Ako zvládnuť stres pri jazdách v autoškole?
Dobrý večer mám za sebou 2 jazdu a žiaľ nie dobré, ja viem že to je iba druhá jazda ale ako to dať aby som to nevzdala. Tešila som sa hlavne6na jazdy ale inštruktor hneď keď som niečo pokazila tak hneď začal kričať. Veď som iba druhý krát sadla za do auta a hneď mám všetko vedieť. Mali ste to tak isto a zvládli ste ukončiť úspešne autoskolu?
@andrea719 Určite vymeň inštruktora, pretože od toho sa bude odvádzať aj tvoj budúci vzťah k šoférovaniu.
Povedz mu, že krik a zvýšený hlas u teba vyvoláva stres tak nech sa ukludni a berie v úvahu, že si na začiatku
🙄 nečítala si recenzie pri výbere autoškoly?
@andrea719 povedz ze si v strese ked krici a ze ti to nepomaha. A ze ak je fakt problem pre neho prestat kricat a tak ci ti vie doplatit peniaze ze pojdes inde. Tak slusne vies ze si ochotna sa dohodnut. Mozno porozmysla ze aj recenzia zla pre neho moze byt a mensi zaujem o sluzby... Alebo toho druheho instruktora ze chces ak je lepsi. Nekukala si recenzie ked si vyberala autoskolu? Alebo zname neodporucili niekoho fajn?
@andrea719 povedať mu nech nekrici!!!Si 2 x v aute.Ak by neprestal, alebo mala z neho stres ukončila by som kurz a žiadala vrátenie peňazí
Neviem koľko máš rokov, pretože ak okolo 18tky tak rozumiem, že je táto situácia pre teba náročnejšia ako pre bežného dospelého. Ale prakticky treba spraviť to, čo píše anonymka nado mnou. 1. požiadať o toho iného inštruktora 2. ak by ti to majiteľ autoškoly “nedovolil” alebo by boli obaja z rovnakého cesta, tak vyžiadať peniaze a odísť do inej autoškoly. A zanechať veľmi zlú recenziu.
Ak si mladá 18 ročná, zober si so sebou na riešenie rodiča. Ak si dospelá žena, vezmi manžela (alebo kamaráta, čo bude “hrať” manžela), brata, hocikoho.
Akože áno, je psychicky náročné sedieť v aute so začiatočníkom, ktorý môže robiť marginálne chyby. Ale od toho tam tí inštruktori sú, aby vedeli spraviť fajn atmosféru v aute a aby sa ten žiak bál čo najmenej (menej strachu, menej chýb).
Na mňa tiež zhučal majiteľ autoškoly a to za úplnú blbosť. Požiadala som ho, aby mi stiahol tienítko, lebo mi svietilo v kopci rovno do očí. Som dupla na brzdu, vypla motor uprostred premávky a opýtala som sa ho, či budeme volať manželovi, alebo to dojazdíme v kľude. Začal tam už hapkať dáke blbosti, ako chcel aby som bola samostatná a nedržala kŕčovito volant ale škoda sa už stala. To však bola moja posledná jazda pred skúškami, tak som bola v pohode. Keby mi to spraví na prvej jazde, tak utečiem s plačom a už ma neuvidí.
Ináč v aute autoškoly je dashcam, nahráva aj zvuk.
Keby sa chcel chlapec hádať, že však sa “nič nestalo”.
Mala som hrozného nerváka inštruktora. Po prvej jazde som sa rozplakala ešte v aute. Ale potom som si povedala ok, nech vreští koľko chce. A nakoniec som aj bola rada že som si ho vybrala.
Ak máš možnosť požičaj si niekoho auto (priateľove, mamine, tatove…) a vyskúšaj sa aspoň pohynat a parkovať na nejakom obrovskom parkovisku alebo plošine kde nie sú auta, mne to pomohlo veľmi že sa si to natrénovala dopredu aspoň to pohýnanie a parkovanie ale vždy som tiež mala jemný stres že ako je možné že som medzi normálnymi vodičmi s mojou 0 praxou veď ešte niekoho prizabijem 🤣 časom som zistila že je na cestách toľko debilkov že ja ten problém nie som 😆 a doteraz šoférujem s touto mentalitou
@andrea719 na mňa tiež inštruktor kričal, a spravila som vodičák na prvýkrát. Keby na mňa nekrical, tak možno nespravím , chcela som mu dokázať, že ja to dám.
do mna prave predvcerom v NZ autoskola tukla a tiez malo mlade dievca iba druhu jazdu.
@anonym_19f65a aj kedy som chcela tak sa nedá je to jeho autoškola je tam akurát ešte jeden inštruktor
@andrea719 Aha chápem.
