Chodia pokuty za meškanie platby poistného za auto?
ahojte, prosím vás chodia aj nejaka pokuta za omeškanie platby za poistku na auto? ročnu poistku mam uhradiť do decembra a teda ak by som ju uhradila v januari či pošlu len vyzvu alebo ako... dakujem
na aute jazdim minimalne, len bohužial som zabudla že musim zaplatiť taku vysoku sumu. dakujem za normalne nazory
@anonym_autor mozes zaplatit neskor, ale na aute nejazdi.
@anonym_b4d309 dakujem, takže je problem ak by sa stala nehoda .. inak môžem aj o mesiac neskor ?
@anonym_b4d309 dakujem, takže je problem ak by sa stala nehoda .. inak môžem aj o mesiac neskor ?
@anonym_autor to je na tebe
https://www.fingo.sk/blog/nezaplatili-ste-pzp-p...
my si z tohto dovodu rozpocitavame take vacsie platby na mesiace a mesacne odkladame istu sumu na poducet, ktoru dame naspat na ucet ked treba napr. poistku platit... proste tam sa to naaukumuluje a potom nas to tak 'neprasti' v tom mesiaci ked ju platime. Mame viac tych poloziek, a za mna je to najlepsie riesenie... aj firmy si takto vytvaraju accrual ktory potom rozpustaju
@anonym_autor poistka musí naväzovať,príde ti pokuta z Okresného úradu.
Pride upomienka. Ja som bola v tom, že som zaplatila PZP, ale platba neodišla a ja som si to neskontrovala. Az po upomienke som si to pozrela a zaplatila. Len sa nesmie nič stat.
@anonym_autor poistka musí naväzovať,príde ti pokuta z Okresného úradu.
@ibrunova nadvazovať ?
@anonym_autor nadväzovať či naväzovať, to je hádam jedno
@ibrunova nerozumiem vete navazovať načo ?
@anonym_autor ak máš poistku do 15.12, tak 16.12 už musí byť uhradená nová poistka.
@ibrunova aha, lebo som nerozumela už chápem 🙂)
1. Bez poistky by si nemala jazdit- ak sa stane cokolvek zaplatis vsetky naklady a aj pokutu. 2. Ak ta budu kontrolovat - zaplatis pokutu, dohodni si rozdelenie sumy na 2 alebo 4 platby a plat po castiach sice preplatis, ale nemas ziadny problem. Myslim, ze ak tam zajdes tak by ti mohli vyjst v ustrety na pockanie
1. Bez poistky by si nemala jazdit- ak sa stane cokolvek zaplatis vsetky naklady a aj pokutu. 2. Ak ta budu kontrolovat - zaplatis pokutu, dohodni si rozdelenie sumy na 2 alebo 4 platby a plat po castiach sice preplatis, ale nemas ziadny problem. Myslim, ze ak tam zajdes tak by ti mohli vyjst v ustrety na pockanie
@olimuc nikoho nezaujíma, či jazdí, či nie, dátumy nepustia.. Jediné, čo má zmysel, že odhlásiť auto dočasne z evidencie. Inak systém vyhodí, že nemá uhradené.
PZP musis mat uhradene v termine. Tam ta pokuta realne hrozi. Pri havarijnom si pozri podmienky zmluvy, ze dokedy si kryta, ak budes meskat s platbou. Zvykne tam byt nejaka doba, kym zrusia poistky.
každý rok na našich autách zabudnem PZP zaplatiť načas 🙈😀 zatiaľ mi ešte pokuta neprišla nikdy. takže nie je žiadny systém ktorý by ti o polnoci vytvoril pokutu 😉 (ako je to napríklad pri diaľničnej známke) nemusí "nadväzovať". ale mesiac neskôr to už problém byť môže, asi by som si radšej od niekoho požičala alebo v práci pýtala preddavok
@anonym_autor nič sa nestane. Môžeš kľudne zmeniť poisťovňu napr. A dať si tu poistku štvrťročne. My sme tak pri sťahovaní nedopatrením stratili list z poisťovne, asi 2mesiace sme jazdili bez poistky😵💫 našťastie sa nič nestalo. Ale poznám aj taký prípad, že si schválne a dobrovoľne neplatí niekto poistku 🫣 to je už extrém.
