icon

Pôrodnica Vranov - aktuálne info

adrianasmolko
7. mar 2021

ahoj mamicky co ste rodili vo VT ake to tam je? nepytam sa na priestory viem ze je to tam nove skor chcem vediet skusenosti s lekarmi aky maju pristup ci su tam odbornici popripade ktoreho lekara by ste odporucili
prvy porod som mala v BJ bola to sekcia v 37 tt komlikacie s preklamsiou
teraz zvazujem VT kedze tam mam rodicov a ak nebude skolka tak aby som mala kde nechat drobca
termin v maji
dakujem krasne

veronikakos
14. mar 2021

@adrianasmolko rodila som vo Vranove tri krát. Posledný pôrod september 2019 bol najhorší. Porodila som takmer sama, pretože všetci lekári boli na obede. Podotýkam, ráno mi pôrod vyvolali, bol plánovaný, čiže vedeli, že môžem čoskoro porodiť. Bola som tam len s pôrodnou asistentkou, ktorá telefonovala a to, že už rodím skontrolovala dosť neskoro. Potom priletel nejaký medik, nevedeli nastaviť nadstavec na dieťa na pôrodom kresle. No malý sa už pýtal na svet a tak ako ho chytil tak počujem len "chytaj sak ci dzecko spadne". Lekári sa ku mne z nejakého dôvodu chovali dosť drzo. Neviem, či to bolo preto, že som bola treťorodička, dostala som ustipacne poznámky o tom kedy prídem porodiť štvrté, tiež nie je príjemné ak začujete "no len ciskaj, ciskaj" to bolo pri placente kedy už lekári stihli dôjsť na odd. Na koniec všetkého prišla detská lekárka, že malého berú na JIS do HE. Mal problém s dýchaním. Bol to horor. Musela som ostať vo Vranovskej pôrodnici ešte dva dni,nechali ma na predporodnej izbe, kde som bola svedkom ešte niekoľkých pôrodov.
Vizity sa tu robia na dverách štýlom "no co ženy"
Ak by som teda mala rodiť ešte štvrtý krát, tak vo Vranove určite nie, aj keď pôrodnicu mam tu cez cestu.

adrianasmolko
autor
14. mar 2021

@veronikakos
dakujem

ivanecka0602
16. mar 2021

@adrianasmolko ja zasa len ta najlepsia skusenost. Dva porody. 1 prirodzene, 2 planovana sekcia. Ak by si chcela viac info, poslem do IP

adrianasmolko
autor
16. mar 2021

@ivanecka0602
dakujem budem rada

nikuskakr
14. apr 2021

@adrianasmolko ja som rodila vo vranovskej nemocnici 3x, 2x akútna sekcia a posledna tretia uz naplánovaná, najhoršie to bolo prvýkrát tiež som mala pocit ze pristup lekarov a sestriciek nieje ako by mal byť rana sa mi zle hojila a z povodnych 5 dni hospitalizacie bolo 12, potom som podpisala reverz a šla domov lepšie sa mi o ranu postaral doma manžel ako lekari v nemocnici. 2 a 3 sekcia to uz bolo lepšie, aj ked som sa bála ako zas dopadnem. Co sa tyka lekarov závisí hlavne asi od nalady ako natrafis 🙂 a sestricky sa pomenili dosť mladých a milých bolo. Rodila som pred mesiacom 🙂

adrianasmolko
autor
14. apr 2021

@nikuskakr
dakujem

lenka_rus
26. jan 2022

@ivanecka0602 tiež by som prosila info 🙂

lenka_rus
26. jan 2022

@adrianasmolko rodila si nakoniec vo VT? Aké máš osobné skúsenosti?

adrianasmolko
autor
26. jan 2022

ahoj ano rodila som vo VT
pri Mudr Rusnakovej bola to sekcia kedze mi vytiekla voda v 38t zakrok bol v pohode aj pristup lekarov aj sestriciek na nivorodeneckom bol v pohode nemozem sa stazovat ked porovnam spatne s BJ tam som rodila 1.krat tak by som sla do VT

adrianasmolko
autor
26. jan 2022

pardon luteranova sa vola doktokrko

lenka_rus
27. jan 2022

To som rada, že ti to dopadlo dobre 🙂 Bola som tiež pri dr. Luteranovej na konzultáciu a milá sa mi zdala. ďakujem za spätnú väzbu, pomohla si mi v rozhodovaní.