Nechce sa vám zapínať bezpečnostný pás v aute?
Ahojte, ja si pás zapínam vždy. Je to pre mňa základ keď nastúpim do auta. Tie čo to máte rovnako čo robíte ak niekto v aute pás nemá ? Ja beriem že to je jeho rozhodnutie, avšak pri nehode môže jeho letiace telo zabiť niekoho kto sa pripúta a tak sa to podľa mňa týka všetkých cestujúcich. Ak je to moje auto tak nejdem pokiaľ nemaju všetci pás. Ale ak som aj ja len spolujazdec ? Vystúpite ? Alebo to necháte tak a dúfate že sa nič nestane. Ak idete napr s rodinou
@anonym_autor takto dopodrobna nad tým asi uvažuje málokto. Každopádne vaše zmýšľanie je správne, áno aj ten čo sa nezaputa, môže ohroziť druhých , tých zodpovedných.
Tiež som veľmi zodpovedný človek , ja nezaparkujem ani auto tam kde nemám a radšej idem parkovať aj kilometer ďalej, cestu sledujem ako monk, kontrolujem cyklistov v spataku či náhodou sa im niečo nestalo pri obchadzani, dodrzujem rýchlosť , som ohladuplna, dám sa nakraj keď vidím že auto oproti ma prekazku ale vojdeme sa tam v pohode všetci ..........napriek tomu , ak sa mi má niečo stať, tak sa mi stane a nemusí to byť v aute. Žijem tak aby ja som druhého svojou vôľou neohrozila. Ostatni nech si žijú so svojím svedomím.
Ak máš ale naozaj s tým problém , nenasadaj, chod vlakom , elektrickou alebo slušne poporos šoféra, že je to pre teba dôležité, aby sa zaputal. Normálny človek , ta bude chápať, nenormálny ta vysmeje.
V mojom aute, keď si sadneš na akékoľvek sedadlo a nezapneš sa, tak sa ozve také pípanie, že to nechceš počúvať. A zatiaľ každý v aute aj na prednom, aj na zadnom, mal záujem sa zapnúť a aby sa to hneď vyplo.
@anonym_autor nemala som ešte takého spolucestujúceho, v 99% ideme v aute dvaja a keby nemla spolujazdec pás, tak by auto bliakalo 🙂, Keby odmietal niekto si zapnúť pás, tak nenaštartujem
@anonym_da9ae9 ja som to niekoľko krát spravila, napr vlastnému otcovi
Napríklad svokra je nato expert. Vzadu sa zásadne neputa a vpredu dá pás poza seba a tak si sadne. Len teda nech to nepipa
nase auta sa idu zblaznit ked niekto nie je zapnuty, a to sa neda vydrzat. Cize tvoja svokra radsej sedi na pol riti aby auto nepipalo. Jezis to je truba. To je fakt tolka robota sa zapnut.
@anonym_autor ak som spolujazdec tak sa priputam. Do ostatných sa nestaram, toto je na šoférovi.
Napríklad svokra je nato expert. Vzadu sa zásadne neputa a vpredu dá pás poza seba a tak si sadne. Len teda nech to nepipa
@anonym_autor ja by som sa s ňou necrcala, alebo si zapne pás, alebo sa nepohnem z miesta. Ja som šofér, keď sa jej nepáči, môže ísť s iným, ktorý jej to bude tolerovať. To čo je za nezmysel dať si pás poza seba? Čo je na hlavu?
@anonym_autor ja by som sa s ňou necrcala, alebo si zapne pás, alebo sa nepohnem z miesta. Ja som šofér, keď sa jej nepáči, môže ísť s iným, ktorý jej to bude tolerovať. To čo je za nezmysel dať si pás poza seba? Čo je na hlavu?
@anonym_da9ae9 to samozrejme keď šoférujem ja. Ale ak napr šoféruje jej muž, jej dcéra atď.. stane sa to len pár krát v roku že takto sa niekam presúvame ale človek nikdy nevie
@anonym_da9ae9 to samozrejme keď šoférujem ja. Ale ak napr šoféruje jej muž, jej dcéra atď.. stane sa to len pár krát v roku že takto sa niekam presúvame ale človek nikdy nevie
@anonym_autor keď ide v aute s inými a ty tam nesedíš, nech sa vezie aj v kufri, ale ja by som s ňou nechodila. Toto si veľa ľudí neuvedomuje, čo to môže spôsobiť pri náraze, tak isto nákup na zadnom sedadle keď letí dopredu. Možno by jej policajti vedeli porozprávať alebo by pomohlo zraziu veľmi prudko zabrzdiť, keby otlačila rúž na predné sklo, tak by sa hádam nabudúce zapla
@anonym_autor sdnem do auta len k zodpovednému vodičovi, to znamená, že sa nepohne, kým nie je každý pripútaný. Raz som išla taxíkom a on, že netreba pás, že on má tú záražku aby auto nepípalo. Vybrala som to a zapla sa, kukal na mňa jak dilino, on pás mal.
Neviezla by somtskeho človeka buď sa zapne alebo nech vypadne z auta
Ako sofer trvám na tom, aby sa všetci priputali. Este nikoho nenapadlo to neurobit. Aj starší ročníky toto respektuju. Ako pasazier sa priputam, ostatnych neriesim, ak to nie su moje deti.
