icon

Spoľahlivé a kvalitné zimné pneumatiky pre Kodiaq

mijama29
14. okt 2025

Dobrý deň, prosím poraďte mi spoľahlivé kvalitné zimné pneu? Áno, pozeral som veľa recenzií aj testy, no nikdy som pneu nekupovala sama aj tak sa do toho nevyznám, a keďže vozím v aute deti, záleží mi, aby som nekúpila blbosť.
Pneu sú na kodiaq 4x2, rozmer 235/55 R18 .
Terén u nas v dedine horsi, ale okrem toho denne dedina-mesto a často diaľnice.
Ďakujem

tundra
14. okt 2025

@mijama29 mam Continental,ale hocico z lepsich znaciek je fajn.

madeincssr
14. okt 2025

@mijama29 no vyber si nejake z top priecok v testoch (v danom/pribliznom rozmere) Michelin (drahe ale casto s dobrou zivotnostou), Bridgestone, Goodyear, (dlhorocne stalice Ultra Grip) Continental, niekedy sa vyborne umiestnia Vredestein.

tramtada31
15. okt 2025
@tundra

@mijama29 mam Continental,ale hocico z lepsich znaciek je fajn.

@tundra inak tie Continentaly už nevedú v rebríčkoch ako volakedy. Pre mne to tiež bývali top gumy, ktoré boli aj rebríčkovo najlepšie.

mijama29
autor
15. okt 2025
@tramtada31

@tundra inak tie Continentaly už nevedú v rebríčkoch ako volakedy. Pre mne to tiež bývali top gumy, ktoré boli aj rebríčkovo najlepšie.

@tramtada31 tiež som si všimla, máte inú radu ako continental?

tundra
15. okt 2025
@tramtada31

@tramtada31 ja som z letnych trochu sklamany,mam cca.20k km a este daju asi jednu sezonu.Jazdne vlastnosti super,ale dezen ide dole neskutocne...

madeincssr
15. okt 2025
@tundra

@tramtada31 ja som z letnych trochu sklamany,mam cca.20k km a este daju asi jednu sezonu.Jazdne vlastnosti super,ale dezen ide dole neskutocne...

@tundra sportovo orientovane pneu byvaju optimalizovane na spickovu prilnavost, pravdepodobne makksia zmes a zivotnost u nich nie je dolezitym kriteriom.

tundra
15. okt 2025
@madeincssr

@tundra sportovo orientovane pneu byvaju optimalizovane na spickovu prilnavost, pravdepodobne makksia zmes a zivotnost u nich nie je dolezitym kriteriom.

@madeincssr pred tym som mal tiez sport contact a vydrzala cca.70k km...🤷‍♀️

tramtada31
17. okt 2025
@tundra

@madeincssr pred tym som mal tiez sport contact a vydrzala cca.70k km...🤷‍♀️

@tundra a nemas teraz nejaký elektromobil alebo iné tahsie auto?

tramtada31
17. okt 2025
@mijama29

@tramtada31 tiež som si všimla, máte inú radu ako continental?

@mijama29 tak rozoberala som to s mužom, že tie rozdiely sú male, čo sa týka testov. Že keď chcem dlhu zivotnost, tak si mám kúpiť Michelinky, ale ja som raz kupila auto na Michelinach a to bol otras, strašne tvrde, neprilnave, auto na nerovnej vozovke (napr v pruhoch vyjazdených od autobusov) lietalo ako bláznivé. Ja mám rada rýchlejšiu športovú jazdu a chcem stabilitu na ceste, keďže mám vyse 200 koni, je pre mna dôležitejšia ako dlhovekost, hlučnosť alebo komfort. Zase pokukavam po Continentaloch.

madeincssr
17. okt 2025
@tramtada31

@mijama29 tak rozoberala som to s mužom, že tie rozdiely sú male, čo sa týka testov. Že keď chcem dlhu zivotnost, tak si mám kúpiť Michelinky, ale ja som raz kupila auto na Michelinach a to bol otras, strašne tvrde, neprilnave, auto na nerovnej vozovke (napr v pruhoch vyjazdených od autobusov) lietalo ako bláznivé. Ja mám rada rýchlejšiu športovú jazdu a chcem stabilitu na ceste, keďže mám vyse 200 koni, je pre mna dôležitejšia ako dlhovekost, hlučnosť alebo komfort. Zase pokukavam po Continentaloch.

@tramtada31 no zle Micheliny, neviem neviem. Skor tam mas dost siroke nizkoprofilove pneu a na tych budes v pozdlznych uzkych nerovnostiach lietat na kazdych, to je rozmerom pneu, nie ich ne/kvalitou.

tundra
17. okt 2025
@tramtada31

@tundra a nemas teraz nejaký elektromobil alebo iné tahsie auto?

@tramtada31 auto je to iste...

tramtada31
17. okt 2025
@madeincssr

@tramtada31 no zle Micheliny, neviem neviem. Skor tam mas dost siroke nizkoprofilove pneu a na tych budes v pozdlznych uzkych nerovnostiach lietat na kazdych, to je rozmerom pneu, nie ich ne/kvalitou.

@madeincssr nie, mala som 6-valec, so športovým podvozkom, ale isli tam klasiky 225/50tky. Ako som presla z micheliek na continentaly, tak mi auto krasne sedelo na ceste.