Život v Nitre, Bratislave alebo v Trnave. Ktoré mesto je najlepšie pre bezdetný pár?
Ahojte. Včera som tu písala dve diskusie aký je život v Nitre a v Trnave. Ale chcela by som sa takto spýtať na váš názor, ktoré z týchto troch miest by ste si vybrali?Sme bezdetný pár, budeme si hľadať prácu, auto nemáme. My rozmýšľame najviac nad Nitrou, myslíme si že je tam viac práce ako v Trnave a aj prenájom bytov sa mi zdá lacnejší. Nad Bratislavou uvažujeme najmenej kvôli výške nájmov a je to už dosť veľke mesto a bez auta. Vy máte aký názor? Ďakujem pekne
A kto ti povedal že v Nitre je najviac práce? Ja by som volil TT,je to málo zapchove mesto ,v polovici medzi BA a NR ,do Ba vlakom si za chvíľu ,som tam každý deň a obľúbil som si to mesto a aj centrum u mňa je to top
A kto ti povedal že v Nitre je najviac práce? Ja by som volil TT,je to málo zapchove mesto ,v polovici medzi BA a NR ,do Ba vlakom si za chvíľu ,som tam každý deň a obľúbil som si to mesto a aj centrum u mňa je to top
@dvoncb Aj v Trnave je dosť prace? Alé sú tam výšie nájmu nie?
studovala som v Trnave, byvat by som tam nechcela, ale je pravda ze je to na polceste tam aj tam. Mne to prislo, ze tam zdochol pes. Ale je to uz predsalen davnejsie. Byvala som v BA, bez auta sa dostanes kamkolvek, s tym si nelam hlavu a detto v Nitre. Za mna je tu vsetko na skok. Zalezi aj co hladas, planujes. V BA je najviac priestoru na realizaciu za mna ci uz Karpaty, miliony podnikov, neobmedzene mnozstvo akcii a zazitkov, a nemal by byt ziadny problem najst si tam pracu a vyzitie. Drahsie byvanie, to ano, ale aj sanca najst lepsie plateny job. Opat, zalezi aku pracu hladate, tej je urcite dost aj v inych mestach. Ak su to velmi specializovane pozicie, v mensich mestach moze trvat, kym najdete. Ak chces prscu v BA, ale nizsi najom, tak potom logicky na dochadzanie je blizsie Trnava. Z Nitry by ta to casom omrzelo ak teda nemas auto ci ciastocny homeoffice. 😊
Z hľadiska práce Bratislava je vhodná, ale keď nechcete extrémne vysoký nájom tak buď Nitra alebo Trnava. Trnava je ale na tom s polohou lepšie. Ja osobne by som si vybrala Bratislavu z týchto troch.
@anonym_autor mne vyhovuje Bratislava. Nie je to veľké mesto, je tu kľud a hlavne veľa možností na vsetko
Bratislava je ok, ak maš vlastny byt, mne tu začali vyskakovat prenajmy za 800-€ - 1300€ čo sa mi zda prehnane, u nas za prerobeny dvojizbak pytaju 750€ a asi už išli hore s cenou, lebo 1 sused utiekol, ale kto na to má, tomu je to jedno..Kamarat sa hadal so mnou, že sa da najst izba za 200€, ale tomu neverím...Alebo jedine tak, neprenajmes si byt, ale len izbu na začiatok..
@anonym_autor určite si ľahšie nájdeš prácu v BA ako v TT, tu je to len pre vyvolených. Koľko ľudí musí dochádzať do BA.
Hm, bývam v Nitre, ale nepochádzam odtiaľ. Mám Nitru rada, ale sama dobrovoľne by som sa tam už nesťahovala. Mne sa byty v NR nezdajú nijako zvlášť lacnejšie oproti TT a čo sa týka práce - v akom odvetví plánujete robiť? Sú tu 2 VŠ a množstvo SŠ, ktorých absolventi zaplavujú pracovný trh. Alebo nejaké robotnícke profesie? To možno skôr, ale robotníci z 3. krajín stláčajú mzdy smerom nadol. Centrum mesta je prakticky mŕtve (mám na mysli pešiu zónu a priestor pred DAB), obsadili ho ľudia bez domova (a to isté priestory pred Priorom, OC Mlyny). V nákupákoch to "žije", kým nejdú študenti domov. V lete je centrum mesta mŕtve (až na vyššie spomenuté živly a skupinky rómskeho obyvateľstva). Tie časti mesta sú špinavé, zanedbané a smradľavé (a nie, nejde o bočné uličky, ale priamo o centrum). Až budete mať deti, môže sa stať, že ich budete voziť do škôlky/školy na opačný koniec mesta (ak sa niečo nezmení novými školskými zákonmi) - tie vychytenejšie škôlky bývajú často plné a nevezmú ani "spádové" deti (zato všelijaké po známosti a pod. áno). Naštudujte si aj parkovaciu politiku (vrátane plánovaných zmien), nech potom nie ste šokovaní. Na sídliskách je fajn infraštruktúra (čo sa obchodov týka, ohľadne parkovania pred domom, to už nie je také ružové), ale ranné a poobednajšie zápchy sú každodenná realita (plus problém zaparkovať v meste)...
