Aké auto kúpiť pre rodinu s deťmi?
Ahojte, aké auto by ste poradili kúpiť pre rodinku s dvomi deťmi? Rozmýšľame nad novým, prípadne 2-3ročnym do 35 000e.
Poraďte prosim značku auta, pre ktorú by ste sa rozhodli a prečo. Ďakujem
Kia sportage
@anonym_autor isiel by som popozerat moznosti (poobzerat, posadat) napr. do salonov Toyota, Suzuki, Skoda a Seat. A mozno aj VW. Najma konciace modely, skladove/salonove auta byvaju dobra kupa.
my sme sli do citroen C4 spacetourer a nelutujeme (3deti)
Ja som na japonske auta, vyberala by som medzi toyota, suzuki a honda. Spolahlive a dobre servisovatelne. Mam suzuki s-cross, ale ako druhe auto v rodine.
Máme vw Touran, kúpila by som ho znovu, veľký kufor, miesta na sedenie kopec.
@anonym_autor takisto 3 deti, VW Touran.velka spokojnost
VW Sharan uz niekolky v poradi, ine ani vidiet nechcem 😃 zmestis tam uplne vsetko, perfektne rodinne auto. Ked nemas tie dve sedadla vzadu, mas luxusny kufor.
VW Sharan uz niekolky v poradi, ine ani vidiet nechcem 😃 zmestis tam uplne vsetko, perfektne rodinne auto. Ked nemas tie dve sedadla vzadu, mas luxusny kufor.
@anonym_424f22 tiež sme chceli Sharan, hlavne supacie dvere, no už sme nemali toľko peňazí, tak máme menšieho brata 🤣
@anonym_424f22 tiež sme chceli Sharan, hlavne supacie dvere, no už sme nemali toľko peňazí, tak máme menšieho brata 🤣
@anonym_424f22 VW ukončil výrobu Sharanu v roku 2022. Nenahradil ho žiadny model.
@skeblicka777 Čo máte? Tourana?
@anonym_autor 2 deti nie sú veľa. Myslím tým potrebu veľkého auta. 2 deti natlačíš do akéhokoľvek auta. Záleží od toho, aké bude využitie auta.
Ak do mesta, tak radšej menšie alebo stredné auto. Ak na dovolenky autom, tak potrebujete veľký kufor. A ten VW Touran by ti mohol vyhovovať. Aj do tých 35 tisíc by ste sa vošli.
@anonym_autor tu ti sto ľudí napíše sto chutí. Každé auto je iné. Ja osobne by som nešla do Kie. Mám na to svoje dôvody ale nebudem očiernovat.
Dôležité je čítať si o tých autách, počúvať skúsenosti ľudí a chodiť osobne sadnúť si do tých áut a previesť sa.
Ja nedám dopustiť na značky Škoda a Toyota
Mame volvo xc60 nemenila by som
@anonym_autor mame Toyotu, rok, zatial nedám dopustiť. Čo neodporúčam je Peugeot, tieto šroty nám odišli dva! Jeden - 5008 - kúpené nové, vydržalo až 6! rokov a najazdených 99 tis km, motor odišiel a bol neopraviteľný.. druhý model Rifter, kúpený nový, najazdené 100 tis km, ide mu piaty rok a začal sa znova kaziť motor 😠
Peugeot nikdy viac, skončí záruka, skončí celé auto...
@anonym_autor mame Toyotu, rok, zatial nedám dopustiť. Čo neodporúčam je Peugeot, tieto šroty nám odišli dva! Jeden - 5008 - kúpené nové, vydržalo až 6! rokov a najazdených 99 tis km, motor odišiel a bol neopraviteľný.. druhý model Rifter, kúpený nový, najazdené 100 tis km, ide mu piaty rok a začal sa znova kaziť motor 😠
Peugeot nikdy viac, skončí záruka, skončí celé auto...
@anonym_d32b74 ake motory to boli?
My mame passata, uz neviem kolkeho v poradi. Priestranne, pohodlne, bezpecne auto s velkym kufrom.
