icon

Za ako dlho získate vodičský preukaz v autoškole?

22. sep 2025

Viem, že to je individuálne.
Za akú dobu ste dostali vodičák?
Koľko hodín ste mali teóriu, koľko hodín cvičisko, koľko hodín jázd v meste?
Sa mi zdá že v dnešnej dobe idú v autoškolách strašne rýchlo.
Ešte dokopy nič nevedia, križovatky, značky, premávku a šup na cesty .

anonym_5220a8
22. sep 2025

Prihláška podaná vlani v septembri, v októbri začal kurz, vodičák 07.08.2025

patka06
22. sep 2025

Dcéra chodila na kurz pred dvomi rokmi. mala ho 4 mesiace /štandardne trvá 3/ ale jej ho "natiahli" pretože musela čakať na 17. narodeniny, aby mohla na skúšky.
Mala pár hodín teorie. tuším 4x45 min., kde prebrali značky a križovatky a išla jazdiť, najprv cvičisko 2x45 minút - učila sa základy, ako ovládať auto, potom do premávky 24x45 minút, pred skúškami mala 2x45 minút cvičisko, kde trénovala, čo sa robí na skúškach.
Inštruktor má ešte k dispozícii 6x45 minút, kde sa môže rozhodnúť, či idú na cvičisko alebo do premávky, podľa toho čo žiak viac potrebuje.
Je to pre väčšinu dosť, ak nestačí môže si priplatiť kondičné jazdy.
Rozsah hodín v autoškole je daný zákonom.

autor
22. sep 2025
@anonym_5220a8

Prihláška podaná vlani v septembri, v októbri začal kurz, vodičák 07.08.2025

@anonym_5220a8 nejaký dlhý kurz?

autor
22. sep 2025
@patka06

Dcéra chodila na kurz pred dvomi rokmi. mala ho 4 mesiace /štandardne trvá 3/ ale jej ho "natiahli" pretože musela čakať na 17. narodeniny, aby mohla na skúšky.
Mala pár hodín teorie. tuším 4x45 min., kde prebrali značky a križovatky a išla jazdiť, najprv cvičisko 2x45 minút - učila sa základy, ako ovládať auto, potom do premávky 24x45 minút, pred skúškami mala 2x45 minút cvičisko, kde trénovala, čo sa robí na skúškach.
Inštruktor má ešte k dispozícii 6x45 minút, kde sa môže rozhodnúť, či idú na cvičisko alebo do premávky, podľa toho čo žiak viac potrebuje.
Je to pre väčšinu dosť, ak nestačí môže si priplatiť kondičné jazdy.
Rozsah hodín v autoškole je daný zákonom.

@patka06 moje dieťa stihne kurz takým tempom akým idú hádam aj do dvoch mesiacov, zdá sa mi to dosť nezodpovedné,hlavne keď na cvičisku sedelo druhý krát v aute a inštruktor mu zakýval a ukáž čo vieš

anonym_6d98ce
22. sep 2025

@anonym_autor prihláška podaná 29.6 a vodičák vydaný 20.12

patka06
22. sep 2025
@anonym_autor

@patka06 moje dieťa stihne kurz takým tempom akým idú hádam aj do dvoch mesiacov, zdá sa mi to dosť nezodpovedné,hlavne keď na cvičisku sedelo druhý krát v aute a inštruktor mu zakýval a ukáž čo vieš

@anonym_autor veď to je fajn, na cvičisku sa nemá čo stať, aj u nás bol na cvičisku mimo auta. Samozrejme potom, čo všetko vysvetlil.

anonym_5220a8
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5220a8 nejaký dlhý kurz?

@anonym_autor .v úvodnom príspevku sa sťažuješ že sú dnes iba rýchle kurzy a človek ti napíše ako to bolo u nás a tiež nie je dobre?
Tebe človek nevyhovie!
Jazdy popri škole ako sa dalo. Asi mesiac bola prestávka kvôli úrazu

autor
22. sep 2025
@anonym_5220a8

@anonym_autor .v úvodnom príspevku sa sťažuješ že sú dnes iba rýchle kurzy a človek ti napíše ako to bolo u nás a tiež nie je dobre?
Tebe človek nevyhovie!
Jazdy popri škole ako sa dalo. Asi mesiac bola prestávka kvôli úrazu

@anonym_5220a8 a ty moja čo prskáš?
Neviem či tam máš preklep ale áno,kurz trvajúci 10 mesiacov sa mi zdá dlhý 😅 prepáč

autumn1
22. sep 2025

Týždeň po prihláške kurz-teória, po 10hodinách teórie (1x do týždňa dvojhodinovka) simulátor asi 2x už si presne nepamätám a potom jazdy 34 45min. jázd, ja som brala každú jazdu 2x 45min. Chodila som pravidelne 1-2x do týždňa. Prvé jazdy boli popri teórii, neviem už presne koľko jej bolo, týždeň po teórii bol kurz prvej pomoci, po ňom ďalší týždeň údržba a testy na nečisto, deň pred skúškou navyše jazda a cvičiako. Každopádne začala som koncom apríla, skúšky som robila ½ októbra. Ale mala som kamošky, čo to flákali a robili aj rok

anonym_5220a8
22. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_5220a8 a ty moja čo prskáš?
Neviem či tam máš preklep ale áno,kurz trvajúci 10 mesiacov sa mi zdá dlhý 😅 prepáč

