icon

Koľko stojí prezutie auta?

waqix
17. okt 2025

Ahojte,
nová zimná sezóna je tu.
A čo ceny, ako vyrástli?

Strana
z3
dorizzz
17. okt 2025

Platila som o 2 eura viac ako na jar. Ale teda ak to mam porovnat s prezuvanim pred 5 rokmi, tak je to 100% narast.

waqix
autor
17. okt 2025
@dorizzz

Platila som o 2 eura viac ako na jar. Ale teda ak to mam porovnat s prezuvanim pred 5 rokmi, tak je to 100% narast.

@dorizzz no pred piatimi rokmi rokmi tu čítam 25 až 35€ to stálo , tak teraz 250 až 350€😰

janagem
17. okt 2025

Ja som dnes platila za prezutie (bez uskladnenia alebo hocičo ho) 25 eur - ale to je pneuservis na vychode

waqix
autor
17. okt 2025
@janagem

Ja som dnes platila za prezutie (bez uskladnenia alebo hocičo ho) 25 eur - ale to je pneuservis na vychode

@janagem Ďakujem

janai1
17. okt 2025
@waqix

@dorizzz no pred piatimi rokmi rokmi tu čítam 25 až 35€ to stálo , tak teraz 250 až 350€😰

@waqix kde prosím ťa za prezutie auta platia 350€? 🤦🏽‍♀️

anonym_b5c46b
17. okt 2025
@waqix

@waqix s tymi percentami zartujes, ano?
Ale v kazdom servise aj vramci BA napriklad sa ceny trosku lisia... a myslim, ze zalezi od typov kolies, velkosti, ci su plechove alebo nie... kolko minu na vyvazenie apod...

lucka_ke
17. okt 2025

nárast 100 percent neznamená že to vynásobíš 100vkou 😂

anonym_b5c46b
17. okt 2025
@lucka_ke

nárast 100 percent neznamená že to vynásobíš 100vkou 😂

@lucka_ke uz prestane inac prosim s tou matikou🙂 🙂... v tomto pripade to vynasobila len 10tkou, ale aj tak cele zle 🙂 🙂

hellwant
17. okt 2025
@waqix

@waqix 250-350? To iste nebolo iba prezutie štylom odšrobujem letne na diskoch a prisrobujem zimne na diskoch. Teda pritom si musela mať vyvaženie, uskladnenie a ak nemas zimne na vlastnych diskoch, tak letnu musia stiahniut z disku a dať naň zimnu. Alebo si to spojila o zaručnou prehliadkou?

lucka_ke
17. okt 2025
@anonym_b5c46b

@lucka_ke uz prestane inac prosim s tou matikou🙂 🙂... v tomto pripade to vynasobila len 10tkou, ale aj tak cele zle 🙂 🙂

@anonym_b5c46b ja viem, len ma to pobavilo

waqix
autor
17. okt 2025

Pýtam sa, lebo doteraz mi to stále niekto prezul na mojom staručkom aute. No mám už nové a keď počítam, cenníky, ktoré sú na nete... no tak treba hlboko do vačku stiahnuť.

hellwant
17. okt 2025
@anonym_b5c46b

@anonym_b5c46b Jaj tak😅

hapkova
17. okt 2025

ste ma teraz riadne vystrasili, ze 250 eur. hadam to bol len zly vtip, vsak to by bol aky narast ceny oproti minulemu roku?

waqix
autor
17. okt 2025

🤣 no dobre, rozpíšem to trochu:
nazutie na disky(alu), výmena za zimné, asi vyváženie, ďalej ten elektronický snímač nastaviť... žeby...... všetko? Tak za 4=100či koľko?

anonym_a72c2e
17. okt 2025
@waqix

Pýtam sa, lebo doteraz mi to stále niekto prezul na mojom staručkom aute. No mám už nové a keď počítam, cenníky, ktoré sú na nete... no tak treba hlboko do vačku stiahnuť.

