Veľmi sa bojím riadiť auto
Maminky, pomoc! Dospela som do situácie, kedy je nutné riadiť auto, kúpila som si Škodu Octaviu Combi automat dokonca, ale aj tak....ja som na jazdy asi úplne ľavá, alebo úplne neschopná. Kurz som si spravila pred 18 rokmi na manuál, dodnes neviem ako sa mi to podarilo, asi zázrak, od tej doby nejazdila, alebo len sporadicky a pár metrov vyložene. Takže nejazdila. Minulý týždeň som riadila asi 4 km do obchodu, hned z dvora som sa zle vytočila a šla hned do protismeru a oproti auto, sme sa minuli centimeter, nedokazala som zaparkovat, skoro narazila do múra, pri parkovaní na obrubník, je toho vela. Spravia to kondičné jazdy, alebo bude lepšie nejazdit, aj ked to budú komplikácie? Naučí sa to každý, alebo len ja som také nemehlo?
To auto musi byt na zaciatok take velke? Ja som zacinala na smarte, dnes by som zaparkovala hocico kludne cuvanim do esicka, bohovske auto, tolko ma naucilo a ako vyssie pisu, po veceroch som jazdila s muzom alebo maminou, mala premavka, prazdne mesto, kludny spolujazdec, ktory tam bol na to, ze ak by som mala urobit nejaku hlupost, dopredu ma upozornili a postupne naberies odvahu, automat je super, znacne ti odlahci a pozornost pojde hlavne na cestu, ale v prvom rade klud a kondicne jazdy ak nemas nikoho v rodine, ktory by s tebou v klude jazdil, nie niekoho kto na teba huka a zvysi nervozitu, pohodaka s usmevom, co ta jemne naviguje, drzim palce, moja mamina zacinala jazdit podobne ako ty po 20 rokoch po vodicaku, kvoli chorobe ocina a zvladla to, dodnes je opatrny sofer, kedze jazdi malicko kratke trasy v meste, ale je plne samostatna, dovezie vnucata ak treba, nakupi si, zajde k lekarovi, das to drzim palce
@danieli rodina mi býva daleko a manžel je cholerik
Nevie sa vzit do zaciatocnika, stále do mna hučí, nech jazdim rychlo. A stresuje, chytá volant
Keď som po 12rokoch začala šoférovať, najskôr som si spravila kondičné jazdy, ani mi nenapadlo bez nich.
Nevie sa vzit do zaciatocnika, stále do mna hučí, nech jazdim rychlo. A stresuje, chytá volant
@sfet 90% mužov je rovnakých ako váš manžel. Priznám sa, že aj ja patrím do tejto skupiny. Manželka presne ten istý prípad ako vy. 15 rokov po obdržaní vodičského preukazu nejazdila. Potom sme uvažovali o kúpe auta aj pre ňu. Tak začala šoférovať a ja ako spolujazdec. Také nervy som v živote nemal. A to už nehovorím o nej. Dokázal som dvakrát sedieť vedľa nej, viac nie. Tak sa nasrala a začala jazdiť sama. Neviem ako, ale dokázala to. Kúpili sme druhé auto a dodnes v pohode jazdí. Ale keď ideme niekde spolu, šoférujem len ja. Nedokážem zabudnúť na jej prvé pokusy. A poučenie pre vás. Sadnite ešte raz do auta, vyberte si jednoduchú trasu, prejdite ňou, večer k marketu na prázdne parkovisko a skúšať sa zmestiť medzi čiaročky. A nemajte obavy, zvládnete to tak, ako všetci pred vami.
@belllinka absolutne normalne - nemas odhad a nevies ako vytocis. Proste chce to len s zzit s autom a vediet, co od auta mozes ocakavat
@guiseppinka nie je to “absolutne normalne”. Normalne je, sa naskor naucit soferovat, kym vyjdem do plnej premavky. Respektive si to najskor vyskusat na nejakom odlahlom mieste.
@sfet ou toto cele zle, tak ozaj kondicne jazdy a vysvetlit dopredu, ze potrebujes kludneho velmi trpezliveho instruktora, su taki, v autoskole som mala vsetko taketo slniecka trpezlive
@belllinka absolutne normalne - nemas odhad a nevies ako vytocis. Proste chce to len s zzit s autom a vediet, co od auta mozes ocakavat
@guiseppinka ako vždy s tebou suhlasim
Vytocila som volantom ako treba, len nestačila vytočit spat, vyrutilo sa spoza zákruty auto a ja začala panikarit
A už to šlo.
@sfet naučíš sa…. Tiež som nejazdila 8 rokov po vodičáku, začínala som na poľných cestách, parkoviskách, pomaly v dedine, potom mesto, teraz jazdím ako profík. Tiež som nevedela, bála som sa.

@staryjarec Aha, už som pochopila
Problém je v tom, že debil mobil si myslí, že vie lepšie čo chcem napísať a napísané zmení po svojom. Ak si to nevšimneme, pošlem do sveta hlúposti
Pôvodne som napísala, že už nesoferujem a som šťastná.
@evansova Podľa toho nevidí som myslel, že už poriadne nezaostrujete, ale nesedelo mi na tom, že by ste boli šťastná. Ale zlepšili ste mi náladu hneď z rána. Ďakujem.