

Tak toto je jedna z mala veci, ak nie jedina, co mi na tomto konsolidacnom baliku ale ze vobec nevadi 🤷‍♀️

@anonym_db82ba mne vadi komplet vsetko na tom konsolidacnom,cize aj toto a je uplne jedno,ci mi prave toto vadi najviac.Mame tu z kraaasneho konsolidacneho na vyber tak sa netras zeby sa neuslo kazdemu.

Strana
z8