Zvládne Škoda CityGo dlhšiu cestu?
Ahojte. O 2 týždne máme naplánovanú dovolenku- 670km a 6,30h je cesta tam. Len nastal napr menší problém. Máme 2 autá, jedno SUV KIA , druhé mestské Škoda CityGo. S Kiou sme mali haváriu ( nie naše zavinenie) a do tých 2t nebude ešte opravená. Zostava nám teda druhé auto.
Ja mám celkom strach či to tá mestská Škodovka zvládne, najďalej zatiaľ išla 200km cesta tam a 200 späť v jeden deň. Je to benzín jednotkový motor. Má najazdené 100 000 km, je to v podstate nové auto.
Otázka znie, je tu niekto, kto sa autám viac rozumie a vedel by ma upokojiť, že to zvládne? Alebo máme rušiť dovolenku.
@petulda333 píšem, že je v podstate nové lebo má 100 000 najazdené, inak bude mať 8 rokov
@janai1 väčšinou, keď ideme po diaľnici tak nejak konzistne 140 chodievame, no nie dlhé trate ako som písala.
@sasa1310 je to malé auto, malý objem motora. Bojím sa, že môže kvôli dlhej ceste motor kľaknúť.
Však máš auto 8 ročne s malo kilometrami to zvládne aj 5000 km naraz spraviť,.nevidím žiadny problém, pokaziť sa ti môže aj čisto nové to dokonca skôr lebo sú prepchate elektronikou
keď sa mieniš takto stresovať a vymýšľať dopredu nerealistické scenáre tak si požičajte iné auto
Preco by mal motor klaknut? Mestske auto je to kvoli velkosti, nie kvoli tom, ze tam dali motor s dojazdom 100 km 🙄 Ked bude mat benzin a olej, nemal by mat dovod klaknut ani pri 800 km
Motor ma maly objem, lebo v meste nie je nutny vysoky vykon.
Prečo by to motor nevydržal? Jednotkový motor ma dnes už aj iné auto, ako mestské.
Zase, Ty si poznáš auto. Ja som videla už 8 ročné, so 100 tis., aj v hroznom stave, ale aj 16 ročné s 300 tis., vo výbornom stave.
Ak je to auto spoľahlivé a bude pohodlné, prečo nie.
Švagor chodí na 1700 km, so 17 ročným autom a s nájazdom 300 tis..
100000 km je v podstate nove auto … my ideme 3x taku dlhu trasu podstatne starsim autom a s 3x tolko km … svoje auto poznas a mas udrziavane nevidim problem. Predpokladam, ze mate rozum a nebudete turovat motor v Style fast and furious v lavom pruhu alebo obiehat ako sialenci … na 130 dojdete v pohode hocikam, len mozno budete po ceste tankovat lebo ma malu nadrz… ale iny problem nevidim
že zrušiť dovolenku 😂 najhoršia je smrť z vyplašenia 🤭😂 keďže predpokladám že vy by ste 140 išli aj s maserati aj s vašou kiou, tak v prípade citygo vás vlastne tá cesta vyjde ešte aj najlacnejšie 😜 stačí natankovať 🤷
@zuzanka.zuzu väčšinou prispôsobujeme rýchlosť autu 😄 s kiou by sme išli trošku ( trošku viac) rýchlejšie.
Uplne v pohode. Atmosfericky trojvalcek 1.0 v Citigo (daval sa aj do Fabii, VW Up!, Seatu Ibiza a asi aj VW Polo) je dobry jednoduchy spolahlivy motor. A myslim ze dvaja a nim mozete po dialnici kludne ficat tachometrovych 140.
Myslím že to bude v pohode už som videla ľudí ísť Slovensko Chorvátsko na feliciach a pohoda 😀

Tak s jednotkovým motorom sa nebudeš pretekať po diaľnici ale inak nevidím dôvod prečo nie