Je vodičský preukaz v dnešnej dobe naozaj nutný?
Prečo má potrebu sa niekto navážať do človeka len preto lebo nemá vodičák?
Je to podľa Vás naozaj nutnosť mať vodičák v dnešnej dobe? A prečo najviac do človeka rýpu osoby, ktoré tiež vodičák nemajú a už zrejme ani mať nebudú? 🤭
Mam v rodine prislusnika- chlapa, nema vodicak. Ale je alkoholik, takze to na plnej ciare kvitujem- vodicak ma jeho zena. A k nutnosti- no ono netreba, pokial okolnosti v tvojom zivote pasuju tak, ze ti ho netreba- cize zijes vo velkomeste, sama, mhd funguje, vsade sa dostanes (niekde rychlejsie ako autom a nemusis ani riesit parkovanie). Ako nahle pridu do zivota partner/deti, niektore veci sa mozu zmenit a hlavne deti treba vozit- na kruzky, k lekarom, do skoly atd., vtedy pocitis, ze ten vodicak treba. A to nehovorim, ze by ste sli do domu niekde mimo velkomesto, tak to uz je potrebne mozno aj 2 vodicaky, pokial ani doprava nie je osetrena. Poznam dediny na sk, kam chodia busy 2x za den alebo najblizsia zastavka busu 8km .....akoze bez auta a s detmi, iny zahul.....
@anonym_autor Pre mňa je to nutnosť mať vodičák, preto som si ho spravila keď som mala 20 a už jazdím 20 rokov.
Pre mňa hlavne auto šetrí čas a čas je vzácny. Keď idem do roboty len nasadnem do auta a idem, nemusím čakať na spoj. Keď idem na veľký nákup naložím si to do kufra a nemusím rukou niesť ťažké tašky.
Mám 3 deti škôlkara ZŠ a SŠ, keď treba niečo vybaviť doktorov logopedicku alebo na pohotovosť ísť len sadneme si do auta a ideme. Alebo deťom keď je zle učiteľka zavolá zo školy, sadnem do auta a idem pre ne.
Na výlety chodíme vselikade na aute. Chodíme aj na vlaku alebo autobus no čakať na spoje to je hrozné.
Je by som povedala že každý musí uznať za vhodne čo je preňho nutnosť. Ja si bez vodičáku a autá neviem predstaviť existovať. Vodičák som robila v 16tich, mne prekážajú autobusy, neznášam kopu ľudí v malom priestore, taktiež keď treba niekoho niekde odniesť, mamu, babku keď sú oslavy tak väčšinou ja nepijem aby snúbenec sa zabavil. Keď sa niekto necíti nech radšej nešoférujte, dá sa to naučiť ja tiež som mala zo začiatku rešpekt.
Nie je nutnosť sú vždy aj iné riešenia a keď bývaš vo veľkom meste KE alebo BA chodí mhd. Ušetríš a dostaneš sa všade

Ja mám vodičský aj auto,šoférujem iba krátke, jednoduché trasy. Nie som dobrá šoférka a nebudem zbytočne riskovať, radšej idem autobusom keď môžem.