@waqix Záleží to asi aj podľa regiónu. U nás v BB kraji, cca max. 50 eur kompletka - SUV s jednými diskami, prehodenie pneumatík z disku na disk + vyváženie, príp. nastavenie snímača tlaku v pneu. Prezutie, keď máš gumy na diskoch bude ešte lacnejšie. A ak si z dolniakov, kúp si celoročné gumy a máš na dlhšiu dobu pokoj.

waqix
autor
17. okt 2025
@anonym_a72c2e

@waqix Záleží to asi aj podľa regiónu. U nás v BB kraji, cca max. 50 eur kompletka - SUV s jednými diskami, prehodenie pneumatík z disku na disk + vyváženie, príp. nastavenie snímača tlaku v pneu. Prezutie, keď máš gumy na diskoch bude ešte lacnejšie. A ak si z dolniakov, kúp si celoročné gumy a máš na dlhšiu dobu pokoj.

@anonym_a72c2e Ďakujem

anonym_aa3b03
17. okt 2025

Boze toto je ukazkovy priklad ako sa siria poplasne spravy od ludi co absolutne nerozmyslaju, alebo nevedia, ale zabiju taketo nieco do verejnosti. Ano, 350 za prezutie 🙄🤦🤦🤦

anonym_f00a80
17. okt 2025

My takto: Poprad, prehodenie kolies (letné na elektrónoch za zimné na elektrónoch) + vyváženie 48 €. Na jar zo zimných na letné 36, takže nárast tam je....ale my meníme v autorizovanej predajni, kde sme auto kúpili, keďže je ešte stále nové, tak si ho tak "híčkame" 😅 staršie auto ešte prezuté momentálne nemáme...

waqix
autor
17. okt 2025
@anonym_aa3b03

Boze toto je ukazkovy priklad ako sa siria poplasne spravy od ludi co absolutne nerozmyslaju, alebo nevedia, ale zabiju taketo nieco do verejnosti. Ano, 350 za prezutie 🙄🤦🤦🤦

@anonym_aa3b03 No, aspoň sa niečo deje😂 Ospravedlňujem sa, že som vás svojimi nevedomosťami vystrašila, podaktorím dvihla tlak. Ale tu je najrýchlejšia cesta zistiť, čo potrebuješ, keď sa nemáš koho opýtať. Tak, týmto ďakujem všetkým, čo sa zapojili. Prejam pekný nadchádzajúci víkend.

simsalabim
17. okt 2025

Ja som sa pred par rokmi rozhodla pre celorocne pneumatiky, lebo ma to uz vazne nebavilo stale mysliet na prezutie, platit za to a uskladnovat gumy. Ale zijem v BA, jazdim iba v meste. Ine je to niekde na Liptove.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
sweet20
17. okt 2025

@waqix 30 eur ke, aj s vyvazenim

sweet20
17. okt 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe to kde si citala?

ewwe
Autor odpoveď zmazal
anonym_b5c46b
17. okt 2025
@anonym_aa3b03

@anonym_aa3b03 nie je to prauda, ale mohla bi bit 🙂 🙂

anonym_a72c2e
17. okt 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe Celoročné pneumatiky musia mať symbol 3PMSF (snehová vločka v trojvrší), aby boli na Slovensku v zimnom období legálne a považovali sa za bezpečné. Hoci staršie označenie M+S (blato a sneh) signalizuje schopnosť zvládnuť mierne zimné podmienky, nie je pre zimnú prevádzku v zmysle zákona dostatočné. Symbol 3PMSF potvrdzuje, že pneumatika prešla testami záberu na snehu a je oficiálne schválená pre zimné podmienky.

ewwe
Autor odpoveď zmazal
anonym_b5c46b
17. okt 2025
@ewwe
Odpoveď bola zmazaná

@ewwe su povolene, ale treba si dat pozor, aby neboli "stareho typu"... ved to tam napisal @anonym_a72c2e

misuliacik81
17. okt 2025

60€ ( vyzutie, obutie, vyváženie, letné uskladnenie) Topoľčany

natalka13
17. okt 2025
@waqix

@waqix ved chod tsm kde so starym autom.

Strana
z3