@anonym_autor trval koľko trval decembrom končila teoria, jazdy a prvá pomoc až potom. Po úraze som sa dohodla pre istotu na dvoch kondičných jazdách. Tebe drahá vadí rýchlosť, u nás to rýchle nie je. Nebyť úrazu a dovolenky pri mori bolo by menej.

anonym_4e4be8
22. sep 2025

Mne kurz trval necelé dva mesiace. Naflakala som si jazdy za sebou a šla na prvé možné skúšky a to som ešte bola aj an dovolenke 😂

anonym_9702c0
22. sep 2025

Ahoj, ukončiť ho musíš do roka. Nie je dobré mať jazdu ani 1-2x za mesiac, ani každý deň 3-hodinovku. Každý má svoje tempo, najlepšie je 2-3 jazdy za týždeň. To, čo sa naučíš, sa stihne uložiť.

anonym_39283f
22. sep 2025

Ja som mala 8 tyzdnovy … ale ani cvicisko ani trenazer neboli. Parkovanie sa cvicilo, kde sa dalo a samozrejme sme prechodili cesty, po ktorych som odvtedy nikdy nesla … myslim, ze vtedy bolo 20 hodin teorie a 20 jazdy (jeden neurobil test ostatok ok, konstrukciu baby neskusal … aj tak sme blbe) … ale to bolo uz strasne davno. Motorka bola 8 h jazdy a teoria 0. (urobili sme vsetci na 1x)

autor
22. sep 2025
@anonym_5220a8

@anonym_autor trval koľko trval decembrom končila teoria, jazdy a prvá pomoc až potom. Po úraze som sa dohodla pre istotu na dvoch kondičných jazdách. Tebe drahá vadí rýchlosť, u nás to rýchle nie je. Nebyť úrazu a dovolenky pri mori bolo by menej.

@anonym_5220a8 napíšem hneď, že ti to skomplikoval úraz a nerobím tu z druhého debila

anonym_f089a0
22. sep 2025

@anonym_autor 8 mesiacov to celé trvalo, lebo môjho inštruktora vzala NAKA a 3-4 mesiace bol vo vyšetrovačke 🤦‍♀️

sima2111
22. sep 2025

Začala som kurz na konci júna a 12. Septembra už som mala vydaný VP.

deninka233
22. sep 2025
@anonym_f089a0

@anonym_autor 8 mesiacov to celé trvalo, lebo môjho inštruktora vzala NAKA a 3-4 mesiace bol vo vyšetrovačke 🤦‍♀️

@anonym_f089a0 to bol nejaký cool inštruktor 😃

deninka233
22. sep 2025

začala som kurz 26.3., 12.5. som mala prvú jazdu a 25.6. skúšky. 30.6. som dostala vodičák - kartičku.

anonym_f089a0
22. sep 2025
@deninka233

@anonym_f089a0 to bol nejaký cool inštruktor 😃

@deninka233 😂 áno, bola to zaujímavá osoba

anonym_542ef3
22. sep 2025
@anonym_f089a0

@anonym_f089a0 si z Vranova?

anonym_f089a0
23. sep 2025
@anonym_542ef3

@anonym_f089a0 si z Vranova?

@anonym_542ef3 nie, nie. Skôr z miesta, kde sa takéto veci neočakávajú 🤣.

sabina230
23. sep 2025

@anonym_autor mne to trvalo 4 mesiace. Teóriu som si dala behom dvoch týždňov, prvé dve jazdy cvičisko a potom do premávky. Lenže na termín skúšok som čakala skoro mesiac, čiže v podstate 3 mesiace. Podľa mňa dĺžka záleží aj od autoškoly, plánovania jázd a tak.

misienka123
29. sep 2025

Prosím kde nájdem najaktuálnejšie testy na VP skup.B?je toho dosť ale chcem aby sa zhodovali s tými čo budú na skúške

patka06
29. sep 2025
@misienka123

Prosím kde nájdem najaktuálnejšie testy na VP skup.B?je toho dosť ale chcem aby sa zhodovali s tými čo budú na skúške

misienka123
30. sep 2025

@patka06 vďaka..a autoškola aplikácia neviete?sa mi zdá že su tam tak divne zostavené otázky

patka06
30. sep 2025
@misienka123

@patka06 vďaka..a autoškola aplikácia neviete?sa mi zdá že su tam tak divne zostavené otázky

@misienka123 áno, aj Autoškola apka je dobrá, dcéra ju používala pred dvomi rokmi.
Otázky boli rovnaké ako na stránke ministerstva vnútra
Čo znamená divne zostavené?