Zvládate cúvanie v autoškole bez problémov?
Ahojte chodím do autoškoly , dnes som mala druhý krat jazdu na cvičisku a ja som si pripadala ako blbka absolútne to cúvanie nechápem pozerám do zrkadiel prd🤦🏽♀️😄 prvá jazda bola len na cvičisku ale šli sme len dokolecka . Dnes už boli kužele. Inštruktor je super všetko sa snaží vysvetliť.
Tak som si tu prišla pre vaše skúsenosti , ako to šlo vám ?
Nech sa necítim ako debil😄😄
Ahoj, na prvýkrát to pochopí asi len 5% ľudí. Nestresuj, pochopíš, len to chce viac času a viac tréningu.
@anonym_autor cuvanie má pravidlo, kam chces aby ti išiel zadok auta, do tej strany točis volantom.
Keď už sú tu tie anonymné odpovede... Šoférujem pár rokov a v zrkadle pri cúvaní nevidím absolútne vôbec že nič. Aj ma to mrzí, ale tak to je. Ešteže vymysleli 360 kameru a senzory.
Keď už sú tu tie anonymné odpovede... Šoférujem pár rokov a v zrkadle pri cúvaní nevidím absolútne vôbec že nič. Aj ma to mrzí, ale tak to je. Ešteže vymysleli 360 kameru a senzory.
@anonym_9ab52f treba si späťáky nastaviť a budeš vidieť to, čo treba😉.
@anonym_autor skús si dať nejaké záchytné body aby si vedela kedy točiť volantom
Vcera tema, ako zeny nevedia radit aute s manualom, dnes zase tocit volantom 😆 Tak ostante radsej v kuchyni.
@anonym_autor v autoskole som bola rada, ze idem plynulo vpred 😂 tam ta naucia len zaklady, ostatne je na tebe. teraz ti zacuvam a zaparkujem kam len chces, s hocijakym autom, netreba mi ani senzory. Je mi jedno ci manual alebo automat, mini alebo dodavka, bentley alebo stara skodovka - ak je pojazdne a ma zrkadla, tak to staci 😃
Ja som bola s toho cvičiska tak vystresovaná že som ani nevedela ako sa volám. Inštruktor mi diktoval kedy sa kde mám na čo pozerať. Napísala som si to na papier a podľa toho som chodila.
Spravila som ho asi 2x bez chyby keď si inštruktor išiel zapáliť. On bol tá chyba, strašne ma znervózňoval za volantom ale bolo mi blbé poslať ho von z auta. Našťastie na skúške som sedela v aute sama tak som to zvládla.
Teraz by som si rada cvičisko vyskúšala.
Inak ja medzi autá vôbec neparkujem tak že zacúvam. A to mám kameru a senzory, takže by som to zvládla ale radšej idem ďalej kde je miesto.
@ika02 netrep. To co je za blbost, ze iba 5 % ludi chape na prvy krat tocenie volantom? 🤦♀️
@belllinka netrepem, moja! Po 1.autocvičisku ho vie prejsť len 5% frekventantov kurzu. Všetkým ostatným treba pomáhať a radiť. Nie je to len o točení volantom, ale najmä odhad vzdialenosti od jednotlivých kužeľov nemajú v oku. Viem, o čom hovorím.
Doteraz neviem cúvať rovno ani na prázdnej ceste 🤣,taktiež neviem pozdĺžne parkovať a ani parkovať zacuvanim .vodičák mám asi 10 rokov
Doteraz neviem cúvať rovno ani na prázdnej ceste 🤣,taktiež neviem pozdĺžne parkovať a ani parkovať zacuvanim .vodičák mám asi 10 rokov
@anonym_17dcfa to ako ti mohli dat vodicak??
Presne tie záchytné body - mne ich v autoškole povedal inštruktor. Cúvaj, kým neuvidíš toto, potom vytoč volant takto a cúvaj potiaľto, potom výrobník, zastaň, med budeš takto... Ono sa to dá nájsť toto aj na nete. Ja som si to pozerala ešte večer pred skúškou. Ja som nemala problém zaparkovať kolmo ani pozdĺžne, ale z nejakého dôvodu som netrafila do garáže 😅 opakovala som, na druhýkrát som prešla cvičisko najlepšie zo všetkých 😅 ale čo sa týka parkovania, ja som s tým mala zo začiatku strašný problém. Ja som sa bála parkovať v úzkych priestoroch, kolmo som prvýkrát zaparkovala len nedávno. A to mám vodičák už 2 roky, ale jazdím len rok a že úplne aktívne len posledné 2 mesiace. A musím povedať, že každodenné šoférovanie mi dalo najviac. Zdokonalíš sa v zručnosti...
A neboj sa aj 5x sa opýtať inštruktora, ja som im hneď na začiatku povedala, že si myslím ľavú a pravú stranu a neviem čítať zrkadlový obraz, neviem odhadnúť vzdialenosť, že na to, že som mala 25 rokov, v živote som nesedela za volantom, aby vedeli, ako majú pristupovať, že sa aj viackrát spýtam... Ak máš normálneho inštruktora, nebude mať problém ti to vysvetliť viackrát. Aj cvičisko môžeš chodiť opakovať priebežne, a nie je hanba ani mať kondičné jazdy navyše, len si potom priplatíš...
A to teraz píše človek, ktorý sa šoférovania bál ako čert kríža, a teraz miluje dlhé jazdy 😂
ja som v 16tich musela robiť vodičák na veľký traktor a na malotraktor,musela som nacúvať traktorom na vlečku a pripnúť ju.Dala som to na prvý pokus,ale už nikdy v živote som za volantom nesedela😀
Cuvanie bolo to najľahšie na autoškole. Ale nestresuj sa, bola to len druhá jazda.
Vcera tema, ako zeny nevedia radit aute s manualom, dnes zase tocit volantom 😆 Tak ostante radsej v kuchyni.
@belllinka ked vidis soferovanie iba ako tocenie volantom, tak by si mala v tej kuchyni zostat ty😄
Keď ste prišli 1.x na cvičisko,sadol inštruktor za volant a ukázal vam čo treba robiť ci rovno ste sadli za volant a samé šli prechádzať cvičisko..?
Keď ste prišli 1.x na cvičisko,sadol inštruktor za volant a ukázal vam čo treba robiť ci rovno ste sadli za volant a samé šli prechádzať cvičisko..?
@anonym_1bd4d9 sadli sme si do auta a ako prvé mi vysvetlil páku, stierače, svetlá, zrkadlá, sedadlo, štartovanie, spojku, volant... Prvý deň som sa len točila na cvičisku s ním v aute
@anonym_1bd4d9 nie, sadnes si ty za volant a ukaze co ako funguje a potom sa len tocis dookola po cvicisku.
@anonym_1bd4d9 ahoj, niektorý inštruktor si sadne za volant a predvedie, čo od teba bude chcieť a potom už ideš sama, on ti samozrejme pomáha. Iný len ťa navedie a diktuje, čo máš urobiť a ty sedíš za volantom. Myslím, že prvá varianta je lepšia.
Ja som bola blbka ešte po skončení jázd. Do poslednej chvíle kým neboli skúšky som si preplácala jazdy.
@anonym_autor ahoj, no ako? Už máš skúšky úspešne za sebou?

@anonym_autor do dnes nechápem parkovaniu medzi tie kužele, všetky vyzerali ako jedna 🤣 a asi by som tam ani nezaparkovala a to mám nejaký ten rok už vodičák a parkujem bez problémov medzi autá.