Hm, bývam v Nitre, ale nepochádzam odtiaľ. Mám Nitru rada, ale sama dobrovoľne by som sa tam už nesťahovala. Mne sa byty v NR nezdajú nijako zvlášť lacnejšie oproti TT a čo sa týka práce - v akom odvetví plánujete robiť? Sú tu 2 VŠ a množstvo SŠ, ktorých absolventi zaplavujú pracovný trh. Alebo nejaké robotnícke profesie? To možno skôr, ale robotníci z 3. krajín stláčajú mzdy smerom nadol. Centrum mesta je prakticky mŕtve (mám na mysli pešiu zónu a priestor pred DAB), obsadili ho ľudia bez domova (a to isté priestory pred Priorom, OC Mlyny). V nákupákoch to "žije", kým nejdú študenti domov. V lete je centrum mesta mŕtve (až na vyššie spomenuté živly a skupinky rómskeho obyvateľstva). Tie časti mesta sú špinavé, zanedbané a smradľavé (a nie, nejde o bočné uličky, ale priamo o centrum). Až budete mať deti, môže sa stať, že ich budete voziť do škôlky/školy na opačný koniec mesta (ak sa niečo nezmení novými školskými zákonmi) - tie vychytenejšie škôlky bývajú často plné a nevezmú ani "spádové" deti (zato všelijaké po známosti a pod. áno). Naštudujte si aj parkovaciu politiku (vrátane plánovaných zmien), nech potom nie ste šokovaní. Na sídliskách je fajn infraštruktúra (čo sa obchodov týka, ohľadne parkovania pred domom, to už nie je také ružové), ale ranné a poobednajšie zápchy sú každodenná realita (plus problém zaparkovať v meste)...
@anonym_27a468 uplne rovnake problemy ako v Trnave ci Bratislave.
Ja by som sla tam kde najdem dobru pracu.
@anonym_autor veľmi dobre poznám TT, NR aj BA. Do NR by som sa nesťahovala. Volila by som TT, alebo BA. Ak nechcete BA lebo je to veľké mesto, volila by som TT. Blízko do BA, TN, NR, HC.. TT je pekné mesto, dovolím si tvrdiť krajšie ako NR , kopec kultúrnych podujatí. Určite aj pracovných príležitostí. Z NR máš všade ďaleko. V BA máš MHD, takže bez auta sa asi aj zaobides... MHD ma NR aj TT, vieš sa dostať aj pešo.. nie sú to také veľké mestá, aby si sa nedokázala niekde dostať aj pešo. Zas nemyslím z nejakého sídliska na periférií do mesta.. Ale v rámci mesta..
@anonym_27a468 uplne rovnake problemy ako v Trnave ci Bratislave.
Ja by som sla tam kde najdem dobru pracu.
@natalka13 Áno, to je podľa mňa prirodzené. Nebudem sa najskôr sťahovať, lebo som našla byt za nižšie nájomné ako v TT či BA a potom dochádzať za prácou do TT alebo BA, lebo v NR som prácu nenašla. 😉 Len ak je pre autorku jediným kritériom nižšie nájomné, tak potom nech nie je sklamaná z Nitry, kde tá dopravná dostupnosť do/z iných miest nie je ružová (treba pozrieť aj grafikony vlakov, busov, ak sa neche dopravovať mimo mesta autom). Inak MHD v NR funguje fajn, využívam ju pravidelne, autom po meste nejazdím, nechcem stresovať kvôli zápcham a parkovaniu, lebo to by som do práce musela ísť aj o polhodinu skôr. Pešo som tam za 20 minút, MHD za cca 10 minút... Ale nech autorka sama obehne všetky zvažované lokality, aký z nich bude mať pocit. Ako študentka som po škole v NR nechcela ostať, ľudia boli väčšne zachmúrení, všetko bol pre nich problém, jediná výhoda bola, že je to mesto všade dostupné aj pešo (myslím v rámci mesta). Zaujímavá pracovná ponuka to zmenila, ale dnes by som už na ňu neskočila 🙃... Ale ako píšem vyššie, má to tam rada, lebo tam mám aj ľudí, ktorých mám rada.
Za mňa jednoznačne bývanie v Nitre. Mám tu prácu, škôlka škola pod oknom. Všetko dostupné na pešiu vzdialenosť, obchody, nákupné centrá, Obi, Hornbach všetko na jednom mieste.
Za mňa jednoznačne bývanie v Nitre. Mám tu prácu, škôlka škola pod oknom. Všetko dostupné na pešiu vzdialenosť, obchody, nákupné centrá, Obi, Hornbach všetko na jednom mieste.
@anonym_b13a89 toto iste jednoznacne ponuka aj Trnava. Vsetko v pesej dostupnosti plus sa vsetko rekonstruuje, centrum je nadherne a stale sa revitalizuje. Sucasny primator dba o vystavbu cyklochodnikov a prepajanie jednotlivych zon.
Som za Trnavu alebo BA. Nitra velmi upada,skapal tam pes. Ale zase nie je to uplne zle mesto,da sa tam zit,vsetko mas blizko.
@anonym_autor BA , auto nepotrebujes , v pohode mhd , podnajmi sa mi viidia uz vysoke vsade, v ba je zaroven vela moznosti vyzitia ,kultura,vzdelavanie,sport , mestska turistika,
@anonym_b13a89 to je aj v TT, BA .

@anonym_autor ja som z TT a žijem v NR. Keby som mohla, hneď sa vratim do Trnavy, mne sa to mesto oveľa viac paci, ale zase mňa tam viažu aj spomienky.