Zviera ako symbol smútku pre tetovanie?
Ahojte možno blbá otázka ale aké zviera sa vám spája ako symbol smutku alebo tichého trpenia? Je to kvôli tetovaniu a musí to byť zviera neviem prísť na to ktoré sa mi s tým spája uvažovala som labuť ale neviem
@pribinak bože áno ďakujem 😊
Fénix je skôr symbol znovuzrodenia, premeny nie?
Havran? Čierna mačka? 🤔😁 Edit: sova to asi nebude 😁
Oslík z medvedíka pú? 🤷🏼♀️
Havran – symbol smrti a melanchólie
Sova – osamelosť a nostalgia, často spájaná s nočným smútkom
Jeleň – jemnosť a zraniteľnosť, spojená s pocitom straty
Holub – pokoj a rozlúčka, nádej po strate.
Vlk – osamelosť a túžba, evokovaná jeho vytím.
Bambi ( aj so smutnymi ocami)
Za mna vlk, aspon na mna tak pôsobi
Tiche trapenie bude najlepsie vyjadrovat banský kôň
Moj partner si dal po smrti ženy ako prechodový rituál vytetovat hlavu vlka. Ja tvrdím, že je to vlčica.
@biba_18 osamely vlk zas Mne evokuje introvert je stastny aj bez svorky .osamely neznamena ze je smutny to len ludia su zvyknuti vidiet ich vo svorke . Osamely vlk je spokojny aj Sam nepotrebuje svorku. Pre mna skor symbolizuje nezavislost . Ale tak kazdy Asi veci vnimat inak trebars ten Fenix je symbol znovuzrodenia nadeje. Kruh zivota nieco umrie a nieco nove sa narodi.
@miadi vlky sú zvieratá žijúce vo svorke s prísnou hierarchiou a aj keď sa z nejakého dôvodu odtrhnú od svorky, snažia sa čo najskôr pričleniť sa k inej alebo vytvoriť si vlastnú. takže nie, vlk samotár nie je nezávislý… netvrdím že je nevyhnutne smutný, ale rozhodne nie je šťastný a užívajúci stav keď je sám - a snaží sa tento stav zmeniť…
teraz mi napadlo - smutný je stitch keď je sám ako škaredé kačiatko…
Cierna vrana symbolizuje mrt a smutok za zosnulou dusou lebo ppdla mytologie vrana je schopna lietat medzi svetom zivych a mrtvych. Osobne som najviac ticheho smutku videla v ociach poulicnych psou. A Orangutan v zoo normalne plakal . Ale toho si Asi nedas vytetovat ked prva ta napadla elegantma labut.
Malá opička na trhu s hrubou reťazou okolo krku. Rovnako aj medveď v tej situácii, či v cirkuse, či jahňa v nákladiaku, prasiatka na bitunku, osklbane sliepky vo veľkochove a dalo by sa pokračovať. Vždy je za tým smútkom človek. Neviem si vybaviť nejaký epicky výjav, kde by zviera bolo len tak automaticky symbol smútku. Smutná je aj osamelá labuť, partner zomrel a nikdy nijaký iny nebude. Aj zlata rybka v gulatom akváriu na stole je symbol smútku ako vyšitý
Vlk mi príde ako dôstojný, skôr symbol sily... Ale toľko laboratórnych testov čo sa robí na myšiach... Keď chceš zviera, ktoré trpí, daj si vytetovať myš 😆🤷
Ďakujem za nápady 🙂 a upresnim myslené ten smútok bol skôr tak že utrpenie vo vzťahu ktoré na vonok nikto nevidí. Možno by sa mi tam páčili aj dve mláďatá ktoré to Viera ochraňuje 🤔
A nebolo by lepšie miesto tetovania riesit vztah? Život máme jen jeden, je na nás, ako ho budeme žit.
Aby si potom nelutovala....
@martinmmartin 🤣🤣🤣🤣🤣👍👏
Musis sa s tym tetovanim zcitit. Inak je to o nicom. Aj obrazok zvierata musi s tebou byt v harmonii (jeho vyraz, sposob zobrazenia)
Volanie o pomoc:
https://www.zastavmenasilie.gov.sk/signal-pomoc...
@barka1 ja som nikde nepísala že som ešte v Tom vzťahu ani že sa to týka mňa ale ďakujem 🙂
Mne pomohlo dat bodku za vztahom odpustenie tomu cloveku. A tym pomaham aj svojim dvom "opustenym" vlcatam. Jednemu z nich pomaha tetovanie. To podla mna nie je vychodiskom. Bude ti stale pripominat nestastne obdobie a je riziko, ze sa scasti budes sebaobvinovat za zlyhanie. Alebo pripominat tvojmu buducemu partnerovi tvoj predchadzajuci vztah. A mozno nie, kazdy sme iny

Fenix