Musím meniť poškodenú ečv značku po nehode?
Nestaci fotka obcianskeho majitela? Sak menim kus za kus tak naco im je majitel. Nechcem nove znacky ale rovnaku…
Nestaci fotka obcianskeho majitela? Sak menim kus za kus tak naco im je majitel. Nechcem nove znacky ale rovnaku…
@anonym_autor Ak chceš rovnakú, tak to sa posudzuje takmer ako individuálna EČV a tá je veľmi drahá - poplatok za duplikát je 100 € za kus. Ak by si vymenil obe za nové (náhodné), tak za tie zaplatíš 50 €.
Ak nie si majiteľ, tak ti EČV nevydajú. Vydajú ich len majiteľovi, alebo osobe, ktorá má od majiteľa splnomocnenie. Nestačí, že ukážeš OP majiteľa a fotokópiu OP už vôbec nie.
Vsade je ine info a zrejme aj tu
Splnomocnenie musi byt notarsky overene?
Splnomocnenie musi byt notarsky overene?
@anonym_autor No jasné, že musí byť notársky overené. Inak by si si ho mohol sám napísať.
Cez internet si ju majiteľ môže objednať za polovičnú cenu, donesie ju kuriér a hneď zoberie starú značku.
Vsade je ine info a zrejme aj tu
@anonym_autor to nie je ine info....ja s tym robim a je to tak ako pise @chrobak7
@anonym_autor Ak chceš rovnakú, tak to sa posudzuje takmer ako individuálna EČV a tá je veľmi drahá - poplatok za duplikát je 100 € za kus. Ak by si vymenil obe za nové (náhodné), tak za tie zaplatíš 50 €.
Ak nie si majiteľ, tak ti EČV nevydajú. Vydajú ich len majiteľovi, alebo osobe, ktorá má od majiteľa splnomocnenie. Nestačí, že ukážeš OP majiteľa a fotokópiu OP už vôbec nie.
A este jedna vec nevymenia ti v tomto pripade len 1 aj ked je len 1 poskodena musis zaplatit za obe a vymenit obe znacky
@anonym_autor to nie je ine info....ja s tym robim a je to tak ako pise @chrobak7
@gabika8855 ja som pocul ze sa dava aj 3. Znacka ked mam bike alebo cosi a ze by som mohol mat pravo na tu 3. znacku a tu by som si dal dopredu? Neda sa to tak prosim ta? A ked dostanem nove musim si vybavit novy technicky a pojistku novu alebo co este? Sak to nie je normalne… a ked poviem ze mi ju ukradli alebo co? Sak kde sme aby boli s tym take problemy…
@anonym_autor Mne ukradli jednu tabuľku, druhá mi ostala. Bola som to nahlásiť na polícii a dali mi o tom aj papier. S tým som šla požiadať o vydanie duplikátu (nechcela som nové číslo). Musela som vrátiť aj tabuľku, čo mi ostala. Duplikát má na sebe v rohu ešte také malé číslo 1 v krúžku (duplikát 1). A teda platila som v tom čase za výmenu cez 100 € (medzitým sa už sumy zmenili). Druhá možnosť bola vziať lacnejšie nové EČV a obvolať/obehať poisťovňu a STK, aby mi platnú poistku a STK/EK preniesli na nové číslo. A teda info o duplikáte mám dopísané aj vo veľkom techničáku. Ty si to celé predstavuješ strašne jednoducho...
@anonym_autor Mne ukradli jednu tabuľku, druhá mi ostala. Bola som to nahlásiť na polícii a dali mi o tom aj papier. S tým som šla požiadať o vydanie duplikátu (nechcela som nové číslo). Musela som vrátiť aj tabuľku, čo mi ostala. Duplikát má na sebe v rohu ešte také malé číslo 1 v krúžku (duplikát 1). A teda platila som v tom čase za výmenu cez 100 € (medzitým sa už sumy zmenili). Druhá možnosť bola vziať lacnejšie nové EČV a obvolať/obehať poisťovňu a STK, aby mi platnú poistku a STK/EK preniesli na nové číslo. A teda info o duplikáte mám dopísané aj vo veľkom techničáku. Ty si to celé predstavuješ strašne jednoducho...
@ivanaks je to akurat tak zdieranie ludi, ta znacka ma realne hodnotu 20-30€ so vsetkym naokolo zvysok ide statu a do penazeniek polititikov…

Vymenia ti rovnaku ale za poplatok ....presnu sumu ti teraz nepoviem, ale lacnejsie bude ak ti daju random hocijaku a len nahlasis v poistovni a ak mas dialnicnu... ak budes mat splnomocnenie tak vybavis ak nie si majitel