@anonym_autor pokiaľ je auto schopné jazdiť to znamená spôsobilé na cestnú premávku a teda má platnú STK a EK musí mať zaplatene PZP to znamená povinné zmluvné poistenie , pokiaľ máš havarijné poistenie to zaplatené nemusí byť.
Jedine dôvody prečo nemusíš mať zaplatené povinné zmluvné poistenie sú trvalé vyradenie s evidencie alebo dočasné vyradenie s evidencie ,ver že keby aj si ho mala na parkovisku a niekto do teba napríklad nacuva a kôli jeho havarijnému poisteniu zavola políciu máš problém .
Pokiaľ ti to nevychádza platiť ročne ,daj si to mesačne ,štvrťročne ale isto nenechavaj auto bez platnej zákonnej poistky ,preto je zákonná lebo musí byť!
@anonym_autor nič sa nestane. Môžeš kľudne zmeniť poisťovňu napr. A dať si tu poistku štvrťročne. My sme tak pri sťahovaní nedopatrením stratili list z poisťovne, asi 2mesiace sme jazdili bez poistky😵💫 našťastie sa nič nestalo. Ale poznám aj taký prípad, že si schválne a dobrovoľne neplatí niekto poistku 🫣 to je už extrém.
@anonym_af682a To ste mali šťastie zober si že náhodou máte dopravnú nehodu napríklad s Audi S8 ,vina na vašej strane auto Audi na totálnu cena poviem len tak 80000 eur ,to už taká sranda nie je že ?
Pre povedzme 120 eur si brať úver a splácať niekomu auto
@ibrunova .. nemusí. PZP je síce povinné ale mnoho áut jazdí bez neho. Bohužiaľ.
Ideš do rizika, že keď za ten mesiac budeš mať nehodu tak ťa čakajú veľmi nepríjemné ťahanice
@doriiis neviem kto normálny pôjde do rizika že bude niekomu splácať auto v 10 tkach tisíc eur a zvlášť keď nemá na zaplatenie 120 až 200 eur ročne ,to keby som na PZP nemal ,tak auto predám a jazdím na bicykli ale nie takto hazardne sa správať to je čisté psycho takže takéto rady ,neraď ,je to PZP ,povinné zmluvné poistenie,už s toho názvu každý aspoň so základným vzdelaním vie čo znamená povinné ,to že ho niektorý nemajú ,tak oni to nemajú v hlave v poriadku ,takže toto nie je cesta
@anonym_autor ak ti môžem poradiť ,normálne skoc do poisťovne a dohodni sa že chces zmeniť interval na poviem príklad štvrťročne ,rátam že ti vyjdú v ústrety ,možno sa to dá aj na mesačnej báze ,to neviem ja platím ročne ale choď tam ešte teraz a daj si to do poriadku ,ver že keby sa nedajbože niečo stalo máš veľký problém a to nemusíš ani na aute jazdiť ,jedine ak bývaš v dome a máš ho v garáži ale ak v paneláku a parkujes ho pred ním môže sa ľahko stať nešťastie a vyjde ťa to potom draho , pretože ako som spomínal stačí že aj niekto do teba nacuva a viem s vlastnej skúsenosti že pokiaľ platíš havarijné poistenie je lepšie zavolať políciu a keď aj dostaneš pokutu za výjazd niektoré poisťovne rýchlejšie plnia poistenie plnenie keď majú správu od polície no a keď zavolá sa polícia ,zistia majiteľa druhého vozidla ,teda teba , následne si vyžiadajú vodičský a plátne papiere od vozidla teda STk ,EK a PZP takže poistku a tým že ju nebudeš mať tak to budú brať že dotyčné auto nie je spôsobilé a po správnosti by malo byť odhlásenie na dopravnom inšpektoráte
