icon

Musím meniť poškodenú ečv značku po nehode?

Včera o 20:38

Zdravim mal som nehodu a poskodila sa mi znacka. Posielam len polku znacky kvoli sukromiu ale tato cast je v najhorsom stave. Je zvlnena a skrabance. Vymenia mi na policii tuto znacku za novu s rovnakym ecv? Mozem prist a ziadat o vymenu aj ked nie som majitel vozidla? Aka je cena? Dakujem

Musím meniť poškodenú ečv značku po nehode?
gabika8855
Včera o 20:43

Vymenia ti rovnaku ale za poplatok ....presnu sumu ti teraz nepoviem, ale lacnejsie bude ak ti daju random hocijaku a len nahlasis v poistovni a ak mas dialnicnu... ak budes mat splnomocnenie tak vybavis ak nie si majitel

autor
Včera o 20:46

Nestaci fotka obcianskeho majitela? Sak menim kus za kus tak naco im je majitel. Nechcem nove znacky ale rovnaku…

chrobak7
Včera o 21:19
@anonym_autor

Nestaci fotka obcianskeho majitela? Sak menim kus za kus tak naco im je majitel. Nechcem nove znacky ale rovnaku…

@anonym_autor Ak chceš rovnakú, tak to sa posudzuje takmer ako individuálna EČV a tá je veľmi drahá - poplatok za duplikát je 100 € za kus. Ak by si vymenil obe za nové (náhodné), tak za tie zaplatíš 50 €.

Ak nie si majiteľ, tak ti EČV nevydajú. Vydajú ich len majiteľovi, alebo osobe, ktorá má od majiteľa splnomocnenie. Nestačí, že ukážeš OP majiteľa a fotokópiu OP už vôbec nie.

autor
Včera o 21:25

Vsade je ine info a zrejme aj tu

autor
Včera o 21:26

Splnomocnenie musi byt notarsky overene?

chrobak7
Včera o 21:59
@anonym_autor

Splnomocnenie musi byt notarsky overene?

@anonym_autor No jasné, že musí byť notársky overené. Inak by si si ho mohol sám napísať.

anonym_04e811
Včera o 23:24

Cez internet si ju majiteľ môže objednať za polovičnú cenu, donesie ju kuriér a hneď zoberie starú značku.

gabika8855
Dnes o 07:49
@anonym_autor

Vsade je ine info a zrejme aj tu

@anonym_autor to nie je ine info....ja s tym robim a je to tak ako pise @chrobak7

gabika8855
Dnes o 07:51
@chrobak7

@anonym_autor Ak chceš rovnakú, tak to sa posudzuje takmer ako individuálna EČV a tá je veľmi drahá - poplatok za duplikát je 100 € za kus. Ak by si vymenil obe za nové (náhodné), tak za tie zaplatíš 50 €.

Ak nie si majiteľ, tak ti EČV nevydajú. Vydajú ich len majiteľovi, alebo osobe, ktorá má od majiteľa splnomocnenie. Nestačí, že ukážeš OP majiteľa a fotokópiu OP už vôbec nie.

A este jedna vec nevymenia ti v tomto pripade len 1 aj ked je len 1 poskodena musis zaplatit za obe a vymenit obe znacky

autor
Dnes o 07:58
@gabika8855

@anonym_autor to nie je ine info....ja s tym robim a je to tak ako pise @chrobak7

@gabika8855 ja som pocul ze sa dava aj 3. Znacka ked mam bike alebo cosi a ze by som mohol mat pravo na tu 3. znacku a tu by som si dal dopredu? Neda sa to tak prosim ta? A ked dostanem nove musim si vybavit novy technicky a pojistku novu alebo co este? Sak to nie je normalne… a ked poviem ze mi ju ukradli alebo co? Sak kde sme aby boli s tym take problemy…

ivanaks
Dnes o 08:27

@anonym_autor Mne ukradli jednu tabuľku, druhá mi ostala. Bola som to nahlásiť na polícii a dali mi o tom aj papier. S tým som šla požiadať o vydanie duplikátu (nechcela som nové číslo). Musela som vrátiť aj tabuľku, čo mi ostala. Duplikát má na sebe v rohu ešte také malé číslo 1 v krúžku (duplikát 1). A teda platila som v tom čase za výmenu cez 100 € (medzitým sa už sumy zmenili). Druhá možnosť bola vziať lacnejšie nové EČV a obvolať/obehať poisťovňu a STK, aby mi platnú poistku a STK/EK preniesli na nové číslo. A teda info o duplikáte mám dopísané aj vo veľkom techničáku. Ty si to celé predstavuješ strašne jednoducho...

autor
Dnes o 08:36
@ivanaks

@anonym_autor Mne ukradli jednu tabuľku, druhá mi ostala. Bola som to nahlásiť na polícii a dali mi o tom aj papier. S tým som šla požiadať o vydanie duplikátu (nechcela som nové číslo). Musela som vrátiť aj tabuľku, čo mi ostala. Duplikát má na sebe v rohu ešte také malé číslo 1 v krúžku (duplikát 1). A teda platila som v tom čase za výmenu cez 100 € (medzitým sa už sumy zmenili). Druhá možnosť bola vziať lacnejšie nové EČV a obvolať/obehať poisťovňu a STK, aby mi platnú poistku a STK/EK preniesli na nové číslo. A teda info o duplikáte mám dopísané aj vo veľkom techničáku. Ty si to celé predstavuješ strašne jednoducho...

@ivanaks je to akurat tak zdieranie ludi, ta znacka ma realne hodnotu 20-30€ so vsetkym naokolo zvysok ide statu a do penazeniek polititikov…