Pri 2 deťoch nemusíš pozerať nic extra veľké. Mame octaviu aj passat a zmestime sa luxusne
@skeblicka777 my sme mali aj dva jednotkove co oba jazdili do 500tisic km 🙂 a to dlhe trasy po Europe, ziadne polorozpadnute auto. Ten jeden este mame. Ale obzerame sa aktualne po dvojkovom, ze uz nastal cas na nieco novsie.
Ale aj Touran je super, suhlasim 😁
(my kupujeme vzdy jazdenky, muz sa v tychto veciach ako mechanik vyzna, takze zatial vzdy vybral dobry kusok, na novy by nebolo...)
Ale este musim dodat (pre autorku) ze raz sme mali aj Superb combi a to bolo jedine auto co mi tiez prislo krasne priestranne, na co som bola zvyknuta... Vacsina ostatnych mi proste prisli stiesnene, bez priestoru... Napr vozit sa v Q5 alebo Tiguane a s 2 detskymi sedackami, nic moc za mna, ak chcem priestorne auto).
@anonym_d32b74 ake motory to boli?
@madeincssr 5008 - trojvalec benzín 1,2 a rifter - diesel 2,0
@anonym_424f22 VW ukončil výrobu Sharanu v roku 2022. Nenahradil ho žiadny model.
@skeblicka777 Čo máte? Tourana?
@chrobak7 Touran
pre mna je bezpecnost prvorada a kto zazil nehodu vo volve aj v inej znacke nekupi uz ine auto ako volvo, xc40 jazdenka do 35k by vosla
2 deti sa tivzmeatia vsade. Ale Ak väcsie, Tak Sharan, Galaxy, CMax, SMax ( sa uz nove nevyrabaju), Alhambra, Touran. Ved jedoch vela. Chodte. My mame Galaxy, Treba nam hlavne na Road Trips, a aj na klasicke vylety atd. Nam staci Volvo.
@anonym_autor my mame teraz nový VW touran a sme veľmi spokojní..dali sme si ho vyskladať, takze integrovaná detská stolička, roletky na oknách a podobne prkotinky a išli sme len do 5miestneho lebo takto ostáva vacsi kufor o co nám najmä išlo
@anonym_autor my mame teraz nový VW touran a sme veľmi spokojní..dali sme si ho vyskladať, takze integrovaná detská stolička, roletky na oknách a podobne prkotinky a išli sme len do 5miestneho lebo takto ostáva vacsi kufor o co nám najmä išlo
@anonym_5c1607 Tiež sme sa rozhodovali medzi Touranom a Tayronom. Tayron vyhral.
Máme iné auto, kvôli nižšiemu rozpoču ale pri vašom rozpočte by sme kúpili octaviu combi alebo vw touran ak potrebujete veľa miesta v kufri.
@anonym_424f22 ja mám 7miestny sharan, sedadlá tretieho radu sú zložené v podlahe kufra, takže priestoru je dosť.
Sharan je super auto pre rodiny. Škoda, že ho už nerobia. Pri malých deťoch pre mňa super. Tie posuvné dvere sú na nezaplatenie. A nie je to také veľké, že by sa s tým zle jazdilo po meste alebo parkovalo.
Ja by som išla do caddy alebo ford tourneo curier. Tiež posuvné dvere a vyššie sedenie.
A teda keďže môj sharan už bude mať 13 rokov, už ho budem musieť vymeniť, kúpim asi caddy.
Pri dvoch deťoch prakticky hocijaké. Teda ak to má byť jediné auto v domácnosti, tak nejaké kombi, ale značku ťažko povedať, každý bude chváliť niečo iné.
Nedavno sme kupovali novy Duster Hybrid automat. A preco? Autu nic nechyba, zvysnych 10 tisic date do ETF a po 15 rokoch ked z auta bude vrak (ako z kazdeho ineho auta) Vam to ETF zarobi na dalsie auto, ktore budete potrebovat.

kia ceed.
cena okolo 20 tis,