Ako odstrániť zápach po fajčení v aute?
Ahojte, je možné nejako odstrániť zápach po fajčení v aute? Nejakým hĺbkovým čistením, tepovaním? Alebo to bude aj v plastoch a vždy to bude cítiť?
Ďakujem za rady.
vyskúšaj aj ozón
Podľa mňa nie, nefajčiar ktorému vadí ten pach tu bude cítiť vždy
Upresním - svokrovci - nefajčiari - si kúpili auto z druhej ruky. Ja v aute cítim to, že ho používal fajčiar, smrdí mi to, tiež som nefajčiar. Tak som zvažovala im kúpiť "pod stromček" to profi tepovanie. Len teda, či to pomôže.
profesionálna ozonácia by mohla pomôcť
Ahoj, mam osobnu skusenost, kupili sme auto po fajciaroch. Fuj, nepomohlo nic. Vsetky cistenia zbytocne. My sme auto predali dalej, ja ako nefajciar som to citila a z deti jedno z toho vzdy aj zvracalo. Odvtedy sme nikdy viac nekupili auto po fajciaroch, aj ked predajca vzdyyy tvrdil ako sa to da vycistit. Kebyze nemam skusenost, mozno aj uverim.
Ahoj, mam osobnu skusenost, kupili sme auto po fajciaroch. Fuj, nepomohlo nic. Vsetky cistenia zbytocne. My sme auto predali dalej, ja ako nefajciar som to citila a z deti jedno z toho vzdy aj zvracalo. Odvtedy sme nikdy viac nekupili auto po fajciaroch, aj ked predajca vzdyyy tvrdil ako sa to da vycistit. Kebyze nemam skusenost, mozno aj uverim.
@anonym_a3aceb verim ti a pridavam sa s nazorom, ze asi nic nepomoze. Raz sa mi stalo, ze ma dali do fajciarskej izby v hoteli a nedalo sa to tu noc vymenit. Bol to 4 alebo 5* hotel, cista izba... ale ten smrad bol strasny (mne ako nefajciarovi)... ani som zaspat nevedel... Verim, ze izba sa upratovala pravidelne, vysavala, tepovala...
Preto si myslim, ze je problem. Napriklad to bude v klimatizacii alebo aspon v tych "fukaroch"... nie len v plastoch a caluneni
Možno to čistenie ozónom. Klasické čistenie a tepovanie nespraví nič.
Nie je to síce podobné, ale kamoš kupoval pre syna Fabiu, ktorá pachla po mačkách za pár šupov, nepomohlo nič. Nakoniec museli auto predať.(Kamoš má čuch v keli od kovidu)
Pomoze iba vymena sedaciek, vymena kobercov - to znamena ze financne nerealne. Toho zapachu za neda zbavit - na vlastnej skusenosti som sa presvedcil. Vies ho minimalizovat hlbkovym cistenim - ale uplne sa ho nezbavis. Najlepsie riesenie, ktore som nasiel je ze som nosil v aute stale pomletu kavu v krabicke (otvorenej). To do velkej miery neutralizovalo zapach.
Ale su aj horsie veci, v jednom aute sa mi podarilo vyliat mlieko v kufri.. 🙂
Ale su aj horsie veci, v jednom aute sa mi podarilo vyliat mlieko v kufri.. 🙂
@wade

nemám osobnú skúsenosť so zafajčeným autom, ale profi tepovanie určite pomôže. Oni majú špeciálne prípravky na odstránenie zápachu a špiny, rozoberú interiér úplne.
Ja osobne doma používam tepovač na sedačky v aute a už len to pomôže. Auto sa úplne rozžiari a rozvonia.