icon

Prvé auto pre dcéru

2. dec 2025

Ahojte,
moja dcéra práve spravila vodičák a chcela by som jej kúpiť auto. Rozmýšľam nad Toyotou Yaris, samozrejme starší ročník. Chcela by som sa opýtať, či máte s týmto autom skúsenosti. Ako sa správa pri bežnom používaní, či je spoľahlivé a vhodné pre začínajúcu vodičku? Každá rada alebo skúsenosť by mi veľmi pomohli.

Strana
z2
gas1201
2. dec 2025

toyota v atmosfére s manualnou prevodovkou je asi jedno z najlepších prvých aút (pokiaľ nemá koróziu pretože tej sa už nezbavíš nikdy hlavne pri tak starých autách). ale čo sa týka servisovateľnosti a jednoduchosti motorov tak je to super, malé disky čiže pneumatiky taktiež za pár euro a diely nájdeš všade. určite odporúčam.

anonym_e9bb7f
2. dec 2025

Moje prve auto bol SMART🙂 Dvojmiestna skatulka, paradne po meste a do fitka...Super auticko rada na neho spominam

done
2. dec 2025
@anonym_42a553

@anonym_eea82a Este stale mam svoje prve auto, buduci rok na jar bude mat 10rokov, nic vazne som nemusela na nom menit motor ani prevodovka mu neodisli. Autoskolu som robila v BA takze pre mna tam nie je ziadna hrozostrasna premavka, ktora by ma zneistovala v porovnani s takou Prahou alebo Talianskom specialne s juhom Talianska.

@anonym_42a553 jazdil som na juhu Talianska, všetko v pohode. Najbláznivejšie jazdia na Balkáne a cesta smrti je pobrežie Čiernej hory, zákruty jazdia s trúbením - idú cez celú šírku cesty, teda aj v protismere. Veľa vrakov áut v roklinách.

done
2. dec 2025

staré autá boli ešte autá, tie dnešné sú notebooky na kolesách s motorom z kosačky. Mercedesy z 80 - 90. tych rokov najazdili milión km a keby nezhrdzaveli jazdili by dodnes. Dobré autá sa prestali vyrábať okolo r.2000. Teraz ide o to, aby auto dlho nevydržalo a kupovali sa nové.

anonym_4ef9a2
2. dec 2025

Dcéra mala fungl nové auto, po mesiaci si nevšimla obrubník a odrazila nápravu.
Bolo to výhoda, že bolo havarijne poistené a tiež že sa jej nič vďaka tomu autu nestalo.
Ja som začínala s Peugeotom a veľa ma to auto naučilo a posunulo v živote, bolo treba dolievať olej, vymeniť žiarovku, drotovať náraznik, lepiť výfuk, odreniny som tieť opravovala sama👍 keby ho nemám, neviem doteraz ako vyzerá motor pod kapotou😆
Toyota aj za mňa super voľba

anonym_cd9af6
3. dec 2025

Toyota je urcite super voľba!

Skôr sa len tak zamýšľam, či aj ja budem raz kupovať deťom auto ( aj keď naň budem mať) ..sama som si na to moje musela zarobiť..premýšľam a teda popravde si myslím že skôr nie ako áno😅😅🙈no proste hroznú matku si vybrali,nech len pekne záberu a na takéto veľké veci si zarobia s a ja si tie peniaze užijem radšej s mužom niekde za mňa kľudne aj 7.dovoelnke v roku 😅

done
3. dec 2025
@anonym_4ef9a2

Dcéra mala fungl nové auto, po mesiaci si nevšimla obrubník a odrazila nápravu.
Bolo to výhoda, že bolo havarijne poistené a tiež že sa jej nič vďaka tomu autu nestalo.
Ja som začínala s Peugeotom a veľa ma to auto naučilo a posunulo v živote, bolo treba dolievať olej, vymeniť žiarovku, drotovať náraznik, lepiť výfuk, odreniny som tieť opravovala sama👍 keby ho nemám, neviem doteraz ako vyzerá motor pod kapotou😆
Toyota aj za mňa super voľba

@anonym_4ef9a2 na lade samare z r. 1990 ma oslepilo nizke slnko a vyletel som na obrubník. Prerazená pneumatika, nič viac poškodené nebolo. Na vw z roku 1995 sme sa zrazili na úzkej ceste spatnými zrkadlami s protiidúcim autom. Na vw všetko v poriadku, nové protiidúce auto, odtrhnuté zrkadlo.

anonym_4ef9a2
3. dec 2025
@done

@anonym_4ef9a2 na lade samare z r. 1990 ma oslepilo nizke slnko a vyletel som na obrubník. Prerazená pneumatika, nič viac poškodené nebolo. Na vw z roku 1995 sme sa zrazili na úzkej ceste spatnými zrkadlami s protiidúcim autom. Na vw všetko v poriadku, nové protiidúce auto, odtrhnuté zrkadlo.

@done no bojím sa, že máš pravdu, že voľakedy tie plechy aj to železo bolo lepšie, pevnejšie, toto bol Mercedes A a teda auto na totálku, dcéra s ním ešte prišla domov, ale kolesá skrížené ako na hračkárskom autíčku, ale hlavne že jej sa nič nestalo, tak aspoň v tom som sa snažila presvedčiť, že je konštroavané tak, aby ochránilo vodiča a ono sa ,,obetuje,,🤣

Strana
z2