icon

Ako zvládať stres pri jazdách v autoškole?

ardnaxela1989
27. nov 2025

Ahojte mam 36 a robím si vodičak uz mam 15 jázd v prepavke áno už 15 a stale to nieje bez chyb napr dnes som zastala a zabudla som zaradiť do 1 dva krat sa mi to stalo a stale daka chyba uz po toľkých jazdách by som mala jazdiť bez chyb a pritom testy pisem na 100% dnes sme boli po 3 mesiacoch na cvičisku a ja som vsetko zabudla tie veci co som uz vedela som uplne zabudla si pripadám ako debil 🤦 a bojím sa ze nespravím ani na 3 krat boli ste niektorá ktorej to nešlo a spravila skúšky a jazdí dobre?

ninusa221
27. nov 2025

Ahoj ja som mala celkovo problém tiež sa mi stalo zopár kiksov. No spravila som na 1 krát. Prvý mesiac katastrofa chodil somnou kto mohol, revala som ako dážď. A časom som začala chodiť sama kvôli robote teraz jazdím každý deň cca 60 km a pohodicka. Z mesta mám ešte rešpekt ale tiež aj minule som zle zaradila. Na kruhaci mi zdochlo atd mám aj nálepku a už som si zvykla aj na šoférovanie aj na auto ako zaberá chce to len prax🫶🏼

ninusa221
27. nov 2025

Ja len nechápem že prečo si bola až po 3 mesiacoch na cvičisku? Lebo ja som vodičak začala robiť 9.6 a už 27.8 som mala skúšky. A to som bola 3 týždne na dovolenke..🙈

ardnaxela1989
autor
27. nov 2025
@ninusa221

Ja len nechápem že prečo si bola až po 3 mesiacoch na cvičisku? Lebo ja som vodičak začala robiť 9.6 a už 27.8 som mala skúšky. A to som bola 3 týždne na dovolenke..🙈

@ninusa221 neviem u nás to dako dlho trvá 😅začala som v aprili na cvičisko som bola v auguste asi 3 krat to mi išlo potom mi dával jazdy raz za dva tyzdne a minuli tyzden a tento týždeň každý deň jazdy tuším ze zachvilu budú skúšky ale ja sa vôbec na to necítim

ninusa221
27. nov 2025
@ardnaxela1989

@ninusa221 neviem u nás to dako dlho trvá 😅začala som v aprili na cvičisko som bola v auguste asi 3 krat to mi išlo potom mi dával jazdy raz za dva tyzdne a minuli tyzden a tento týždeň každý deň jazdy tuším ze zachvilu budú skúšky ale ja sa vôbec na to necítim

@ardnaxela1989 juj to neni dobre ja už 3 mesiace šoférujem a to som začala ešte neskôr ako ty?🥹 ja som mala tusim každy týždeň aj 3-4 jazdy ale bolo to lepšie lebo som nič nezabudla 😁. Neboj sa dáš to 🙂 ja som mu povedala že ja musím mať do konca augusta spravený vodičak lebo nastupujem do prace 😆takže som mala aj 3 hodinové jazdy 😆

anonym_bdce7e
27. nov 2025

@ardnaxela1989 ahoj, ja som este aj na poslednej jazde pred skuskami robila nejake chyby, pocas kurzu som bola tehotna aj som porodila, robila som jazdy popri malom dietati, co som v noci niekedy ani nespala, clovek nie je stroj a po 30 to ide tazsie ako v 17. Ale skusky som spravila na druhykrat a odvtedy soferujem, mam teda automat, do manualu by ma nikto nedostal lebo stresu mam v zivote dost a nepotrebujem si kazdy den este pridavat, ale je to ovela lepsie ako na jazdach v autoskole.. tam podla mna okrem talentov a tych, co od 15 chodia po poli v tatkovom aute sa nikto nenauci uplne bezchybne soferovat, potom v premavke sa naucis, hlavne klud, davat pozor na prednosti, stopky a chodcov a zvysok urcite dotrenujes😊