Väščina ľudí, ktorých poznám sa vzadu nepútajú, vrátane mňa. Ale keby ma šofér poprosil (čo sa nestáva), tak by som sa pripútala. S tým aby to riešil niekto iba zo spolucestujúcich som sa ešte nestretla, ale tiež by som s tým nemala nejaký problém.
@anonym_autor je mi to jedno. Ja sa pripútam a ostatné ma úprimne nezáujíma. Je to ich rozhodnutie nie moje. Ale dávnejšie som robievala to, že keď sa vpredu spolujazdec nepripútal, silnejšie som stupila na brzdu, hneď sa potom pútal.
Väščina ľudí, ktorých poznám sa vzadu nepútajú, vrátane mňa. Ale keby ma šofér poprosil (čo sa nestáva), tak by som sa pripútala. S tým aby to riešil niekto iba zo spolucestujúcich som sa ešte nestretla, ale tiež by som s tým nemala nejaký problém.
@anonym_55a7fa môžeš mi vysvetliť dôvod? Vzadu sa ti akože nemôže nič stať? Nechcem rýpať ale ja takého človeka nepoznám tak mi to hlava neberie.
Šofér je zodpovedný za pripútanie ostatných, ak to jemu nevadí ty s tým nič nespravíš.
@anonym_autor ked bola dcera mala, tak sme ju ucili, ze pas sa odopina az ked sofer vypne motor, nie ked auto zastavi. Nejak nechapala preco, tak chlap prudko dupol na brzdu v rychlosti mozno 5km/h, mozno ani to nie. Nic sa jej nestalo, ale odvtedy sa odputa naozaj az ked je vypnuty motor. Sprav to aj svokre, ked oblize celne sklo / sedadlo pred sebou, tak pochopi na co tie pasy su.
@anonym_autor tak sa nepohni, ako vodic si ty zodpovedna pri cestnej kontrole.. nie je "kazdy za seba"...
Bez toho, aby boli všetci pripútaní, sa nepohnem z miesta. Môj muž tiež. Pred vianocami mi odislo zapínanie pásu na aute. Bola som ním vyzdvihnúť decko zo školy (autom, nie pasom,asi dva km, mimo mesta) a cítila som sa v aute ako nahá (auto si išlo vyziapat dušu z motora) a hneď potom som brala iné auto, fakt si neviem predstaviť jazdiť nepriputaná. A to som si robila vodičák v praveku, keď vzadu neboli pásy a povinnosť pripútať sa bola len mimo mesta.
@anonym_autor moje auto tak piští keď spolujazdec nemá pas, že si ho hneď dá 😅 a vzadu vozím len deti, tie sa zapínajú bez rečí
Ale aby som niekedy musela dospelého človeka napomínať, to si nepamätám. Asi preto že nevozím kadekoho.
Mňa by ani nenapadlo si nezapnuť pás u mna je to akosi automatický nastupim či ku kamarátke mužovy alebo ku šefoví z roboty vždy to už je automaticke ani by ma nikto nemusel upozornovať. A to aj na kratku vzdialenosť ked aj cesta trva 10 minút.Toto u mna nema žiadne ospravedlnenie že nie.
@anonym_autor stačí trochu silnejšie dupnut na brdzu a svokra si bude zuby zbierať po aute, to ešte v lepšom prípade. Je to jej hlúposť, nerieš to. A nad tým, kam bude po aute letieť jej nepriputane telo, nemysli 🙈 to už naozaj do detailov zachadzat je zbytočné.
Ako spolujazdec v cudzom aute nemas kompetenciu vyzadovat. Mozes ich poprosit, aby sa zapli.
@anonym_55a7fa môžeš mi vysvetliť dôvod? Vzadu sa ti akože nemôže nič stať? Nechcem rýpať ale ja takého človeka nepoznám tak mi to hlava neberie.
@januska12323 obézny človek s tým môže mať problém - aspoň to bol dôvod, ktorý mi povedala kolegyňa keď sa automaticky nezapla a urobila tak až keď som ju vyzvala. Mňa to dovtedy vôbec nenapadlo.
@anonym_autor nemala som ešte takého spolucestujúceho, v 99% ideme v aute dvaja a keby nemla spolujazdec pás, tak by auto bliakalo 🙂, Keby odmietal niekto si zapnúť pás, tak nenaštartujem
@anonym_da9ae9 ved toto, ze tie dnesne auta bliakaju kvoli tomu 😅🤣. Tak si neviem predstavit, kto by to pocuval.
A ano, pas je samozrejmost, nestalo sa mi, ze by si dakto nezapinal. My s detmi, ked aj taxikom ideme, zapiname sa vzdy. Deti - uz 12 a 10 rocne, co nemusia mat podsedaky.
@anonym_autor ja vzdy poviem, ze pokutu si plati kazdy sam. Lakomost funguje.
@anonym_55a7fa Vzadu su carovne miesta, kde pri havarii k zraneniam nedochadza? Co ta vedie k tomu, ze sa vzadu nepriputas?
Nastastie taketo veci nemusim riesit. Kazdy sa v aute priputava. Ak by nie, tak by dostal prednasku. Ak by som bola sofer, tak by som sa nepohla. Ak by som bola spolujazdec, tak by bola prednaska, ale ostatne by som nechala na soferovi.