Problémy manžela s pracovnou zmluvou na TPP
Ahojte môj manžel začal pracovať od Októbra 2025 v nemenovanej firme na TPP zmluvu má podpísanú. Od začiatku tam bol problém čo sa týka zákazok niekedy mali prácu na celý deň inokedy nemali vôbec, vtedy ostával doma s tým že si bol u doktorky vybaviť PČko. Pred Vianocami bol aj pár dní na Pnke. Výplatu ako firma, neposiela na účet ale vypláca v obálke na "ruku". Výplatné pásky nedostávajú a nepodpisujú ani žiadne prevzatie peňazí. Odvody za neho platia do sociálnej aj zdravotnej poisťovne. Keď sa pýtal či mu preplatili a zohľadnili aj Pnku vo výplate odpoveď bola že v našej firme sa Pnky neplatia - ostala som ako obarená a aj on. Keď nemajú prácu občas sú doma a teda bez mzdy - žiadna prekážka u zamestnávateľa ( za čo by mali mať aspoň nejaké % pokiaľ nieje práca ) Prosím čo robiť a ako postupovať.
Dať výpoveď a nájsť si NORMALNU pracu
@doriiis Chce dať výpoveď a prácu hľadá
@anonym_autor ... No vidíš. Na toto žiadna iná odpoveď neexistuje. Tie peniaze o ktoré prišiel mu uz nikto nevráti.A nech sa naozaj presvedčí,či mu odvádzajú odvody.Aj to bude oklamané,lebo ma peniaze na ruku
@doriiis ale neobchádza ako firma zákony? Zo zákona má nárok na platenie Pnky . Skôr sme rozmyslali či ich nenahlásiť na inšpekciu
@doriiis ale neobchádza ako firma zákony? Zo zákona má nárok na platenie Pnky . Skôr sme rozmyslali či ich nenahlásiť na inšpekciu
@anonym_autor nahláste ich ale až keď dá výpoveď
@anonym_autor uz len to,ze vyplata na ruku je znak,ze normalny zamestnavatel to nebude,ani vyplatna paska.Tak,co sa cudujes.A na co si vlastne pcka riesil ani to mu nepreplatili.Zaplatili len to,co robil.Proste nemate to ani ako zistit,ked ani pasku nema.Uz davno mal byt inde.
@anonym_autor porušenie zákona je aj keď nedáva výplatnú pásku
@anonym_autor uz len to,ze vyplata na ruku je znak,ze normalny zamestnavatel to nebude,ani vyplatna paska.Tak,co sa cudujes.A na co si vlastne pcka riesil ani to mu nepreplatili.Zaplatili len to,co robil.Proste nemate to ani ako zistit,ked ani pasku nema.Uz davno mal byt inde.
@anonym_e6f1a8 lebo nevedel ako to tam chodí myslel si že pcka mu normalne zaplatia a Pnku
@anonym_autor nahláste ich ale až keď dá výpoveď
@anonym_ea4bde a môže spätne žiadať o vyplatenie tej Pnky?
@anonym_e6f1a8 lebo nevedel ako to tam chodí myslel si že pcka mu normalne zaplatia a Pnku
@anonym_autor tak ale uz len to,ze vyplata na ruku Vas malo odradit a prva paska,ze oni nedavaju.Tak cau,majsa.Viac nepridem.Kolko ho takto odrbavali,kolko tam pracoval.
@anonym_e6f1a8 áno to máte pravdu ale žial nemal žiadnu prácu náhradnú aby odišiel hneď. Eďte stále tam pracuje
@anonym_autor a si si ista, ze ma TPP? Nepracuje pre tu firmu ako zivnostnik a ma s nimi podpusanu zmluvu? A ked nema pracu, ide na PN? Diagnozu ma aku?
@anonym_autor a si si ista, ze ma TPP? Nepracuje pre tu firmu ako zivnostnik a ma s nimi podpusanu zmluvu? A ked nema pracu, ide na PN? Diagnozu ma aku?
@anonym_1596fc áno má v zmluve na TPP na dobu neurčitú.
@anonym_1596fc áno má v zmluve na TPP na dobu neurčitú.
@anonym_autor s 3m sk.dobou,preco to neskoncil napr.3ti mesiac,teda december.
@anonym_autor s 3m sk.dobou,preco to neskoncil napr.3ti mesiac,teda december.
@anonym_e6f1a8 ale to je úplne jedno. Chcem len vedieť či je to porušovanie zákona a kde sa to dá nahlásiť. Ak mi viete v tomto poradiť budem vďačná ak nie tak nie
@anonym_e6f1a8 ale to je úplne jedno. Chcem len vedieť či je to porušovanie zákona a kde sa to dá nahlásiť. Ak mi viete v tomto poradiť budem vďačná ak nie tak nie
@anonym_autor na inspektorat prace. Ale dobre si pozri zmluvu, treba pytat vyplatnu pasku a ked mal tu PN, odovzdal to co mal v praci?
@anonym_autor na inspektorat prace. Ale dobre si pozri zmluvu, treba pytat vyplatnu pasku a ked mal tu PN, odovzdal to co mal v praci?
@anonym_1596fc áno odovzdal všetko v práci ale bolo mu povedané že Pnky ani Pcka neplatia to som čítala že je nezákonné
@anonym_1596fc áno odovzdal všetko v práci ale bolo mu povedané že Pnky ani Pcka neplatia to som čítala že je nezákonné
@anonym_autor no je to nezakonne, co to je za firma?
@anonym_autor no je to nezakonne, co to je za firma?
@anonym_1596fc nechcem menovať

Dať výpoveď a nájsť si NORMALNU pracu