icon

Ktoré auto vybrať?

26. okt 2025

Pomôžte mi,ktoré auto by ste vybrali z týchto 4?
Aj dôvod ktoré prečo áno a prečo nie,ďakujem.
Foto dám do komentu

Strana
z2
autor
26. okt 2025
@anonym_c428b9

Problem je v tom, ze Renault z 1998 nie je to iste ako Renault vyrobeny o x rokov neskor. Oktavka 1 s 1.9 Tdi prejde 600 000 km a esta stale pojde, ktore nove auto dozije tolko? 80% nie … niektore zere hrdza len zidu s kamiona, ine sutak plastove, ich ani hrdza nechce ale zato riadiace jednotky maju tolko chyb a aktualizacii ako Windows … skor by som pozrela nejaky basic Polo alebo Fabiu, Scalu benzin … malo elektroniky, ak by sa nasiel 1.6 tsi v dobrom stave. Ak mas nejakeho kamarata mechanika porad sa s nim, pripadne si niekoho zaplat. Auta z 90 rokov nie su referencia. 1.0-1,2 motory su tak na Fiat pandu - ked uz nerevu ako tur, tak to opotrebenie pri vysokych kW je brutalne. Osobne by som
Isla kupovat jazdene auto len s mechanikom a to mozem povedat, ze uz dost znalosti mam …

@anonym_c428b9 Ja môžem ísť kupovať keď tak s manželom, nemám žiadneho mechanika nablízku.

autor
26. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor tak ti predám svoj hyundai. 2-ročné, najazdené 17 000 km 😀

@amdornik Hyundai som pozerala Tucson aj tie sú drahé.

autor
26. okt 2025
@enka81

@anonym_autor neporadim ti konkretny model, ale porovnaj hlavne motorizacie, niektore motory su ok, ine nie (je to tak pri vacsine značiek). Potom by som sa zamerala na rocnik, km, opotrebovatelnost,... Tiez vyhodou je kupovane na Slovensku, kolko majitelov bolo pred., ... Stocit km sa daju vzdy, ale vies to odsledovat aj opotrebovanim interieru. Pri sume nad 5000 by som dala skontrovat pred kúpou v servise.

@enka81 Ako funguje tá kontrola v servise? Príklad auto je odo mňa 100 a viac km a môžem ho zobrať domov a na ďalší deň zobrať do servisu nech skontrolujú, neviem či by to majiteľ auta dovolil. A keď sa nájde nejaká vada tak vrátiť, fakt neviem ako to funguje.

autor
26. okt 2025
@deti95060810

@anonym_autor za 20 tis. kúpiš úplne novú KIU.

@deti95060810 Daj link akú

madeincssr
26. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik Hyundai som pozerala Tucson aj tie sú drahé.

@anonym_autor naozaj ti treba take velke auto? To bude vase jedine rodinne auto? Ci tvoje, druhe auto do rodiny? Ja by som si stanovil maximalny rozpocet a zhanal do tej ceny nieco mensie benzinove, co najmladsie (SK auto od 1. majitela), s co najmenej km a urcite nikdy neburane (povodny lak na vsetkych castiach karoserie).
A na pripadnu obhliadku zhanal z okruhu vasich znamych aspon nejakeho autickara entuziastu ako poradcu.

madeincssr
26. okt 2025

@anonym_autor inak do 20 tis. kupis aj novu zakladnu Skoda Scala aj zakladny Skoda Kamiq, co su obe celkom fajn auta v pomere vonkajsie rozmery versus vnutorny priestor a kufor (najma po sklopeni [casti] zadnych sedadiel).

autor
26. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor naozaj ti treba take velke auto? To bude vase jedine rodinne auto? Ci tvoje, druhe auto do rodiny? Ja by som si stanovil maximalny rozpocet a zhanal do tej ceny nieco mensie benzinove, co najmladsie (SK auto od 1. majitela), s co najmenej km a urcite nikdy neburane (povodny lak na vsetkych castiach karoserie).
A na pripadnu obhliadku zhanal z okruhu vasich znamych aspon nejakeho autickara entuziastu ako poradcu.

@madeincssr To bude naše rodinné auto a 20 tisíc naozaj nemám toľko peňazí.

anonym_44f70f
26. okt 2025
@anonym_autor

Napíšem takto hromadne, dala som tieto na výber lebo pozerala som aj iné autá Škoda, Kia, Volkswagen ale všetko stoja okolo 15-20 a viac tisíc. Nemám toľko ani v blízkej budúcnosti nebudem mať a úver nechcem brať na auto ani leasing.
Teraz mám Renault starší model ročník 1998 a mám ho už 12 rokov tak podľa toho asi sú Renaulty dobre. Teraz mám diesel len už je v zlom stave a na ďalšiu STK pravdepodobne neprejde. Chodím krátke trasy a občas aj dlhšie. Tieto čo som dala sú ročník 2013/2015 pre mňa sú to nové autá a nad 100tisic km najazdené si myslím že je tiež dobre. Súdim podľa toho čo mám teraz 27 ročne auto a najazdené má skoro 400tisic.

@anonym_autor
Mne sa zdaju stare .. pozri si radsej nieco novsie aby si nepreplatía na servisoch
Ja mam citroen a som mega spokojna, francuzske auta kvalitne urcite su. Ja by som nikdy nesla do kie huyndai atd 🙂

madeincssr
26. okt 2025
@anonym_autor

@madeincssr To bude naše rodinné auto a 20 tisíc naozaj nemám toľko peňazí.

