icon

Toyota Rav 4

madalina
Včera o 17:22

Poprosim o seriózne recenzie na toto auto, ak máte skúsenosti, zvažujem kúpu auta max 3 roky starého. Bývam v oblasti pod Tatrami s neupravenou vozovkou, v zime s nánosom snehu. Chcem ho využívať na krátke aj dlhšie cesty, pripnúť nosiče na bike a lyže. Je problém v zime so štartovaním? Prípadne je dobrá podpora 4x4? Zaujíma ma aj spotreba v meste , prípadne dialnici. Veľa som si už načítala na internete, ale predsa skúsenosti su niekedy lepsšie rady. Mám ešte v zálohe verziu nová : Suzuki s cross, vitara, alebo Hyundai Tucson, ale Rav má vacší kufor, to ma láka viac . Ďakujem.

kikusikkk
Včera o 17:36

@madalina ahoj, osobne skusenosti nemam, ale kazdy jeden automechanik ti povie ze toyota je najspolahlivejsia znacka aut na svete. My tiez riesime kupu auta a keby mam tolko penazi idem do toyoty bez vahania

madalina
autor
Včera o 17:43
@kikusikkk

@madalina ahoj, osobne skusenosti nemam, ale kazdy jeden automechanik ti povie ze toyota je najspolahlivejsia znacka aut na svete. My tiez riesime kupu auta a keby mam tolko penazi idem do toyoty bez vahania

@kikusikkk dakujem

tundra
Včera o 17:51
@madalina

@kikusikkk dakujem

@madalina urcite kup Rav 4.My sme takmer kupili pred dvoma rokmi rocnu,benzin dvojliter.Obchodnik nechcel dat zlavu,tak sme ju nezobrali😂.Bol to manual,co je dnes zriedkava kombinacia,ale testovacia jazda bola super.
Minus bol pre mna,ze to malo len zakladnu vybavu.
Teraz su ceny zase niekde inde,ale Rav 4 je dobra volba👍.Hyundai neodporucam,pre niekedy tazku dostupnost nahr.dielov.

kikusikkk
Včera o 17:58
@tundra

@madalina urcite kup Rav 4.My sme takmer kupili pred dvoma rokmi rocnu,benzin dvojliter.Obchodnik nechcel dat zlavu,tak sme ju nezobrali😂.Bol to manual,co je dnes zriedkava kombinacia,ale testovacia jazda bola super.
Minus bol pre mna,ze to malo len zakladnu vybavu.
Teraz su ceny zase niekde inde,ale Rav 4 je dobra volba👍.Hyundai neodporucam,pre niekedy tazku dostupnost nahr.dielov.

@tundra s tym hyundaiom totalne pravda, kamaratka menila na 6rocnej i20ke predne svetlo, sice v autizovanom servise a cez havarijnu ale faktura bola za 2700 eur 🤦‍♀️

tundra
Včera o 18:04
@kikusikkk

@tundra s tym hyundaiom totalne pravda, kamaratka menila na 6rocnej i20ke predne svetlo, sice v autizovanom servise a cez havarijnu ale faktura bola za 2700 eur 🤦‍♀️

@kikusikkk dcera pracuje v lakovni a Hyundai ma najhorsiu dostupnost dielov,nezozenies ziadnu alternativu a este su aj mega drahe.
Ja objednavam na Lexus, original diely,za super ceny z Emiratov.

kikusikkk
Včera o 18:11
@tundra

@kikusikkk dcera pracuje v lakovni a Hyundai ma najhorsiu dostupnost dielov,nezozenies ziadnu alternativu a este su aj mega drahe.

@tundra tak tak suhlas suhlas , a teda Lexus chvalim ten je este tak o pol triedy vyssie od toyoty 👌

anonym_bbfc71
Včera o 18:55

@madalina no ja uz by som nešla do toyoty, (mala som rav4 rv 2016)po 6roku sa začala kaziť. 4x ma odtiahli , 3x ma nechceli vziať do servisu- autorizovaneho. Bolo treba čakať 2mesiace na termín( auto nepojazdne), nakonoec ma vzal spolužiak do svojho, a kedže sa to ťahalo 3 roky a 4x ta ista porucha , tak som hľadala niekoho kto my vybaví termín do autorizáku aj 200km ďalej od bydliska. Nakoniec som našla , oprava 2000e. Predala som ju hneď to nej. Autá možno super, ale servis poriadny nemajú. Ja som tiež mala odporučania od znamych ,že tie auta sa nekazia. Bohužiaľ youtube je plný tej istej chyby,ktorúsom mala ja. Zvolavačku ale neurobili.

