icon

Zviera ako symbol smútku pre tetovanie?

27. nov 2024

Ahojte možno blbá otázka ale aké zviera sa vám spája ako symbol smutku alebo tichého trpenia? Je to kvôli tetovaniu a musí to byť zviera neviem prísť na to ktoré sa mi s tým spája uvažovala som labuť ale neviem

Strana
z2
pribinak
27. nov 2024

Fenix

autor
27. nov 2024

@pribinak bože áno ďakujem 😊

svokrinjazykmonika
27. nov 2024

Fénix je skôr symbol znovuzrodenia, premeny nie?

wolf_
27. nov 2024

Havran? Čierna mačka? 🤔😁 Edit: sova to asi nebude 😁

bobaas
27. nov 2024

Oslík z medvedíka pú? 🤷🏼‍♀️

rebi789
27. nov 2024

Havran – symbol smrti a melanchólie
Sova – osamelosť a nostalgia, často spájaná s nočným smútkom
Jeleň – jemnosť a zraniteľnosť, spojená s pocitom straty
Holub – pokoj a rozlúčka, nádej po strate.
Vlk – osamelosť a túžba, evokovaná jeho vytím.

wolf_
27. nov 2024

@rebi789 tiež som najskôr myslela, že aj sova, ale to je skôr symbol múdrosti, nie? 🤔

martinmmartin
27. nov 2024

Bambi ( aj so smutnymi ocami)

ivik4
27. nov 2024

Za mna vlk, aspon na mna tak pôsobi

martinmmartin
27. nov 2024

Tiche trapenie bude najlepsie vyjadrovat banský kôň

barka1
27. nov 2024

Moj partner si dal po smrti ženy ako prechodový rituál vytetovat hlavu vlka. Ja tvrdím, že je to vlčica.

biba_18
27. nov 2024

@ivik4 presne, ja to mám rovnako, osamelý vlk je pre mňa stelesnenie smútku… sám, bez svorky, proti celému svetu…

aandrea9
27. nov 2024

@pribinak Fenix???? Ved ten vstal z popola.

aandrea9
27. nov 2024

@biba_18 osamelosť ale nemusí automaticky znamenať smútok

biba_18
27. nov 2024

@aandrea9 mne to tak evokuje. vlk nie je šťastný mimo svorky - teda pre mňa to znamená že je vtedy nešťastný a smutný…

miadi
27. nov 2024

@biba_18 osamely vlk zas Mne evokuje introvert je stastny aj bez svorky .osamely neznamena ze je smutny to len ludia su zvyknuti vidiet ich vo svorke . Osamely vlk je spokojny aj Sam nepotrebuje svorku. Pre mna skor symbolizuje nezavislost . Ale tak kazdy Asi veci vnimat inak trebars ten Fenix je symbol znovuzrodenia nadeje. Kruh zivota nieco umrie a nieco nove sa narodi.

biba_18
27. nov 2024

@miadi vlky sú zvieratá žijúce vo svorke s prísnou hierarchiou a aj keď sa z nejakého dôvodu odtrhnú od svorky, snažia sa čo najskôr pričleniť sa k inej alebo vytvoriť si vlastnú. takže nie, vlk samotár nie je nezávislý… netvrdím že je nevyhnutne smutný, ale rozhodne nie je šťastný a užívajúci stav keď je sám - a snaží sa tento stav zmeniť…

biba_18
27. nov 2024

teraz mi napadlo - smutný je stitch keď je sám ako škaredé kačiatko…

miadi
27. nov 2024

Cierna vrana symbolizuje mrt a smutok za zosnulou dusou lebo ppdla mytologie vrana je schopna lietat medzi svetom zivych a mrtvych. Osobne som najviac ticheho smutku videla v ociach poulicnych psou. A Orangutan v zoo normalne plakal . Ale toho si Asi nedas vytetovat ked prva ta napadla elegantma labut.

mamutka
27. nov 2024

Malá opička na trhu s hrubou reťazou okolo krku. Rovnako aj medveď v tej situácii, či v cirkuse, či jahňa v nákladiaku, prasiatka na bitunku, osklbane sliepky vo veľkochove a dalo by sa pokračovať. Vždy je za tým smútkom človek. Neviem si vybaviť nejaký epicky výjav, kde by zviera bolo len tak automaticky symbol smútku. Smutná je aj osamelá labuť, partner zomrel a nikdy nijaký iny nebude. Aj zlata rybka v gulatom akváriu na stole je symbol smútku ako vyšitý

miadi
27. nov 2024

@biba_18 vlk musi zo svorky odist Lebo vacsinou tu svorku tvori jeho mama otec a ich mladata. Dospely jedinec musi odist hladat si svoju samicu. Cize nic smutne na tom nie je . Je to symbol nezavislosti . Ale da sa vytetovat tak ze by vyzsral smutny ten vlk .

biba_18
27. nov 2024

@miadi odchádza aj alfa samica keď príde o alfa samca napr., a nie všetky mláďatá odchádzajú zo svorky, sú rôzne dôvody. pre vlkov nie je prirodzené byť sám…

humeyra
28. nov 2024

Vlk mi príde ako dôstojný, skôr symbol sily... Ale toľko laboratórnych testov čo sa robí na myšiach... Keď chceš zviera, ktoré trpí, daj si vytetovať myš 😆🤷

autor
28. nov 2024

Ďakujem za nápady 🙂 a upresnim myslené ten smútok bol skôr tak že utrpenie vo vzťahu ktoré na vonok nikto nevidí. Možno by sa mi tam páčili aj dve mláďatá ktoré to Viera ochraňuje 🤔

barka1
28. nov 2024

A nebolo by lepšie miesto tetovania riesit vztah? Život máme jen jeden, je na nás, ako ho budeme žit.
Aby si potom nelutovala....

pstrap
28. nov 2024

@martinmmartin 🤣🤣🤣🤣🤣👍👏

eva8
28. nov 2024

Musis sa s tym tetovanim zcitit. Inak je to o nicom. Aj obrazok zvierata musi s tebou byt v harmonii (jeho vyraz, sposob zobrazenia)

autor
28. nov 2024

@barka1 ja som nikde nepísala že som ešte v Tom vzťahu ani že sa to týka mňa ale ďakujem 🙂

eva8
28. nov 2024

Mne pomohlo dat bodku za vztahom odpustenie tomu cloveku. A tym pomaham aj svojim dvom "opustenym" vlcatam. Jednemu z nich pomaha tetovanie. To podla mna nie je vychodiskom. Bude ti stale pripominat nestastne obdobie a je riziko, ze sa scasti budes sebaobvinovat za zlyhanie. Alebo pripominat tvojmu buducemu partnerovi tvoj predchadzajuci vztah. A mozno nie, kazdy sme iny

Strana
z2