@andrea719 povedz ze si v strese ked krici a ze ti to nepomaha. A ze ak je fakt problem pre neho prestat kricat a tak ci ti vie doplatit peniaze ze pojdes inde. Tak slusne vies ze si ochotna sa dohodnut. Mozno porozmysla ze aj recenzia zla pre neho moze byt a mensi zaujem o sluzby... Alebo toho druheho instruktora ze chces ak je lepsi. Nekukala si recenzie ked si vyberala autoskolu? Alebo zname neodporucili niekoho fajn?
@anonym_b905f5 nie nepozerala som recenzie dnes som bola na tretej jazde a stále sa cítim hlúpo že som sa do toho dala. Po koľkých jázd ste to dali že ste už strese neboli
@anonym_b905f5 nie nepozerala som recenzie dnes som bola na tretej jazde a stále sa cítim hlúpo že som sa do toho dala. Po koľkých jázd ste to dali že ste už strese neboli
@andrea719 joj kazdy je v strese v autoskole, ja som bol kludnejsi asi na 5tej...ale mal som dobru instruktorku nekricala, vysvetlila vedel som ze sa na nu mozem spolahnut... Viac v strese som bol ked som siel uz s vodicakom prvy krat autom, uz ti nema kto zabrzdit, spojku podrzat, poradit na krizovatke. Ale kazdy si tym presiel.
Bola som 3x na jazdu, na druhej som to chcela vzdať kvôli stresu a inštruktor mi povedal že som neurobila žiadnu veľkú chybu a že na to mám aby som pokračovala.kazdou jazdou to bude len lepšie, nevzdávaj to
@andrea719 nepoteším ťa, som 5 mesiacov po vodičáku a furt v strese 😁 lebo keď si na dáku situáciu zvyknem tak sa pridá dačo nové (napr. zmena času - domov chodím zrazu za tmy, posledné dni husté hmly, zachvíľu začne námraza) stále dačo nové z čoho môže byť človek v strese.
Bola som 3x na jazdu, na druhej som to chcela vzdať kvôli stresu a inštruktor mi povedal že som neurobila žiadnu veľkú chybu a že na to mám aby som pokračovala.kazdou jazdou to bude len lepšie, nevzdávaj to
@anonym_d86574 nemali sme toho istého inštruktora? Tiež som to chcela vzdať asi v polovici kurzu, volal mi asi 3 krát kvôli tomu a hučal do mňa aká som už teraz dobrá vodička a že on to vie rozpoznať a že by to bola škoda vzdať… a mal pravdu, no. Ukecal ma a teraz som rada že mi doslova nedovolil to vzdať.
Žiaľ mala som to tak, a síce som skúšky spravila, no zdeptal ma tak, že nesoferujem lebo si absolútne neverím. Mala som uz vtedy rovno odísť a nájsť si iného, ktorý by ma nezhadzoval celý cas
Žiaľ mala som to tak, a síce som skúšky spravila, no zdeptal ma tak, že nesoferujem lebo si absolútne neverím. Mala som uz vtedy rovno odísť a nájsť si iného, ktorý by ma nezhadzoval celý cas
@nelka93 tak si daj kondičné jazdy v inej autoskole s normalnym instruktorom
@andrea719 vymeň inštruktora. A ani sa s ním nemusíš baviť prečo, začo. Neboj sa. Nemá žiadne právo po Tebe kričať, len Ťa tak zbytočne stresuje.
@andrea719 nepoteším ťa, som 5 mesiacov po vodičáku a furt v strese 😁 lebo keď si na dáku situáciu zvyknem tak sa pridá dačo nové (napr. zmena času - domov chodím zrazu za tmy, posledné dni husté hmly, zachvíľu začne námraza) stále dačo nové z čoho môže byť človek v strese.
@deninka233 myslím že časom to všetko bude ok,trening delá mistry🤔.5 mesiacov neje ešte tak dlhá doba..ja som šla na kurz v zime z toho dôvodu že po zime pridu dlhšie dni tak sa bude dať zajazdiť cez dlhšie dni..
@anonym_19f65a aj kedy som chcela tak sa nedá je to jeho autoškola je tam akurát ešte jeden inštruktor
@andrea719 ak je to jeho autoškola, tak mu povedzte, že chcete vymeniť inštruktora za toho druhého, s ktorým si možno lepšie sadnete, keďže nie je tvoja predstava, aby niekto počas hodín na teba kričal. Si dospelá osoba, treba sa správať asertívne a povedať, čo ti prekáža. Slušne, ale povedať.

@andrea719 vymenit instruktora? Ja som mal zenu instruktorku a super.