icon

Aké auto zvoliť pre ženu s vyšším posedom?

18. dec 2025

Momentálne mám 10 ročnú Daciu Sandero. Podmienka je aby bolo vysoké minimálne ako toto Sandero, dlhé nemusí byť-skôr kratšie, benzín. Teda nejaké malé SUV alebo vyšší hatchback. Zatiaľ sa mi najviac páči VW T-Cross tým že nie je dlhé, ale vyššie a hľadám niečo podobné. Ale privítam aj iné tipy alebo prípadne názor na toto auto. Cenovo tak automat do 27 000 eur, motor môže byť kľudne slabší, jazdím prevažne mesto a ak idem po diaľnici jazdím tak do 120, nie som cestný pirát. Jazdím sama alebo s partnerom, deti nemáme a nebudeme mať. Ďakujem.

katkaseiner
18. dec 2025

mozno sa ti bude zdat dlhe, ale my sme mali po sebe 2x Ford Smax. 10rocne sme predavali za 10 tis., neviem kolko vyjde nove, ale verim ze do tej sumy sa zmestis s vela znackami. To ale budes mat uplne iny pocit ako z Dacie... My mame teraz Volvo xc60, automat ale trochu drahsie (nie velmi) a uz je ale 5rocne a tiez vysoke - to bola tiez moja podmienka. Proste uz si po Smaxe nedokazem do auta 'lahnut'. Kazdopadne rozpocet mas fajn, urcite nieco dobre najdes

zuzacka16
18. dec 2025

tak keď si pozrieš SUV vozidlá, tie sú všetky také s vyšším posedom..keď si už mala Daciu, tak si pozri Dacia Duster, je to vysoké a nie je ani dlhé, ja som bola spokojná (aj keď mnoho ľudí nadávajú na Daciu a pritom sú to dobré vozidlá za primeraný peniaz)..rozpočet máš pekný, takže určite niečo vyberieš 😉

matusformanek
18. dec 2025

@anonym_autor mame od augusta novu Toyotu Yariss Cross hybrid...genialne auto. automat, hybrid ktory sa dobija len rekuperaciou, brzdenim, nie kablom. vyššie sedenie vyhlad, spolahlivost toyoty...v auguste nas stala 22600e minus 6000e čo sme im postupili naše stare auto

anonym_64a418
18. dec 2025

@anonym_autor Kiu?Máme ju 5 r a maximálna spokojnosť, alebo Toyotu RAV4, ale tá neviem ako je cenovo

anonym_8cfb80
18. dec 2025

@anonym_autor ja by som nevahal a bral Skodu Karoq. Isto lepsie ako dacia. Skodovky su fajn auta, spolahlive, a hlavne si drzia ceny.

simsalabim
18. dec 2025

@anonym_autor Suzuki Vitara.

madeincssr
18. dec 2025

Mnohe tu uz zazneli: Toyota Yaris Cross, Suzuki Vitara (S-Cross), Skoda Kamiq, Seat Arona. Z rozumne vacsich Skoda Karoq alebo Seat Ateca.

autor
18. dec 2025
@madeincssr

Mnohe tu uz zazneli: Toyota Yaris Cross, Suzuki Vitara (S-Cross), Skoda Kamiq, Seat Arona. Z rozumne vacsich Skoda Karoq alebo Seat Ateca.

@matusformanek Toyoty sú fajn, ale mne sa nepáči ten zadok pri Yaris Cross hoci cenovo vychádza dobre.
@madeincssr Suzuki určite pozriem, lebo to celkom sa mi páči na prvý pohľad a aj cena celkom fajn.

anonym_b0745b
18. dec 2025

@anonym_autor mam vw taigo a spokojnost, t-cross je velmi podobne len nema zaobleny zadok, aj 2 decka v tom odveziem v pohodke, rodinne auto mame vacsie. A cena na skladovky je uz lahko nad 20tisic. Aj skoda kamiq/karoq alebo ta toyota je fajn auticko, ja som si bola pochodit po predajniach a posadat si za volant, otvorit kufor a podla toho som sa rozhodla.

sonkaxxx
18. dec 2025

@anonym_autor ja mám vyššie auto Mercedes Benz gla je super, ja som veľmi spokojná. Aj do toho limitu by si sa mala zmestiť.