@anonym_autor tak ano, s nizkym rozpoctom a vacsie auto - tam je Renault jedno z moznych rieseni. Maju zlu povest, ale casto to je skor ustne (krcmove) podanie Mnohym realnym majitelom mozu sluzit v pohode. Pri kazdej jazdenke si treba nechat rezervu cca 2 tis. na pripadne vacsie opravy.
Veku auta by som sa az tak neobaval, pokial ma realne nizsi najazd, nikdy nic prelakovavane a malo starostliveho (jedineho) majitela. Idealne SK auto so vsetkymi papiermi, serviskou, manualmi, oboma orig. klucmi... Ale bez poradcu autickara je riziko velke.

anonym_21da89
26. okt 2025

Za mňa auto číslo 1. Má pomerne málo kilometrov, cena dobrá a aj sa mi páči farba.
Je úplne mimo keď ti tu niekto radí autá za 15-20 tisíc keď tvoj rozpočet je omnoho menej.
Dohodni si servis v mieste kde sa auto nachádza, mechanik auto pozrie. Ja keď som kupovala auto, novšie ale aj staršie tak som to vždy spravila tak. Obhliadka ma stála 50€.

autor
26. okt 2025
@anonym_21da89

Za mňa auto číslo 1. Má pomerne málo kilometrov, cena dobrá a aj sa mi páči farba.
Je úplne mimo keď ti tu niekto radí autá za 15-20 tisíc keď tvoj rozpočet je omnoho menej.
Dohodni si servis v mieste kde sa auto nachádza, mechanik auto pozrie. Ja keď som kupovala auto, novšie ale aj staršie tak som to vždy spravila tak. Obhliadka ma stála 50€.

@anonym_21da89 Ďakujem tuším jedna si odpísala na moju otázku.

autor
26. okt 2025

Pre ostatných kľudne mi dajte link na iné auto ak máte lepšiu voľbu pre mňa.

amdornik
26. okt 2025
@anonym_21da89

@anonym_21da89 o áno, farba je mimoriadne dôležitá 😀

nelca84
26. okt 2025
@anonym_autor

Pre ostatných kľudne mi dajte link na iné auto ak máte lepšiu voľbu pre mňa.

@anonym_autor a aky je teda cenovy strop? 7tis? Skor zapadne Slovensko? Ja by som nad dieslom ani nerozmyslala ak budes jazdit prevazne po meste.

zuzubb007
26. okt 2025

Ani jedno strašne špatné auto, ale až extrémne, a renaulty sa fajne kazia a oprava stojí majland, volila by som také kde opravy nebudú stáť viac ako auto napríklad Škoda alebo wolkswagen

anonym_897c5d
26. okt 2025
@anonym_autor

@deti95060810 Daj link akú

@anonym_autor Nie si schopná si pozrieť sama? však som pozerala asi pred 2 týždňami a veru som našla pod 20 tisíc. nové.

oravocka
26. okt 2025

@oravocka my máme na predaj Toyota Corolla Verso, 2004, 7 miestne

oravocka
26. okt 2025
@oravocka

@oravocka my máme na predaj Toyota Corolla Verso, 2004, 7 miestne

@oravocka hlavne pozeraj dokedy je STK, lebo je končí teraz v decembri alebo januári treba ti peniaze vložiť aj do opravy, aby vôbec preslo cez STK

autor
26. okt 2025
@nelca84

@anonym_autor a aky je teda cenovy strop? 7tis? Skor zapadne Slovensko? Ja by som nad dieslom ani nerozmyslala ak budes jazdit prevazne po meste.

@nelca84 Okolo 5000 a áno západné SR

autor
26. okt 2025
@anonym_897c5d

@anonym_autor Nie si schopná si pozrieť sama? však som pozerala asi pred 2 týždňami a veru som našla pod 20 tisíc. nové.

@anonym_897c5d Ja som pozerala dneska a všetko drahé pre mňa. Nemám 20 tisíc na auto asi si to prehliadla.

nelca84
26. okt 2025
@anonym_autor

@nelca84 Okolo 5000 a áno západné SR

@anonym_autor no musim povedat, ze velmi tazko sa vybera, pri takom rozpocte som uplne musela vylucit japonske auta, co su moji favoriti. Ale ked chces velky kufor https://auto.bazos.sk/inzerat/184520509/opel-as.... ale kazdu jazdenku treba dobre preverit.

margotka17
27. okt 2025

@anonym_autor no ja ani jedno. Po skúsenostiach Škoda, Hyundai, Citroen som toho názoru, že Citroen je tá naj voľba. Už máme tretie auto Citroen Berlingo. Prvé bolo manuál, tie čo máme teraz sú automat. Potrebujeme veľký úložný priestor. Čiže si zvaz, na čo ho chces v blízkej dobe využívať, čo v ňom plánuješ prevážať. Máme už viac Citróenov v rodine, iné modely a každý je spokojný. Určite nechoď do starých ročníkov, radšej zober nejaké splátky, ušetris na servise potom.

autor
27. okt 2025

Pridám ešte pár áut čo som teraz pozerala

autor
27. okt 2025

Cena 8990

autor
27. okt 2025

Cena 9000

autor
27. okt 2025

Cena 7990