Čo zvážiť pri kúpe auta z autobazáru?
Zdravim. Kupoval niekto auto z autobazáru? Mám záujem o auto . Je dovezené z Holandska ale má nabehane 180 000km, rok výroby 2021 benzín 1.5 110kw Veľmi sa v Tom nevyznám a neviem o nikom kto by mi vedel poradiť . Poradí mi niekto? Ďakujem
@anonym_autor tak z tohto co pises, sa neda povedat nic. Ak nemas nikoho znameho, tak si zaplat automechanika alebo predavajucemu povedz, ze ho chces dat pozriet v autorizovanom servise danej znacky na svoje naklady. Ak nebude chciet, tak vies, ze je problem, ak suhlasit bude, tak dohodni termin a investuj a budes vediet na com si.
Auto z bazáru by mal prehliadnuť automechanik alebo autorizovaný servis. Bez toho by som nekúpila. Ak nemáš známeho mechanika, ideálne takého, čo má aj diagnostiku, zaplať niekoho, najlepšie takého, kde by si potom auto aj servisovala.
Ktorý bazár ak aaa tak tam ani nechoď, ak iný zober zo sebou niekoho kto sa do toho vyzná.
@anonym_autor tak z tohto co pises, sa neda povedat nic. Ak nemas nikoho znameho, tak si zaplat automechanika alebo predavajucemu povedz, ze ho chces dat pozriet v autorizovanom servise danej znacky na svoje naklady. Ak nebude chciet, tak vies, ze je problem, ak suhlasit bude, tak dohodni termin a investuj a budes vediet na com si.
@sissy27 a ak má auto aj originál papiere čo a ako bolo servisovane?
Zaplať si 10-15€ za overenie histórie vozidla podľa VIN/EČV čísla
@sissy27 a ak má auto aj originál papiere čo a ako bolo servisovane?
@anonym_autor
Ty si idealny naivny zakaznik co nema ani sajnu, a tie papiere aj pisu ci bolo burane?
@anonym_autor
Ty si idealny naivny zakaznik co nema ani sajnu, a tie papiere aj pisu ci bolo burane?
@anonym_8039aa veď hovorím že sa nevyznám. Tak som sa priznala
Neviem pomôcť, ale ak máš obavy z autobazáru, tak napr. aj my predávame SUV v dobrom stave. Ak chceš napíš spravu.
jazdené auto je vždy lotéria, ak bolo jazdené po diaľnici môže byť o.k. ak rovnaké auto bolo jazdené po meste, môže byť k.o. malý objem a vysoký výkon - krátka životnosť, veľký objem a nízky výkon dlhá životnosť
@anonym_autor To, že bolo dovezené z Holandska je pre mňa "red flag". Kšeftári nedovážajú dobré autá zo zahrananičia, je to autíčkarská mafia. Poznám niekoho, kto dovážal a potom na polícii vybavovali pre auto papiere. Netvrdím, že bolo rovno kradnuté, ale tam ich veľmi lacno nakúpili.
Takže aj keď ti dajú papiere, ten papier znesie veľa. Tam sa dá napísať čokoľvek.
Potom tie km - píšeš, že auto z roku 2021 a má najazdené 180 tisíc km. Na čo bolo asi používané, keď ročne najazdilo cez 40 tisíc km? Toľko som ja najazdil na svojom aute súkromne za 21 rokov.
Tie autá som nevidel, takže jednoznačne nemôžem povedať, že s nimi niečo je. Ale je to veľmi podozrivé.
Denne vidím na diaľnici valníky z Rumunska, Macedónie, Srbska a iných balkánskych krajín, ako vozia ojazdené a čiastočne búrané autá zo západu.
Ak kúpiš ojazdené auto registrované na Slovensku, tak sa cez CEPU (centrálny register poistných udalostí) dá zistiť, či bolo to auto búrané a koľko krát. U dovezeného auta to nezistíš.
prvé čo by som spravil, je zaplatiť si carvertical/cebiu ako nejaký prvotný report čo dokážu spraviť z informácií dostupných na internete. ak už v ňom nájdem niečo čo sa mi nepáči, tak viem že ma to stálo 20e ale ušetril som cestu a čas vôbec ísť sa pozrieť na to auto.
ak sa ale rozhodneš že ho chceš a nemáš nikoho, vieš si zaplatiť aj niekoho kto ti pôjde na to auto pozrieť, povoziť sa, celé ho prezrieť a urobiť ti dôkladný report s fotkami s tým že čo ťa bude najbližšie v servise čakať.
dovezených aút by som sa až tak nebál, častokrát v zahraničí sú autá dostupnejšie ako tu, pretože tam tie auta v rodinách sa rýchlejšie menia. samozrejme sú aj autá ktoré precestujú cez litvu kde ich Fero opraví a následne privezú na SK. zistí to jedine niekto kto s tými autami pracuje.
takže za mňa ak nemáš šajnu o autách a nemáš nikoho takého, zaplať si na to človeka.

Značka?