icon

Vodičský preukaz po 45. narodeninách

15. sep 2025

Prosím vás,robili ste niekto vodičský preukaz po 45ke?
Potrebujem kvôli práci ale mám strach že to nezvládnem,vo štvrtok začína kurz.musim sa rýchlo rozhodnúť

anonym_ab31aa
15. sep 2025

Ja nie, manžel po 40, kolega po 50. Zvládli to, neboj.

komplikovana
15. sep 2025

@anonym_autor nevyskusas, nevies. Ak sa jedna o pracu, nie je nad cim premyslat. Drzim palce.

anonym_9b045e
15. sep 2025

Áno, keď som menila prácu, bolo nás tam viac po 40

patka06
15. sep 2025

Dcéra mala v kurze spolužiačku 50+, urobila na 1.x
Naber odvahu a do toho, držím palce.

ika02
15. sep 2025

Ahoj, všetko sa učí ťažšie vo vyššom veku, ale určite zvládneš. Ak by si pred koncom výcviku videla, že robíš chyby a samostatne (bez zásahov inštruktora) nedokážeš jazdiť aspoň 30-40 minút, doplať si jazdy navyše. Držím prsty!

autor
15. sep 2025

Mám obavu hlavne z cvičiska.🤔

vilma7
15. sep 2025

Určite si ho urob, zíde sa.ti nielen kvôli práci.

stankadu
15. sep 2025

Ja som mala 37r. ked som isla robiť vodičák a veru bolo tam viac ludi aj starších. Smelo do toho.

autor
15. sep 2025
@stankadu

Ja som mala 37r. ked som isla robiť vodičák a veru bolo tam viac ludi aj starších. Smelo do toho.

@stankadu ja sa bojím na cvičisko,hlavne cúvanie

zmrzlinka8
15. sep 2025

@anonym_autor mala som 43

zmrzlinka8
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor cvicisko bolo pre mna ľahšie ako jazdy v premávke. cviciska sa neboj. pracuješ len so spojkou. ked ti inštruktor povie presne pokyny co kedy robit a kam sa kedy pozerať, das to.

stankadu
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja som sa bala celkovo, ale odhodlala som sa a ako mi prišiel vodicský stale jazdím. Je to super. To dáš. Ved preto sa to učime, aby sme to zvládli. A instruktor ti bude hovoriť čo a ako.

autor
15. sep 2025
@zmrzlinka8

@anonym_autor cvicisko bolo pre mna ľahšie ako jazdy v premávke. cviciska sa neboj. pracuješ len so spojkou. ked ti inštruktor povie presne pokyny co kedy robit a kam sa kedy pozerať, das to.

@zmrzlinka8 na cvičisku sa cúva aj po medzi kužele či len do parkuje do garáže?

autor
15. sep 2025
@stankadu

@anonym_autor ja som sa bala celkovo, ale odhodlala som sa a ako mi prišiel vodicský stale jazdím. Je to super. To dáš. Ved preto sa to učime, aby sme to zvládli. A instruktor ti bude hovoriť čo a ako.

@stankadu jazdím na štvorkolke po poľnej ceste aj na kosačke,tak manžel sa smeje že základy už mám..😁len premávka,to už bude o inom🤔

ika02
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ahoj, ideš z "garáže" a začínaš zľava slalom dopredu, potom cúvaš do kolmého státia, následne do pozĺžneho státia a nakoniec do "garáže" (len z kužeľov je samozrejme všetko). Nestresuj, pre ľudí, ktorí majú s tým problém, existujú jednoduché pomôcky, ako sa to ľahko naučiť.

zmrzlinka8
15. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor len sa parkuje do garáže.
pomedzi kužele len dopredu. neboj sa. auto je obrovská pomoc a sloboda a ľutujem len, že som sa neodhodlala skor. a to som mala panicky strach. naucis sa iba a len jazdenim. ja som potrebovala po vodicaku este kondičné jazdy, vela. a v inej autoškole s inym instruktorom. som šťastná, ze som prekonala samu seba.

autor
16. sep 2025

Neje lepšie ísť v teplejšom období na kurz pre začiatočníkov?

ika02
16. sep 2025
@anonym_autor

Neje lepšie ísť v teplejšom období na kurz pre začiatočníkov?

@anonym_autor veď v aute máš kúrenie, väčšinou aj vyhrievané sedadlá, volant.... ak Ti bude zima zakúriš. Ak sa bojíš snehu, asi zbytočne, posledné roky aj Tí, ktorí idú naschvál v zime, aby vyskúšali sneh, ľad ani im jazda nevyjde tak, aby zažili zasneženú cestu.

autor
25. sep 2025
@ika02

@anonym_autor veď v aute máš kúrenie, väčšinou aj vyhrievané sedadlá, volant.... ak Ti bude zima zakúriš. Ak sa bojíš snehu, asi zbytočne, posledné roky aj Tí, ktorí idú naschvál v zime, aby vyskúšali sneh, ľad ani im jazda nevyjde tak, aby zažili zasneženú cestu.

@ika02 prihlásila som sa, dúfam že to zvládnem 🙏

ika02
25. sep 2025
@anonym_autor

@ika02 prihlásila som sa, dúfam že to zvládnem 🙏

@anonym_autor super, držím prsty!

autor
26. sep 2025
@ika02

@anonym_autor super, držím prsty!

@ika02 ďakujem 🙂