domka222
27. nov 2025

To sa nečudujem, že nevieš, keď to robíš už 7 mesiacov. To cvičisko si pozri podľa videa.Musíš vedieť záchytné body a kedy točiť volantom do ktorej strany. Neboj,to dáš

anonym_bdce7e
27. nov 2025

Neviem kedy ste si kocky robili vodicak, ale vo vacsich mestach a pri dnesnej legislative, kedy musis vsetko odjazdit, vsade su gps, instruktorov malo a ziakov vela, testy osobitne na policii aj mesiac pred jazdou atd., vodicak bezne trva 5-9 mesiacov

anonym_bdce7e
27. nov 2025

A zrychlene kurzy cca 1500€

ika02
27. nov 2025

Ahoj, keď tie jazdy máš raz za uhorský rok, aj tá posledná jazda je taká, ako keby si bola v aute tretíkrát. Za volantom musíš získať stereotyp a to sa podarí, len keď to budeš robiť opakovane a často.
Aj keby si sa učila lyžovať a budeš 1 deň v roku na svahu, aj po 20 rokoch pôjdeš len pomaly pluhom.

ninusa221
27. nov 2025
@anonym_bdce7e

Neviem kedy ste si kocky robili vodicak, ale vo vacsich mestach a pri dnesnej legislative, kedy musis vsetko odjazdit, vsade su gps, instruktorov malo a ziakov vela, testy osobitne na policii aj mesiac pred jazdou atd., vodicak bezne trva 5-9 mesiacov

@anonym_bdce7e som zo zv bolo nas vela.. ale 5-9 mesiacov som nepočula že by si niekto robil tak dlho max 3 a to som si všetko odchodila. Ale ja som mala super skupinu teóriu som urobila za 3 týždne lebo sme si to nasekal hneď pomedzi to trenažér, prvá pomoc, no a inštruktor ten mi daval aj 3 hodinové jazdy 3 krát do týždňa aj víkend, rano o 6. Prispôsobil sa mi za mesiac som mala odjazdené všetko 😁

anonym_bdce7e
27. nov 2025
@ninusa221

@anonym_bdce7e som zo zv bolo nas vela.. ale 5-9 mesiacov som nepočula že by si niekto robil tak dlho max 3 a to som si všetko odchodila. Ale ja som mala super skupinu teóriu som urobila za 3 týždne lebo sme si to nasekal hneď pomedzi to trenažér, prvá pomoc, no a inštruktor ten mi daval aj 3 hodinové jazdy 3 krát do týždňa aj víkend, rano o 6. Prispôsobil sa mi za mesiac som mala odjazdené všetko 😁

@ninusa221 tak napriklad v Ziline som len na termin testu cakala 3 tyzdne kvoli zaneprazdnenosti dopravneho inspektoratu a od testu na jazdu 3 tyzdne a na opravnu skoro mesiac, to su vyse 2 mesiace len tak co cakas na terminy

ika02
27. nov 2025
@anonym_bdce7e

@ninusa221 tak napriklad v Ziline som len na termin testu cakala 3 tyzdne kvoli zaneprazdnenosti dopravneho inspektoratu a od testu na jazdu 3 tyzdne a na opravnu skoro mesiac, to su vyse 2 mesiace len tak co cakas na terminy

@anonym_bdce7e ale to je záležitosť DI, nie autoškoly. Teraz sa všade čaká za termínom skúšok 2-3 týždne.

anonym_bdce7e
27. nov 2025
@ika02

@anonym_bdce7e ale to je záležitosť DI, nie autoškoly. Teraz sa všade čaká za termínom skúšok 2-3 týždne.

