icon

Zbieranie orechov pri ceste

janababana
13. sep 2022

Ahojte, chcem sa opytat co si myslite o zbierani orechov pri menej frekventovanej ceste. Viem, ze pri ceste (rusnej) sa orechy zberat nemaju kvoli vyfukovym splodinam. Dakujem

jata2203
13. sep 2022

@janababana Za mňa ok, ak je to naozaj malo frekventovana cesta nevidim v tom problem 🙂

andrea_prestastna
14. sep 2022

@janababana davno vyfuky maju uz ine splodiny neboj ,,,

kabba
14. sep 2022

Uz sa nepouziva olovnaty benzin ako kedysi, ked to bol problem. takze smelo do toho 🙂

janababana
autor
14. sep 2022

@kabba ok, lebo uz mam zopar nazbieranych a je mi luto to vyhodit, ale zasa krmit rodinu “vyfukmi” nechcem 😀

jaroe
14. sep 2022

@janababana a už sú zrelé? Ja žijem v tom, že je ešte čas 😁

janababana
autor
14. sep 2022

@jaroe brala som len take co boli na strome a zelena supka uz bola prasknuta, cize orech by tak ci tak vypadol za par dni. Problem je ten, ze ked sa zberaju v termine, tak su znicene od vrtivky - tym, ze vrtivka zere tu supku tak to zahniva a skrupina potom je vo vlhkom a prejde to aj na orech ktory zacne plesniviet. Aspon taka je moja skusenost z min roka, ale som len “orechar zaciatocnik” 😀😀😀

evica17
14. sep 2022

V pohode, ja tak zbieram aj ovocie popri ceste,takej nefeekventovanej. A keď ideme na prechádzku,koľko ľudí m záhradky pri rušných cestách a pestuje tam zeleninu,má ovocné stromy, a nerieši to.

jaroe
14. sep 2022

@janababana vďaka za info, tak sa radšej tiež poponahlam