icon

Zvyknutie na zubný mostík

lamadea
19. feb 2018

Zdravím Vás. Tie,ktoré máte zubné mostíky, ako dlho Vám trvalo, kým ste si nane zvykli? Pociťovali ste pocity pnutia? Akoby tlaku v tom mostíku? Ako ste to riešili?

kissinka111
19. feb 2018

ja mam mostik aj hore aj dole. zvyk mi trval asi 3 dni max tyzden a ziaden tlak ani pnutie som necitila.

lovelysadie
19. feb 2018

Kolko ste platili zhruba za mostík? Tiež by som si chcela dat robiť..2 pri sebe

lamadea
autor
20. feb 2018

@kissinka111 stastna to zena.. a zubky pod mostikom su žive, alebo mrtve? boli tahane nervy z. nich?

kissinka111
20. feb 2018

@lamadea zuby pod mostikom su aj zive aj mrtve a hore mam uz druhy mostik a pod nim mam 4 vytrhane ale to je iny pribeh... viem ale ze pokial je zivy zub aspon teda ja som to mala a je v nom kaz tak to narobi veeeeeelku kalamitu...

kissinka111
20. feb 2018

@lovelysadie zalezi aky tip mostika. ja som si nedavno davala robit druhy a keramicky ale doktor mi vyratal aj cenu za kovovo-zivicovy toho cena bola 500 eur za 6 zubov a za keramicky som platila 1200 eur

lillinka01
21. feb 2018

Mostik mam 1 mesiac. Bolelo ma brusenie zubov, su zive, ale zdrave. Zvyk asi 2 tyzdne...tam, kde mi chybal zub, sa jazyk rozpinal a tak si musel zvyknut. Inak fajn, za keramicky som platila 650e.

lovelysadie
22. feb 2018

@kissinka111 dakujem 🙂

kikina84
19. okt 2018

@lillinka01 kolko zubov za tu cenu mas? A ak to bolelo to neumrtvuju ked sa to brusi?

lillinka01
19. okt 2018

@kikina84 za tu cenu 4, ale to je s priatelskou zlavou myslim 🙂

majka2018
28. okt 2021

Ahojte skusim oživiť tému….. mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?

dadomon
29. aug 2025
@majka2018

Ahojte skusim oživiť tému….. mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?

@majka2018 ahoj, sice si sem pisala davno, no mozno mi poradis…. tiez mam mostik 3 dni ( pred tym 2 tyzdne provizorny) a pocas celeho obdobia mi zub pod korunkou reguje na studene a sladke, citim, ze korunka nedolieha k dasnu, este ke len peovizorne prilepena, mala si s tym problem? ako dlho si si zvykala na mostik? ja mam pocit, ze mi zle dosada na jednej strane a ze rozpravam zle, pobolieva ma vecer hlava