@ika02 ja tomu rozumiem, ale potom sa netreba cudovat, ze celkovo kurz trva aj tych 5 a viac mesiacov ako som pisala, v kazdom pripade za tych par jazd sa aj tak vacsina ludi soferovat nenauci a nauci sa to az ked jazdia sami a pravidelne, takze netreba sa tym stresovat, ze clovek urobi nejaku chybu v autoskole

ika02
27. nov 2025
@anonym_bdce7e

@ika02 ja tomu rozumiem, ale potom sa netreba cudovat, ze celkovo kurz trva aj tych 5 a viac mesiacov ako som pisala, v kazdom pripade za tych par jazd sa aj tak vacsina ludi soferovat nenauci a nauci sa to az ked jazdia sami a pravidelne, takze netreba sa tym stresovat, ze clovek urobi nejaku chybu v autoskole

@anonym_bdce7e naučiť by sa mali, zdokonalila sa len praxou.

anonym_1a946d
27. nov 2025

Ja som mala 5 jázd, neskutočný stres ešte mám.mam chuť to ukončiť keďže mám len polovicu sumy uhradenu ale muž mi vraví že mam to dokončiť aj keď neurobim.. veď keď sa nenaučím tak ma ďalej nepustia

anonym_14a116
28. nov 2025

@ardnaxela1989 nech ta dakto vezme na nejaké cvičisko. Ja som po vodičáku nejazdila 8rokov. Kamoš ma vzal raz na cvičisko (nie originál), odvtedy jazdím sama.

ardnaxela1989
autor
28. nov 2025
@domka222

To sa nečudujem, že nevieš, keď to robíš už 7 mesiacov. To cvičisko si pozri podľa videa.Musíš vedieť záchytné body a kedy točiť volantom do ktorej strany. Neboj,to dáš

@domka222 no dnes mi oznámil ze mam poslednú jazdu uz len skúšky prvý krát som mala jazdu bez chyb ale cvičisko mi trvalo 20min na kolmom parkovaní som sa zasekla a niekoľko krát som sa musela naprávať ale ešte jednu jazdu pôjdem pred skúškami si nacvičiť to svicisko tak hádam soravim ak nie tak teraz sú už 4 pokúsi

anonym_1a946d
28. nov 2025
@ardnaxela1989

@domka222 no dnes mi oznámil ze mam poslednú jazdu uz len skúšky prvý krát som mala jazdu bez chyb ale cvičisko mi trvalo 20min na kolmom parkovaní som sa zasekla a niekoľko krát som sa musela naprávať ale ešte jednu jazdu pôjdem pred skúškami si nacvičiť to svicisko tak hádam soravim ak nie tak teraz sú už 4 pokúsi

@ardnaxela1989 cvičisko bludisko,ja mam hokej s pozdĺžneho parkovania.Neriešim, čo bude to bude, v pondelok doplatím kurz a uvidí sa.najhoršie keď nemám dlhšie jazdy,odvyknem.Kurz robim od 25.9.

domka222
28. nov 2025
@ardnaxela1989

@ardnaxela1989 ja som robila v marci. Neboj,to dáš. Ja som sa veľa naučila z videa. Proste si pamätať záchytné body,kedy začať točiť a do ktorej strany. Na cvičisko je 10 min. Ale nikto to nestopoval na sekundu a k tomu ešte aj husto pršalo.

ninusa221
29. nov 2025
@anonym_bdce7e

@anonym_bdce7e ja si pamatam ze na jazdi sme cakali dva tyzdne. Na termin skusok tyzden. Opravny som ja nemala spravila som na 1 krat.

anonym_1a946d
29. nov 2025

Poznáte niekoho kto nedokončil kvôli stresu autoškolu po pár jazdach že zistil že na to nemá?

ardnaxela1989
autor
29. nov 2025
@anonym_1a946d

Poznáte niekoho kto nedokončil kvôli stresu autoškolu po pár jazdach že zistil že na to nemá?