@anonym_autor ak ti môžem poradiť ,normálne skoc do poisťovne a dohodni sa že chces zmeniť interval na poviem príklad štvrťročne ,rátam že ti vyjdú v ústrety ,možno sa to dá aj na mesačnej báze ,to neviem ja platím ročne ale choď tam ešte teraz a daj si to do poriadku ,ver že keby sa nedajbože niečo stalo máš veľký problém a to nemusíš ani na aute jazdiť ,jedine ak bývaš v dome a máš ho v garáži ale ak v paneláku a parkujes ho pred ním môže sa ľahko stať nešťastie a vyjde ťa to potom draho , pretože ako som spomínal stačí že aj niekto do teba nacuva a viem s vlastnej skúsenosti že pokiaľ platíš havarijné poistenie je lepšie zavolať políciu a keď aj dostaneš pokutu za výjazd niektoré poisťovne rýchlejšie plnia poistenie plnenie keď majú správu od polície no a keď zavolá sa polícia ,zistia majiteľa druhého vozidla ,teda teba , následne si vyžiadajú vodičský a plátne papiere od vozidla teda STk ,EK a PZP takže poistku a tým že ju nebudeš mať tak to budú brať že dotyčné auto nie je spôsobilé a po správnosti by malo byť odhlásenie na dopravnom inšpektoráte
@vlado19822 a samozrejme aj mastná pokuta
@anonym_af682a ešte jedna vec na to aby si mohla zmeniť poisťovňu musíš tak urobiť najneskôr do 6 týždňov od kedy máš ďalšiu platbu na ďalší rok ,to znamená ak má poviem príklad do 15 decembra 2025 a príde tam 10 decembra že chce ísť do inej poistenie tak to sa nedá
@vlado19822 .... Ja nič neradim. To sú fakty a štatistiky. A keď niekto spôsobí nehodu bez PZP tak spláca poisťovni, ktorej škodovú udalosť priradia. To len tak mimochodom
@doriiis neviem kto normálny pôjde do rizika že bude niekomu splácať auto v 10 tkach tisíc eur a zvlášť keď nemá na zaplatenie 120 až 200 eur ročne ,to keby som na PZP nemal ,tak auto predám a jazdím na bicykli ale nie takto hazardne sa správať to je čisté psycho takže takéto rady ,neraď ,je to PZP ,povinné zmluvné poistenie,už s toho názvu každý aspoň so základným vzdelaním vie čo znamená povinné ,to že ho niektorý nemajú ,tak oni to nemajú v hlave v poriadku ,takže toto nie je cesta
@vlado19822 ... Pre zaujímavosť. Zhruba 9 % motorových vozidiel nemá uzatvorené PZP. Je to zhruba 320 000 vozidiel.
@vlado19822 ... Pre zaujímavosť. Zhruba 9 % motorových vozidiel nemá uzatvorené PZP. Je to zhruba 320 000 vozidiel.
@doriiis Ako už som to písal ,ten kto nemá zaplatené PZP podľa mňa nemá v hlave v poriadku a mal by vrátiť vodičský preukaz.Co sa týka tých 300000 vozidiel s toho je okolo 100000 vozidiel neexistujúcich ,to znamená že sú to neodhlasene sroty niektoré už neexistujúce desiatky rokov ,ďalších 100000 majú rómsky spoluobčania ak nie aj viac ktorý za tie sroty neplatia ,tiež zákon ukladá nariadiť vozidlo pod vplyvom omamných a návykových látok a alkoholu a ľudia to robia ale treba písať ako to má normálny ,priemerné inteligentný človek urobiť keď niekto pýta nejakú radu a nie že netreba ,veď 9 percent neplatí ,no ani sociálne neplatia a potom nemajú napríklad dôchodok ale nie že je to správne a má sa to tak urobiť
@vlado19822 .... Ja nič neradim. To sú fakty a štatistiky. A keď niekto spôsobí nehodu bez PZP tak spláca poisťovni, ktorej škodovú udalosť priradia. To len tak mimochodom
@doriiis
Je úplne irelevantné komu to splácas ,toto urobili aby normálny človek ktorý si platí poistné aby v prípade že doňho napálil nejaký s IQ hupacieho koníka bez PZP tak aby sa s ním neťahal po súdoch ale zaplatí to poisťovňa a potom to už toho normálneho človeka ktorý si platí absolútne nezaujíma že poisťovňa vymáha od dotyčného s IQ hupaci koník .
Tu ide o to že pokiaľ nenaburas do trabanta ,tak sa nedoplatis a sú auta v hodnote kľudne 100000eur a viac o to tu ide ,mňa poúčať nemusíš jazdím od 18 takže vyše 30 rokov aj ako profesionálny vodič .

@anonym_autor mozes zaplatit neskor, ale na aute nejazdi.