Výmena vozového parku
Ahojte,
Mám síce ešte čas, naplno sa tomu budem venovať až niekedy v apríli najskôr, dovtedy nestíham, ale teraz sa nudím ešte 800km pred nami, tak si rada prečítam Vaše postrehy s názory.
No takže naša momentálna situácia - syn má Nissan quasquai a teda aj keď je to dobré auto,nie je to vozidlo pre dvadsiatnika. Chcel si ho vymeniť on, ale on by si vybral niečo milionkonove a dal by za to všetky úspory, tak mu ho chcem vymeniť ja za niečo, čo si občas zoberieme aj my, väčšinou ideme prvým autom, čo je pred domom,nemáme autá striktne podelene. Niečo max 6-8 ročné, vhodné pre dvadsiatnika, trošku kundolap, ale zas nie na zlatokopky (tie si u mladého študenta moc nepridu na svoje) 🤣.
Uvažujem nad golfom, A3, A4, 1, 3, Áčkom apod. V nejakých úpravách. Ešte detail, decko má 192 cm a je to hora svalov, tak to nemôže byť úplne mini auto.
Druhé auto by mala byť električka pre mňa. A tu si trosku neviem poradiť, lebo teraz mam sharan (ten by ešte zostal aspoň dva roky), a keďže robím reality, parkujem v starom meste, v garáži, kde je málinko miesta, alebo všade možne p meste. Teraz sa s tým veľkým autom trošku trápim, neviem to len tak niekde pichnúť. Lenže zas, keď ideme ako rodina plus pes v kufri tak je to pohodlne,plus je to 4x4, takže lyžovačky sú komfortné. Ja som chcela malú električku bwv i3, alebo id3, môj muž hovorí, že enyaq alebo teslu a budeme to používať ako teraz sharan, aj mne na robotu aj ako rodinné... on má ešte svoje pracovné auto, to používa výhradne na prácu.
Čo myslíte? Mate postrehy?
Ak ste to dočítali, tak vám zo ❤️ ďakujem 😅.
Audina je celkom kundolapna (ten vyraz som uz roky nepocula, kedze je zo z mladi cas😄🫣😇. Pre syna kboli vyske a veku by som sla do audiny (mozno kombi), ktore by bolo aj to dovolenkove auto. Pre teba nieco male elektricke parkovacie- zalezi od vydrze a aky daleky dojazd by mal byt na jedno nabitie. Mozno volvo ex30 alebo mini cooper E.
@vevesh Audi mali kedysi dobry system 4x4 (Quattro) so samosvornym diferencialom Torsen. Ale zas dennodenne [casto] nastupovat a vystupovat z nizkeho sedenia so silno sklonenym celnym sklom je nepohodlne. Mlademu nemusi vadit, ale ostatnym uz mozno ano. A pozor na nizku svetlost pri dlhom razvore (hrozi aj na Superb Combi ak nema vybavovy prvok "podvozok pre zle cesty") - na roznych strkovych/lesnych cestach a schadzani z obrubnikov chytanie spodkom a prahmi...
Jaj a ešte takto. So synovym autom nemôžem dlho počítať, do pár mesiacov sa odstahuje. Mamahotel mu moc nevyhovuje.
Podľa mňa by ste si mali kúpiť vesmírnu loď

@madeincssr no veď 5 aur živiť a parkovať. Máme dvojgaraz, dve miesta pred domom a dodávku na firemnom parkovisku.
@tilly v jednom rozhovore, povedal motoristicky novinar,ze s autami, je to ako s topankami,na kazdu cinnost mas ine😂.