Najlepšie zimné pneumatiky pre Fabiu na sneh
Čaute aké pneumatiky sa vám osvedčili na malé auto typu Fabia
Pýtam s vás čo máte aspoň 20 CM snehu cez zimu a jazdite po ňom ..ktoré sa vám osvedcili? Ďakujem
@anonym_autor pozri na webe testy zimnych pneu v danom rozmere a vsimaj si teda najma ich vysledky na snehu/lade. Pneu je vzdy KOMPROMIS medzi vlastnostami na roznych povrchoch, hlucnostou a ekonomikou (cenou a vplyvom na spotrebu). Aj lacnejsia, vyrazne vzorovana pneu moze byt na snehu/lade top. Ale v ostatnych kriteriach/kategoriach uz moze byt horsia.
Top vyvazene byvaju Micheliny, Conti, GY Ultra Gripy, casto Bridgestone, z menej znamych Vredestein, Nokian a celkom dobre mozu byt aj od korejskych vyrobcov.
V hlbokom snehu sa jazdit da, ked je prasan, alebo zmrznuty. Ked otazie (plusove teploty), zapadnes, kolesa si vylestia mokro-ladove plosky a nepohnes sa, resp. mozes skoncit v priekope. Treba so sebou vozit (a mat natrenovane) kvalitne retaze, resp. aspon nejake kvalitne tie rozne "akoby-retaze" - docasne "vyprostovaky".
...a este dolezite - na hlbsi sneh su lepsie (zaberovejsie, maju vyssi merny pritlak k povrchu) UZSIE disky a pneu (z rozsahu rozmerov zapisanych v TP).
No do snehu neriesis rychlost a podobne takze najlepsie od cesjej firmy vranik - green diamond kde do gumy pridavaju kusky tvrdeho industrialneho (zevraj) diamantu a mas ako keby retaze . A drahe to nieje
Pneuvranik.cz pobocka aj na sk
@anonym_autor Mam sice vacsie auto,ale kupovali sme continental wintercontact alebo tak nejako sa volaju a bez problemov vyjdem aj do kopca. Predtym som mala matador a s tymi som mala problem vyjst do kopca.
@anonym_autor Mam sice vacsie auto,ale kupovali sme continental wintercontact alebo tak nejako sa volaju a bez problemov vyjdem aj do kopca. Predtym som mala matador a s tymi som mala problem vyjst do kopca.
@marca12 tiež mám s nimi dobré skúsenosti
Zo svojich skúseností jednoznačne Continental winter contact. Tiež mám malé auto, ale s nimi nieje problém na cestách ako napríklad na skalku kde je obmedzený posyp alebo napríklad minule som bol na Orave a tam čo snežilo neodhrnuta cesta pred tým kopcom značka že reťaze treba a vyšiel som aj bez reťazí..takže za mňa jednoznačne Continental winter contact

S akými pneu chceš jazdiť po 20cm snehu ? Na to sú už reťaze. To akože je ceste máte 20cm a neodprátavajú ?
Pneumatiky pozeraj štítky. Sú označené od A po F. A sú najlepší a F najhoršie. Najlepšie zvyknú byť Continental a Michelin, ale aj si za nich priplatíš.