icon

Auto na splátky pre rodičov

18. nov 2025

Ahojte, nemá tu niekto kto by vedel ponúknuť auto na splatky? Kvôli dieťaťu nám súri auto a momentálne sú nemôžeme dovoliť kupovať nejaké drahšie auto. Samozrejme všetko by sme splácali, overené aj notárom. Ďakujem

anonym_855657
18. nov 2025

@anonym_autor tak nekupujte drahsie, ale lacnejsie a vezmite na leasing / pozicku z banky... ak nie ste dost "dobri" pre banku, tazko presvedcite bezneho cloveka, ze budete splacat

autor
18. nov 2025
@anonym_855657

@anonym_autor tak nekupujte drahsie, ale lacnejsie a vezmite na leasing / pozicku z banky... ak nie ste dost "dobri" pre banku, tazko presvedcite bezneho cloveka, ze budete splacat

@anonym_855657 problém by nebol určite splácať len ja som na RD a priateľ pracuje len na dohodu začal ani nie mesiac robí momentálne

anonym_855657
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_855657 problém by nebol určite splácať len ja som na RD a priateľ pracuje len na dohodu začal ani nie mesiac robí momentálne

@anonym_autor ok a ak by o tu pracu prisiel, tak ked budes mat na vyber medzi nezaplatenim najomneho, jedla alebo splatky, tak ktore padne ako prve? A podpisane pred notarom - cim budete rucit?

anonym_a77427
18. nov 2025

@anonym_autor Rozumiem tomu dobre, to akože od súkromnej osoby chceš kúpiť auto na splátky? 😳 No to chcem vidieť toho, kto by ti to auto takto predal.

anonym_1adc23
18. nov 2025

Dieťa sa plánuje, tak do plánov ste mali zahrnúť prácu aj auto a nie robiť to naopak.

autor
18. nov 2025
@anonym_1adc23

Dieťa sa plánuje, tak do plánov ste mali zahrnúť prácu aj auto a nie robiť to naopak.

@anonym_1adc23 auto sme mali bohužiaľ nie každé auto vydrží neviem ako dlho to je ako z mobilom a ďalšími vecami elektroniky atď

nicoletta98
18. nov 2025

Auta sa kupujú trochu inak a nie ešte keď si na RD a priateľ prvý mesiac v práci na dohodu..

madeincssr
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_1adc23 auto sme mali bohužiaľ nie každé auto vydrží neviem ako dlho to je ako z mobilom a ďalšími vecami elektroniky atď

@anonym_autor auto vydrzi teoreticky aj 30 rokov (aj viac). Jedine, co sa prakticky neda vyriesit, je silna korozia (ktora ide zvnutra nosnikov a zo stykov viacerych dielov, kde su zbodovane). Len treba kupit dobre (znacku/model aj stav) a mat dobreho servisaka (dobry pomer kvalita/cena).
Ak ide o dobru (masovu) znacku, dobry mechanik vie zohnat a vymenit hoci cely motor alebo prevodovku.
Cize k tvojmu problemu - skuste najst peknu jazdenku za cca 1500€. S dobrym poradcom sa to casom podari, len netreba mat privelke naroky. Jednoduchy benzinovy kompakt kvalitnej masovej znacky s vhodnym (spolahlivym, tiez masovym) motorom.

anonym_55ba12
18. nov 2025

Ty RD, on na dohodu. To pokolko chcete mesacne splacat?

marcelik88
18. nov 2025

Neviem, či okrem známych niekto toto riskne. Chápem, že ste v situácii, kedy potrebujete súrne auto, ale asi by bolo lepšie obrátiť sa na nejakú spoločnosť formou spotrebáku.

anonym_7c42de
18. nov 2025

Keď sme nemali auto a súrne sme ho potrebovali, kúpili sme za 500€. To auto nám slúžilo.osem rokov a ešte ve ho predali za stovku.
To nemáte ani toľko rezervu?

anonym_959bb1
18. nov 2025

To za kolko chcete kupovat auto? Ak surne a kvoli dietatu tj po meste, doktoroch, ci prace, staci vam jazdenka do tisicky. Na to nenazbierate?

denithestrange1993
19. nov 2025

@anonym_autor ja by som do toho nesla. Vo vasej situacii nemate istotu ze budete schopni auto splacat ci uz na leasing alebo cez nebankovku atd. Ak nemate nasporene aspon polovicu zo sumy auta tak kaslite na to. Nahodou pride o robotu a zrazu neexistencia auta bude ten najmensi problem.

anonym_d759b9
19. nov 2025

Este len zacal pracovat,ma isto 3m skusobnu dobu,kedy kolvek moze prist o pracu a budete mat len rodicak a zit budete z coho???Platit to uz nebudete mat z coho.
Ked som mala havarku,auto na totalku,druhe auto pocas vikendu kupila za 500eur,len aby som sa mohla dostavit do prace a z prace domov.
Ak ani na take nemate,na splatky naozaj zabudnite.

hefo
19. nov 2025

Za jeden plat kúpiť nejakú starú Fabiu, to opraví každý garážový servis, diely zoberie z vrakoviska za pár šupov.

Čo ja viem niečo ako toto, táto vyzerá aj opticky ešte celkom pekná, 1200 €:
https://www.autobazar.eu/detail/skoda-fabia-12-...
(áno, má to extra slabý motor, ale v takejto situácii človek má jazdiť a nie machrovať)

mandzula
19. nov 2025

Ak si na mieste, kde jazdia taxiky, vyuzivaj tie, to ta v tejto situacii vyjde lacnejsie.

bomba36
19. nov 2025

Viete o tom že to auto potrebuje aj tankovať, dolievať olej, vodu do ostrekovačov, STK, EK, pneumatiky letné/zimné, údržbu, servis.. to nie je že kúpite za posledné nejakú šunku, natankujete za dvacku a jazdíte si. Finančná gramotnosť 0,00 🤷
Frajer nech využíva do práce verejnú dopravu, keď si nemôžete dovoliť auto.

margotka17
21. nov 2025

@anonym_autor mojej susedky dcérka si kúpila do práce auto za 900 €. Jazdí na ňom každý deň, má STK, EK. Tak si kúpte auto, na ktoré nemusíš zháňať peniaze či na splátky. Čo tak privyrobiť si a bez pôžičky?

anonym_d92fae
21. nov 2025
@anonym_959bb1

To za kolko chcete kupovat auto? Ak surne a kvoli dietatu tj po meste, doktoroch, ci prace, staci vam jazdenka do tisicky. Na to nenazbierate?

@anonym_959bb1 s dieťaťom po meste sa dá aj v kočíku pobehať nemusíš mať auto, odpadá ti platiť parkovné, často ani niet kde zaparkovať.

anonym_e586c4
21. nov 2025

My sme takto predali dve auta našim známym, že nám ich splácali, ide to, ale známym, nie cudziemu cloveku. Aj ti znami mali problem, že nie vzdy im to vyslo, ale nakoniec nám ich dosplacali.. ale pri cudzim cloveku nikto nepojde do takehoto rizika

gabriela321123
Odpoveď bola odstránená
vladovvv
25. nov 2025

Keď si niečo nevieš kúpiť dvakrát, tak si to nekupuj vôbec.