@anonym_1a946d áno môj manžel preto si ho robím ja keby sa to nestalo tak sa na to neodhodlam asi nikdy nakoniec som rada lebo ma to baví manželovi chýbali 4 jazdy do konca proste povedal ze na to nemá ze uz vuac nejde nikto snim nepohol peniaze už nevrátili a 850€ zbytočne 🤦

anonym_bb5eaa
29. nov 2025
@anonym_1a946d

@anonym_1a946d ja poznám skôr takých, čo na to nemajú, robia chybu za chybou, idú "cez mŕtvoly", skúšky dajú na poslednú pokus a sebavedomo vrhnú sa do premávky 🫣

anonym_1a946d
29. nov 2025
@ardnaxela1989

@anonym_1a946d áno môj manžel preto si ho robím ja keby sa to nestalo tak sa na to neodhodlam asi nikdy nakoniec som rada lebo ma to baví manželovi chýbali 4 jazdy do konca proste povedal ze na to nemá ze uz vuac nejde nikto snim nepohol peniaze už nevrátili a 850€ zbytočne 🤦

@ardnaxela1989 ja som zaplatila zálohu 300 eur,asi 7 jázd mám za sebou,robim kiksy a neviem ovládať stres,neviem rýchlo reagovať,oproti idúcim autám zo strachu sa stále snažím akoby vyhnúť a točím volantom do prava.. rozmýšľam že sa na to vykašlem kvôli sebe aj kvoli ostatným účastníkom cestnej premávky.neviem čo mám robiť 🤷

jaroslav81
29. nov 2025
@anonym_1a946d

@ardnaxela1989 ja som zaplatila zálohu 300 eur,asi 7 jázd mám za sebou,robim kiksy a neviem ovládať stres,neviem rýchlo reagovať,oproti idúcim autám zo strachu sa stále snažím akoby vyhnúť a točím volantom do prava.. rozmýšľam že sa na to vykašlem kvôli sebe aj kvoli ostatným účastníkom cestnej premávky.neviem čo mám robiť 🤷

@anonym_1a946d s čím máš problém? Ovládanie auta alebo premávka ? Ak pohyňanie , preraďovanie atď tak odporúčam prejsť na automatickú prevodovku.

anonym_1a946d
29. nov 2025
@jaroslav81

@anonym_1a946d s čím máš problém? Ovládanie auta alebo premávka ? Ak pohyňanie , preraďovanie atď tak odporúčam prejsť na automatickú prevodovku.

@jaroslav81 robím na automate..neviem reagovať sledovať viac vecí naraz.. sledovať stopky, zastaviť na prechode keď chodci čakajú, mám problém obchádzať prekážky...pred oproti idúcimi autami mám akokeby strach a sa im vyhýbam mierne do prava a hovorí mi v autoškole že to nemám že si mám ísť v svojom pruhu..

anonym_1a946d
29. nov 2025
@anonym_bb5eaa

@anonym_1a946d ja poznám skôr takých, čo na to nemajú, robia chybu za chybou, idú "cez mŕtvoly", skúšky dajú na poslednú pokus a sebavedomo vrhnú sa do premávky 🫣

@anonym_bb5eaa a možno z takých niektorých budú nakoniec dobrí vodiči lebo sú odvážni a postupne sa zajazdia, či sa mýlim!?

ninusa221
30. nov 2025
@anonym_1a946d

@anonym_bb5eaa a možno z takých niektorých budú nakoniec dobrí vodiči lebo sú odvážni a postupne sa zajazdia, či sa mýlim!?

@anonym_1a946d moj brat spravil vodičak na 7 pokus - lenivost neučil sa.. a teraz? Šoféruje lepšie ako daktori 50 ročný chlapi nemám problém hocikde ísť aj do zahraničia na aute😁…takze

anonym_1a946d
1. dec 2025
@ninusa221

@anonym_1a946d moj brat spravil vodičak na 7 pokus - lenivost neučil sa.. a teraz? Šoféruje lepšie ako daktori 50 ročný chlapi nemám problém hocikde ísť aj do zahraničia na aute😁…takze

@ninusa221 ale testy sa neučil?lebo testy sú ľahké,to dá naučiť.ja da jázd bojím

ninusa221
1. dec 2025
@anonym_1a946d

@ninusa221 ale testy sa neučil?lebo testy sú ľahké,to dá naučiť.ja da jázd bojím

@anonym_1a946d učil ale ma rôzne potuchy učenia takze on sa tazko učí + lenivosť sa to učiť…. Vždy pohorel na testoch