blondiee83
Včera o 19:30
@tundra

@tundra Fakt? Tak to by mi nikdy nenapadlo. Vies mi, prosim, dat nejaku stranku/kontakt? Dufam, ze nebudem potrebovat - ale clovek nikdy nevie a teda nahr. diely nie su zrovna najlacnejsie - sice sme potrebovali len raz - prasknuty späťák, ale tolko debilov na parkoviskach, ze clovek nikdy nevie, kto mu kam narazi, buchne

blondiee83
Včera o 19:32

Ja sa priklanam k Toyota rav4, ale ani Suzuki Scross nie je zle (Vitara je male auto). Obe su dobre auta. My sme Toyotu Rav4mali, ale uz davno, po nej sme presli do jej luxusnejsej verzie - do Lexusu.

martin8891
Včera o 19:47

@madalina urcite si daj toyotu zabezpecit extra systemom proti kradezi. Tie RAV4 patrie momentalne medzi najviac kradnute auta, bolo to v spravach aj na nete si statistiky. Predbehli volkswagen aj skodovku. Dokonca pri tatrach hovorili ze hned auta idu do polska na suciastky alebo cez polsko na vychod. Systémoch je vela na trhu certifikovanych ze montaz neovplyvni zaruku na vozidlo a dokaze sa zachovat keyless (bezklucovost). Sam osobne to tak mam ale nebudem menovat aby to neznelo ako reklama.

anonym_dd697a
Včera o 19:48
@kikusikkk

@tundra
@kikusikkk nuž, nemôžem potvrdiť, ja mám 20 ročný Hyundai Getz a doteraz šľape bezchybne a môj mechanik mi vždy vie zohnať náhradné diely v dobrej cene aj kvalite

tundra
Včera o 20:23
@anonym_dd697a

@tundra
@kikusikkk nuž, nemôžem potvrdiť, ja mám 20 ročný Hyundai Getz a doteraz šľape bezchybne a môj mechanik mi vždy vie zohnať náhradné diely v dobrej cene aj kvalite

@anonym_dd697a diskusia je o max.trojrocnom aute...

done
Včera o 20:27
@kikusikkk

@kikusikkk to svetlo sa dá kúpiť v druhovýrobe za cca 180,-eur

emka530
Včera o 20:52

@madalina máme ročnú Raw4. Posledný Mohykán benzín manuál. Už sa nevyrába.
Výhody? Pri -23 naštartovala na prvý šup. Celú zimu slape na 1*. Vnútri priestranná, veľký kufor. Rýchlo sa zohreje. Šoférovanie super ( prešli sme z Peugeot 5008, je to podobné)
Nevýhody - veľká spotreba cez zimu. Príliš veľa elektroniky, aj tam kde netreba. ( Nutnosť zapnúť pás aj keď chce človek len meter podať auto)
Na cestách je však pohodlná, veľmi dobre sa šoféruje ( 29 tis už máme nabehane) dva krát prešla Taliansko. Už by som ju nevymenila za nič.

tundra
Včera o 20:53
@emka530

@madalina máme ročnú Raw4. Posledný Mohykán benzín manuál. Už sa nevyrába.
Výhody? Pri -23 naštartovala na prvý šup. Celú zimu slape na 1*. Vnútri priestranná, veľký kufor. Rýchlo sa zohreje. Šoférovanie super ( prešli sme z Peugeot 5008, je to podobné)
Nevýhody - veľká spotreba cez zimu. Príliš veľa elektroniky, aj tam kde netreba. ( Nutnosť zapnúť pás aj keď chce človek len meter podať auto)
Na cestách je však pohodlná, veľmi dobre sa šoféruje ( 29 tis už máme nabehane) dva krát prešla Taliansko. Už by som ju nevymenila za nič.

@emka530 ano,presnu tu som skusal👍

bluka2
Včera o 20:57

Ja som mala RAV4. Super auto, hocikedy znova. Mala som však tu americkú verziu so silnejším motorom, takže väčšia spotreba, ale myslím, že to sa tej verzii v Európe nebude týkať

alantroj
Včera o 21:23

Mam Raw 4 benzin hybrid. Som spokojna. Hybrid je super ak chces setrit pohonne hmoty v zapche. Priemerna spotreba 6 litrov, v kolone ľ,ť v meste do 5. Mam na tej glu a tahame nou aj karavan v sezone. Akurat ma za mna tenku vrstvu laku, vsetko vidno. Nekupuj si tmavu farbu.