icon

Nechce sa vám zapínať bezpečnostný pás v aute?

Dnes o 11:29

Ahojte, ja si pás zapínam vždy. Je to pre mňa základ keď nastúpim do auta. Tie čo to máte rovnako čo robíte ak niekto v aute pás nemá ? Ja beriem že to je jeho rozhodnutie, avšak pri nehode môže jeho letiace telo zabiť niekoho kto sa pripúta a tak sa to podľa mňa týka všetkých cestujúcich. Ak je to moje auto tak nejdem pokiaľ nemaju všetci pás. Ale ak som aj ja len spolujazdec ? Vystúpite ? Alebo to necháte tak a dúfate že sa nič nestane. Ak idete napr s rodinou

Strana
z2
anonym_a478f1
Dnes o 18:53

Za mňa každého osobná vec. Kto chce platiť pokutu nech sa nezapína 😅 ja sa zapínam len vpredu aj to ma priateľ poštuchuje ze načo. Ze ideme len tu za roh ze nemusím.

sisaka
Dnes o 19:21

Našťastie žijem medzi ľudmi, čo sa zapínajú automaticky, keby náhodou nie, riadim sa zákonom. U nás (zahraničie) platil, že za spolujazdcov do 16 rokov som zodpovedná ja, takže keď som viezla napríklad kamarátov mojich deti, vždy som sa pýtala, či sú zapnutí a až potom som vyrazila (mojich detí som sa pýtať nemusela, viem, ako sú vychované, cudzích som sa radšej vždy spýtala), osoby staršie ako 16 rokov by som neriešila, nie som za ne zodpovedná. Ale ako píšem, ešte som sa nestretla s človekom, ktorý by sa v aute nepripútal, či už v mojom, alebo keď som išla ako spolujazdec, takže je to naozaj čisto hypotetické

danieli
Dnes o 19:44

Ja pouzivam vetu, pokuty plati kazdy za seba, mate pásy? Este sa mi nestalo, ze by si niekto ten pas nedal

petracandle
Dnes o 20:10

Sorry not sorry, ale len absolútny RETARD nepoužíva pás. A netuším kde sa zobralo to, že vzadu sa netreba, a vám to je jedno, že "to je ich vec?? ..videli ste niekedy videa z nehôd?
Nepripútaného človeka vzadu po náraze katapultuje dopredu a tým ako letí narazí rovno do vás vpredu, defacto vám zlomí väzy vaša nepripútaná tupá svokra..potom už zrazu nie len "ich vec" keď zabijú šoféra či spolujazdca😉

Strana
z2